Snabbt, enkelt och gott! Savojkål gillar jag skarpt, krispigare och kan användas till mycket.
4 personer 5sp p/p
- 4st kycklingfilé
- 2 st vitlökskltftor
- Savojkål
- 2tsk olja
- saffran 1st
- salt & peppar
- 2st paprikor
- 1 zucchini
- 1 st rödlök
- 2st förkorta rödbetor
- 1,5 dl hollandaisesås (kall) Ex Rydbergs
- Färsk oregano (garnering
Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingfiléerna i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, sätt mitt i ugnen tills kycklingen når sin innertemperatur på 68 grader. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.
Stek alla grönsakerna i oljan tills de fått fin färg, ca 5 min. krydda med salt.
Krydda såsen med riven vitlök och saffran. Skär kycklingen i skivor. Lägg savojkålen på tallriken sedan grönsakerna, kycklingen och toppa med såsen. Garnera med oregano och servera.