Lill-Lördagasmiddag?! 🙂
4 personer 7sp p/p
Köttet
- 2 msk finhackad rosmarin
- salt
- svartpeppar
- 400 g strutsbiff
- 1/2 msk smör
- 75 g sockerärter
- 1/2 äpple
- 1/2 tsk flingsalt
Sås
- 2 msk äppelmos sockerfri
- 1 dl vatten
- 1 dl färskpressad äppeljuice
- 2 msk konc oxfond
- 1 tsk soja
- salt
Sätt ugnen på 125°C. Blanda rosmarinen med salt och peppar. Marinera köttet i kryddblandningen. Stek sedan bitarna på hög värme så de får en fin yta. Lägg sedan på en plåt. Spara skyn i stekpannan. Använd en köttermometer och köttet innertemperatur ska vara 62 grader.
Rotfruktsgratängen – följ anvsiningar (räkna ut sp värdet, kan skilja från gratäng till gratäng, denna här 5sp på 100g)
Sås: Späd skyn i stekpannan med vattnet. Häll i mosen, juice, fond och soja. Koka tills cirka hälften återstår. Smaka av med salt.
Ta ut köttet. Linda in i smörpapper och låt vila 10-15 minuter. Fräs sockerärterna i smör 1-2 minuter, de ska vara knapriga. Strö över flingsalt.
Vinet till passade utmärkt till maten- det hittar ni här