Ugnsbakad torskrygg med jordärtskockspuré och krispiga rotfruktschips

Onsdag – lillördag – piglördag ♥️

Adele är fortfarande hemma med sin lilla förkylning, dock ingen feber. Men som sagt dessa tider nu.

Utvecklingssamtal och fotouppdrag för töserna står på schemat, Sen hem och svänga ihop denna goda rätt 🙂

Ugnsbakad torskrygg med jordärtskockspuré och krispiga rotfruktschips
4 personer 

  • 600g torskrygg
  • 3 msk smör
  • 2 tsk olja
  • 1 citron (pressad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 150 g edamerbönor
  • rucola
  • machesallad
  • forellrom
  • 2 dl rotfruktschips

Pure

  • 500 g potatais
  • 500g jordärtskockor
  • 0,5 vispgrädde
  • 0,5dl mjölk 1,5%
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar

Skala potatis och skockor och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med lättsaltat vatten, koka dem mjuka under lock.Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt grädde, mjölk och  1 msk smör och mixa slätt med mixerstav.  Krydda med salt och peppar. Håll varmt.

Sätt ugnen på 150°. Lägg fisken i en ugnssäker form med 2 tsk olja Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar.Tillaga mitt i ugnen till 56° innertemperatur, beräkna ca 15 min.

Bryn 3 msk smör i en stekpanna tills det doftar nötigt och slutar skumma. Ta ut fisken och häll det brynta smöret över den.

Tillaga bönorna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda dem med smöret i formen.

Fördela purén på tallrikar och lägg på fisken. Strö över bönor, machesallad och rucola. Ringla över smöret, klicka rom runt. Toppa med chips.

Smaklig måltid och trevlig piglördag ♥️

1 Comment

  1. Ulrika Hultberg
    2024-10-23

    Mumsigt. Jag älskar torsk. Detta ska testa att göra.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top