2 personer (4sp p /p)
- ca 500 g butternutpumpa (jag köpte en på 800g)
- 1/2 gul lök
- 1 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 msk riven, färsk ingefära
- 1 tsk curry
- 1/2 msk olja
- 3 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 200 ml kokosmjölk light
- salt
- svartpeppar
- 1/2 lime el 1msk limesaft
- 100 g sockerärter
- 1/2 ask, färsk persilja (à 20 g)
- pumpakärnor
Skala, kärna ur och skär pumpan i ca 3 cm stora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Skala och riv ingefäran.
Fräs pumpa, lök, vitlök, chili och curry i oljan i en kastrull. Tillsätt ingefära, buljong och kokosmjölk. Koka sakta ca 15 minuter eller tills pumpan är mjuk. Smaka av med salt, peppar och några droppar limesaft.
Ansa och strimla sockerärtor och hacka persiljan. Vänd ner sockerärtor och persilja i soppan och servera med pumpafrön.