Livets Goda, Mat, Vin och Recept, Öppna inlägg

Grekisk Skinkstek

Det har luktat himmelskt i köket hela eftermiddagen och jag behöver ju inte nämna om hur gott det var!

Grekisk Skinkstek

  • 1 kg skinkstek med ben eller hel karré
  • 1/2 – 4/5 dl grovt havssalt 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 rosmarinkvistar 
  • 1/4 dl olivolja 
  • 1 1/2 msk flytande honung

Sätt ugnen på 150°C.
Klappa in steken/karrén ordentligt i salt. Krossa vitlöksklyftorna och tryck på dem ovanpå tillsammans med repad rosmarin.
Lägg köttet på ett galler och ringla över oljan. Ugnsstek i 3 1/2 timme.
Ta ut steken och höj temperaturen till 200°C.
Ringla honung över steken och ställ in den i ytterligare 10 minuter.
Ta ut steken och låt den vila i ca 10 minuter. Skär loss steken från benet och skär i tunna skivor.

Till detta så hade vi klyftpotatis med smak av citrontimjan.

IMG_2164 IMG_2176 IMG_2180 IMG_2189

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Bilden är skyddad!!