Vi har haft kontakt med varandra ett tag och idag fanns plötsligt tiden att gå hela vägen. Självklart handlar det om tjejerna och deras framtida karriärer. Nu låter det lite allvarligare än vad det egentligen är men i dag for vi ner till Malmö för fotografering och registering hos ett castingföretag.
Med tanke på att tjejerna är enäggstvillingar så är tydligen intresset på reklammarknaden stort och inom några dagar finns småtjejerna tillgängliga för foto och reklamuppdrag. M tror givetvis att han pension är säkrad medan jag har försäkrat honom att han allt får jobba några år till då varenda ev krona skall in på Eden och Adeles sparkonto…
Nu gick ju inte fotograferingen helt smärtfritt med två sådär lagom trötta och småhungriga tjejer så mamma fick rycka in som en hjälpande hand till fotografen. Vips så var även jag föremål för kameran och, efter viss övertalning, hamnar tydligen även jag på samma företag – redo för foto/film och reklamuppdrag! Som det kan gå…
Eftersom vi var iväg några timmar på eftermiddagen så fanns det inte så mycket tid att förbereda kvällens middag och då var det tur att jag hade ett recept i tankarna – Libapizza med karamelliserad rödlök, fikon och tryffel. Utan tvekan den godaste (och nyttigaste) pizzan jag ätit på många år!
Libapizza med tryffel och fikon (11 sp) 4 portioner
- 2 st rödlökar
- 1 msk Smör
- 2 msk Pinjenötter
- 100g Parmesanost riven
- 4 Libabröd, vete
- Babyspena och ruccola
- Tryffelolja
- 6 st Fikon, färska
- 2 tsk Crema di balsamic
Sätt ugnen på 250° och grill. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg åt sidan. Skala och skiva lök, stek i smör 10-15 min tills den blivit lite karamelliserad. Strö över parmesan på bröden och toppa med mangold, lök, skivade fikon och pinjenötter. Ringla över balsamico och tryffel. Grilla pizzorna några minuter så de får en fin färg. Srö över lite flingsalt innan servering ( jag gillar lite sälta)