Tryffelpasta, harissabiff med chipotlekräm

Man tager det man haver. Och det slutade med en super god middag på 12sp

4 personer

  • Tryffelpasta (Taglioni with Truffle,finns på Lidel)
  • 750g Kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Harissakrydda
  • 2 tsk chipotlepaste Santa Maria
  • 2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 msk Sweet chili sauce
  • Salt & peppar
  • Chili oliver (dekoration)
  •  2st färska Brocolihuvuden
  • 1 ägg
  • 2 tsk olja
  • Paprikapulver
  • 1/2 röd spetspaprika
  • Färska champinjoner ca 8 st
  • 1 knippe gräslök

Pastan
Koka pastan enligt anvisningen på den

Harissabiffar
Lägg färsen i en skål, kläck i ett ägg, pressa i vitlöken, krydda (salt,peppar,harissa och paprikapulver) och blanda runt. Forma som biffar och stek dom tills de får en fin yta. In i ugnen mellan 70-100 grader och låt dom gotta till sig tills allt annat blir färdigt.

Chipotlekräm
Använd samma stekjärn som du hade till biffarna (smakerna från stekningen är kvar) Häll i grädden, låt koka upp lätt. Ta i chipotlepaste, buljong, paprikan,gräslöken,sweet chilli sauce och champinjonerna, låt puttra på svag värme.

Broccoli
Dela brocolin på hälften, stek upp och låt den få lite färg, jag hällde över några droppar tryffelolja och flingsalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top