Quasimodo & Piglördag

Känner mig som ngn har kört över mig, ont i kropp och knopp. Nacke,skuldra,höft gör så ont just nu. Jag får nog ta och ringa min kiropraktiker och ber henne göra en jäkla återställning på mig. För just nu känner jag mig som en  quasimodo!!

Nu är jag på väg och ska hämta mina små på förskola, lämpa av dom hos min mamma och sen vidare och inhandla till gäst-toaletten. Kan tyvärr inte ställa allt på plats få vi inte får lov att gå på golvet. Men man kan ju alltid skruva ihop det 😉

Min lust att laga mat och att lägga upp igen har kommit tillbaka. Älskar ju att göra det, men ibland så försvinner gnistan men gäller att gånga upp den när den visar sig lite snabbt. Räknar min smartpoints igen igen, skön nästan en lite befrielse. Skönt att kunna ha koll på vad jag äter. Sen så kör jag inte slaviskt, blir jag bortbjuden eller ngt liknande så självklart kommer jag att tänja på det. Sen så har jag fortfarande min ”äta vad jag vill dag utan att tänka” De får mig att inte tappa suget igen. Som jag skrev i ett inlägg innan om just kroppshetsen (som du kan läsa här) så handlar ju inte min viktnedgång om att passa in i vårt samhälle, utan att jag ska må bra i kroppen.

Apropå mat, så jäkla hungrig och smart som jag är så glömde jag min mat hemma, resterna av soppan igår. Men men jag får ta den i morgon. Ikväll så blir det hemmagjord kebab, funderar på om jag ska göra en sallad eller om jag ska slå till och göra kålrots-pommes till, ja jag får suga på den 🙂

Glöm inte att det är piglördag, så hem och släng av arbetsuniformen, hoppa upp i soffan och släng upp fötterna på bordet och häll upp ett glas vin/bubbel/ och njut 🙂 Kram på er.

Smaker av Asien och friterade torskbollar

Vi är mitt upp renovering av ovanvåning så ibland har man inte tid och ork att spendera timmar i köket. Så igår så testade vi sopporna från Bong – Asiatisk Grönsakssoppa för 2sp på en förpackning. Då jag vill ha det lite mer matigt så slängd jag ner purjolök,gräslök och morötter till det friterade jag torskbollar. Blev en riktig god middag bara för 5sp.

2 personer 5 sp p/p

  • Torsk 200g
  • 3 tsk olja
  • 25g panko
  • 1st citron (skalet) samt halv citron till att pressa saften
  • 1tsk ingefära
  • salt
  • peppar
  • Gräslök
  • 2 paket Asiatisk grönsakssoppa
  • 1ägg
  • 1 lök
  • 25 g Panko

Koka soppan och släng i grönsakerna låt puttra på svag värme.

Jag använde en handmixer, mixa löken samt torksen. Salta. Riv lite citronskal i, resten av citronskalet häller du i tallriken där pankon är.  Pressa lite citronsaft. Rulla som små bollar. Länk i panko-tallriken. Skulle de bli vattniga pressa ut vätskan från bollarna annars blir det inte bra. Rulla runt dom i pannån och stek först på hög värme, andra do ofta och försiktigt. Sänk sedan värmen och ta bort dom när domar klara.

 

Panko med salt,svartpeppar,ingefära och rivet cintronskal  

Fylld kyckling med soltorkade tomater och färskost & grillad brysselkål med lök & tryffel

Fylld kyckling med soltorkade tomater och färskost & grillad brysselkål med lök & tryffel
2personer 6sp p/p

  • 4tsk ICA Tapenade, soltorkade tomater
  • 1dl Arla Apetina 3% (Ungefär 5,6 kuber i varje kyckling)
  • Färsk basilika
  • Skvätt spray smör&olja (att steka i)
  • 2st kycklingfileér
  • 1msk ICA Asia Thai sweet chili sauce
  • 2tsk Soja
  • 2dl Milda Mat extra 4%
  • Brysselkål
  • 1st rödlök
  • 1tsk tryffelolja
  • 2 vitlök
  • salt & peppar
  • harisshakrydda
  • 1/2 grönsaksbuljong

Sätt på ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt i kycklingfilén. Lägg i tapenade,färskosten och basilika. Stäng och placera dom i en form.
Placera formen i ugnen och de ska vara inne i ca 30 minuter, när det är 10 min kvar så pensla kycklinfilen med lite soja samt ös skyn över kycklingfilen. När dom är klara låt dom ligga kvar i eftervärmen till resten av maten är färdig.

Skär brysselkålen i halvor. Skär vitlöken i tunna skivor samt rödlöken. Spraya smör i stekpannan och stek löken häll i brysselkålen. Lägg på locket och sänk värmen och lägg locket på. Rör om då och då till löken och brysselkålen fått färg (jag gillar när de är tuggmotstånd) Avsluta med en skvätt tryffelolja över.

Såsen
Koka upp grädden. Pressa i vitlöken. Häll i sojan,kryddorna, chillisåsen och smaka av.

  

Renovering 1 av 4

Godmorgon! Renoveringen går framåt här hemma. Väggar och tak är klara och nu har M målat golvet tre ggr. Tror nog att det inte behövs mer. Sen ska golvet vila i 5 dagar. Så på Lördag ska det vara klart tänkte jag 🙂

I veckan ska M såg in ett fönster i dörren så vi får mer insläpp av ljuset. Med tanke på att gästtoaletten inte har ett fönster så blir det lite instängt. Så ett runt frostat fönster i dörren kommer bli så snyggt. Så himla skönt att vi tar tag i ovanvåningen, det har legat över mig så himla länge. Men men nu är vi på gång 🙂

Min Fisksoppa

Fisksoppa som hela familjen kommer att tycka om.
4 portioner 2sp p/p

  • Laxbitar 4 st
  • 1 st Torskblock
  • 1 burk färska räkor ca 170g
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 3 st morötter
  • 1 liten purjolök, i skivor
  • 0,5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl matlagningsvin
  • 6dl vatten
  • 3 dl milda mat 4%
  • 2st fisk bulljongstärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1tsk torkad basilika
  • salt
  • citronpeppar
  • 2 tsk olja
  • 1 näve persilja, hackad
  • dill

Skär under tiden fisken i munsstora bitar.

Häll i oljan i en kastrull,  och stek vitlöken och purjolöken lite lätt på svag värme.  Höj värmen och tillsätt  tomatpuré och låt fräsa med i någon minut. Häll på saffran, vitt vin, fiskbuljong, grädde och timjan och de tunt skivade morötterna och persiljan. Koka ihop i 10 minuter, rör om då och då.

När soppan kokat klart, smaka av med salt och pepparTa bort grytan från plattan och lägg fisken i soppan. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter så fisken tillagas. När soppan är klar häll i räkorna.

Servera i  djupa skåla.

Jag använde mig av greek style yoghurt 2% och slängde i en klick över soppan (glöm räkna in den) samt lite dill. Voila 🙂

 

Välkommen Oktober

Denna helgen sa bara swiiish, men jag haft en riktigt skön och stillsam helg!

Saga hade planerat hela veckan för hennes tre rätters som hon skulle göra. Från halv sex och ett antal timmar senare så hade hon gjort en tre rätters och även bakat cake pops! Hon hade t.om även kolla upp vinet till mig och M. Hon är grym men goa tjej!

Förrätt – Varm smörgås med skinka,ost och majonäs
Sprödbakad torsktortilla med mango & koriandersallad
Saga hade t.om plockar fram ett passande vin.
Till efterrättt – Crème Brulée

 

Vi skulle egentligen ha värlsdmiddag på lördag kväll men den är framflyttad då syrran åkte på OP i veckan. Men den som väntar på ngt gott väntar inte för länge! Så vi tog en brunch-dejt i stället på Nellys Food. Mysigt med en avstickare och bara få lite egentid med M. Åt gott och rullade hem senare på eftermiddagen.

På väg på Brunchdejt med maken.

Lax Benedict till mig
Och sillamad till M

Söndagen så gled vi mest runt i myskläder och målade. Och tog tjejerna på en PW.  Älskar även dessa helger där man bara är.  Hoppas ni har haft en riktigt skön helg och är uppvilade för en ny vecka och dessutom ny månad – Oktober 🙂

Kryddig korv med brocolimos och morotsröra.

2 personer 12 sp p/p

  • 2 morötter
  • 1 paket kycklingkorv Chorizo paprika & vitlök
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyfta
  • 3 msk  tapenad soltorkade tomater
  • 2 dl Mat yoghurt 8% (Kan bytas ut mot creme fraiche, glöm ej ändra pointsen då)
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • citronpeppar
  • Stark paprika
  • Broccoli
  • 1tsk timjan
  • 1dl Matlagningsgrädde 4%
Skala och riv morötterna och blanda ner matyoghurten och tapenaden. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
Lägg snitt i korvarna och stek dem runt om i oljan i en stekpanna.
Serveras med tomater.
Koka broccoli i lättsaltat vatten tills dom är klara. Vispa och tillsätt grädden,vitlök och kryddorna.
(Gillar inte ni broccolimos så kan du koka ris och ha till)

Är med….

Jag har precis kommit hem från Vårdcentralen med Adele, hon klagade på öronont igår dock efter en krock med sin syster. Men När hon vaknade i morse så hade hon ont och vad jag såg så var hon blir i örat. Min tanke var sprucken trumhinna eller öroninflammation. Men efter ett läkarbesök så har hon vax i öronen med ingen sprucken trumhinna och det såg int ut, så det var nog smällen som spökade länge för henne. Så det var bara att lämna de de båda på förskolan och jag ska strax till jobb.

Själv så är jag lite bättre, trots magont och konstig i kroppen så får man bita ihop. Jag har somnat så tidigt nu varje kväll så känns som jag har missat umgänge med familjen. Men jag har varit så trött! Tror nog att det får bli att käka lite vitaminer igen. Och sen ligger syrran (P) inlagd och ska opereras eventuellt ska de ta gallblåsan men hoppas de inte behöver det utan att de kan plocka alla stenarna. Usch, stackars henne! Jäkla sjukdomar och mög början av denna höst!

Blev dock med ny mobil igår 🙂 Min gamla plus hade gjort sitt eller ja den la av för ungefär 1år sedan och sista tiden så var den tejpad och kunde inte prata vanligt eller knappt skriva och sjukt seg. Så det fick bli en ny, Iphone XR Max, och jag är sååå nöjd!

I morgon ska jag och M bli bjudna på middag här hemma. En tre-rätters ska kocken bjuda på.. Så håll utkik vad det kan bli 😉

Ny mobil innebär nya skal, lite synd att man inte använda dom gamla men men!
Hur snygg?! ”Tidlös design med lyxig sammet ”
Scroll to top