Har faktiskt inte sett denna peston innan, men oj vad god den är! Detta är nästan ett måste att ha i kylen alltid hemma.
Igår så slickade M tallriken (det får man göra i slutet sällskap;) så betygen var nog högt, haha.
Till 2 personer (8sp p/p
Rotfruktscrisp 3sp
- 1 sötpotatis ca 130g
- 1 st kålrot (jag hade en halv stor hemma)
- 1 tsk olja
- 1,5tsk timjan (torkad)
Jag använde en Grönsaksskärare för att få grönsakernas utseende. Lägg allt i en skål, häll på lite olja,salt och timjan. blanda om, lägg på en plåt. 220g ca 20 min. (Jag stekte rotfrukterna några minuter i slutet på stekpannan för att få lite mer krispighet)
Paprikasåsen 5sp
- 1,5 dl Milda mat 4%
- 3 tsk paprika pesto (60g)
- 40g Fontana eko kalamon oliver
- salt
Tillsätt paprikapesto och grädde i kastrull. Sänk värmen och sjud några minuter. Rör i oliverna och smaka av med salt och peppar.
Till det serverade jag kyckling som jag hade lagt in en liten marinad med olja,salt och stark paprikakrydda.