Tortiglioni med oxfilé och Rum plantationsås – 4 Personer
Denna rätt innehåller ganska mycket sp pga av grädden och pastan. Men du kan byta ut pastan mot bönpastan och grädden till milda mat 4% så får du ner sp till ca 15 sp p/p.
- 400 g penne-pasta eller Lumaconi som är min favorit
- 800 g oxfilé
- 1 msk smör
- 4 dl grädde vill du ha det lite krämigare ta i mer grädde
- 3 dl kraftig oxbuljong
- 0,5 dl rom
- Färsk timjan
- 1 gul lök
- salt och svartpeppar
- 4 msk parmesan
- Karljohanssvamp (torkad)
Lägg svampen i blöt 1 timme innan i kallt vatten. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, romen och grädde och låt småkoka i 10 minuter.
Strimla oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet till svampen och häll i pannan. Blanda såsen med den nykokta pastan. Och strö över parmesanen.