Skolstart och recept på Pinsa med burrata

Fredag och ska bli skönt att inte sätta klockan i morgon bitti om man säger så 😉

Det har varit en skön vecka med sol,yoga och återhämtning. Töserna hade en mjukstart på veckan och började i skolan  igår. Tänka sin 2:a klass – magiskt. och sonen började gymnasiet och bara det känns lite overkligt, när blev han så stor liksom?!

Men nu tänkte jag bara snabbt flika in och ge er receptet på vad jag gjorde i Onsdags. Vi var hos sis och tog ett glas bubbel, jag tog med min sista flaska från vingården som vi var på i Dubrovnik (alltså den var så god, så jag MÅSTE bara lägga en beställning)

Jag gjorde en pinsa med burrata och citron och Åse gjorde en med kallrökt lax… Alltså sååååå gott! Och barnen fick sin efterlängtade nutellapizza recept på den hittar du här.

Men här kommer receptet på Pinsa med burrata

  • 1   förp pinsa bröd
  • 1   förp mozzarella
  • 1   förp burrata
  • 2 msk  olivolja
  • 1 msk  crema di balsamico
  • 1/2 dl  pistagenötter (hackade)
  • citron (skalet av den, och lite saft)
  • färsk basilika
  • salt
  • svartpeppar

Sätt ugnen på 250°C.

Häll av vätskan från mozzarellan och burratan.  Hacka pistagenötterna grovt.

Lägg pinsabrödet på en plåt med bakplåtspapper. Fördela mozzarellaosten på brödet. Sätt in plåten mitt i ugnen 5-7 minuter, eller tills osten smält ordentligt och brödet fått fin färg.

Fördela burratan på pinsabrödet, strö på pistagenötterna. Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet över pinsan, pressa i försiktigt lite av saften över med. Toppa med basilikablad och krydda med salt och svartpeppar. Ringla över olivolja och balsamicosirap.

Pinsa med kallrökt lax
Pinsa med burrata och citron
Nuteallapizza

 

2 Comments

  1. Jeanette Kirschner
    2024-08-16

    Jisses så smarrigt det ser ut!
    Tänkte göra det till barnbarnen imorgon. Vilket märke på pinza använde du dig av? Ser så himla fluffigt och gott ut!

    Svara
    1. Linsalusen
      2024-08-16

      Märket på pinsan är från Zeta. Ja barnbarnen lär älska det 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top