Parmesanburgare med soltorkad tomatcréme
4 personer (Köttet 7sp, dressing 3sp) p/p
- ca 500 g högrevsfärs eller nötfärs
- 1 dl riven parmesanost
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 tsk flingsalt med jod
- 3 krm peppar
- 1 förp crème av soltorkad tomat (à 140 g)
- 1 dl greek yoghurt 0%
- flingsalt
- svartpeppar
- 2 silverlökar
- 1 huvudsallad
- 4 hamburgerbröd Frisco (7sp p/p
Blanda högrevsfärsen med parmesan, senap, salt och peppar. Forma den till portionsstora hamburgare.
Blanda tomatcrèmen med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar.
Grilla burgarna på båda sidor tills innertemperaturen är 70°C.
Skala och skiva löken i tjocka skivor och grilla dem.
Skölj och bryt salladen i mindre bitar.
Grilla bröden och lägg ihop en burgare med grönsakerna, köttet och tomatcèmen.