Tryffel och svamprisotto med kalkonbaconlindad kyckling

Det är inte ofta jag går efter mått utan bara ”kör på” 😉 Men här ska ni får receptet på vad vi år igår. 

Ingredienser (4 personer)
Kycklingfilé 4st
Champinjoner ca 300g
Olja
Ris, okokt, avorio ca 2dl
Grönsaksbuljong 4-5dl
Riven ost gärna med stark smak
Salt
Peppar
Franska örter (torkade)
Tryffelolja

Instruktioner

Dela filéerna på längden och krydda. Rulla in kycklingbitarna i kalkonbaconen (jag tog en skiva per file. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över  soja. Stek i mitten av ugnen ca 20 min i 225°. Dela svampen i bitar, fräs i oljan i en gryta. Blanda i riset och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Koka buljong och tillsätt någon dl i taget och rör om. Låt koka i ca 20 min, rör i osten och låt den smälta. Och slutligen tillsätt basilika och tryffel (smaka på hur hur mycket tryffel du vill ha) Servera med kyckling och sallad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top