Thai Paneng

Man tager det man  – som man brukar säga…

Igår så blev det thai, älskar thai, och starkt ska det vara. Men gjorde en snäll en så barnen kunde äta. 
Jag gjorde ris till de övriga och till mig så gjort jag vitkålsris. Lika gott tycker jag!

6 sp per/portion

  • 1 kilo kycklingfile
  • 250 g färska chaminjoner
  • 125 g färsk minimajs
  • 400Kokosmjölk, lätt
  • 12förp Santa Maria Thai Paneng spicemix
  • 1 1/2 msk Blue Dragon Grön currypasta
  • msk Honung
  • dl Sugar snaps
  • 2dl, riven/rivet Vitkål 
  • 4st Salladslök
  • 1 msk olja
  • 2 dl vatten
  • Ris
Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna. Salta. Lyft över i en kastrull. Blanda ner kokosmjölk och vatten. Häll i hälften av kryddmixen och smaka dig fram till lagom styrka som passar hela familjen. Lägg i champinjonerna och minimajsen. Låt koka upp och sjuda några minuter under lock. Skiva salladslöken tunt på snedden och lägg upp i en skål och servera till grytan.
Servera grytan med ris eller vitkål
Strimla vitkålen (fint) och koka upp lite lätt i saltat vatten någon minut. Häll av vattnet och servera.
 
Vi drack ett jätte gott vin till – The Ultimate Zin som passade riktigt bra till maten.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top