En lördag i festens tecken

Söndag kväll och vi inväntar kvällens mat. I dag har vi gjort absolut ingenting men det är kanske inte konstigt då det var allt annat än en stillsam lördag…

Var på jobb vid 12-snåret och då det var säsongsavslutning så blev det aldrig till att åka hem utan istället bjöds spelare, ledare, styrelse och anställda, i klubben, på en Hyllningsmiddag på Olympia efter matchen. Så M mötte upp vid 19.30 och sen fortsatte middagen/festen ända till 01.30. Förutom en trerätters så bjöds det på en del avtackningar, gratulationstal och trollkonster under kvällen. Men självklart var vi inte redo att bege oss hem när Olympia släcktes ner utan istället blev det en taxi ner på stan och fortsatt firande. Enligt min klocka så hamnade vi i säng först strax efter 04 så där har ni anledningen till att det inte har hänt ett dyft idag.

Synd bara att helgen går så fort. Måndag imorgon och jag får iofsg en extra dags ledighet men på tisdag har jag en del jobb i Köpenhamn vilket skall bli roligt. Sen rullar veckan på med jobb, jobb, jobb innan vi har en fullspäckad helg igen. Men, som dem säger, man lever ju bara en gång så lika bra att hålla tempot uppe 🙂

Nä, nu kom maten så läge att logga ut – ha en fortsatt fin söndagskväll.

Stefan Odelberg som höll en del av underhållningen igår.

Träningsvärk & bilder på gästrummet

Tjingeling.

Jag skulle bara lägga mig och kolla resor igår kväll, slutade med att jag deckare halv nio. Tjugo över tolv vaknade jag och var väldans pigg, haha men men jag somnade om igen efter ett tag. Vaknade med grym träningsvärk idag, men skönt. Det blev en timme på bandet och sedan ett spontant body balance pass. Skönt, där går man igenom hela kroppen, passar mig så. Och nu så tränar dottern och med mig så hon är verkligen en morot:)

Har ju missat helt att lägga ut bilder på mitt lilla gästrum, blev så nöjd. Saker och ting behöver inte kosta mycket för att få ett fint rum.
Före

Efter

Det håller inte..

Känslan att man går runt med en inre stress konstant. Så mycket man vill hinna med, familjen, träningen,vänner,bloggen, resor, kosten, jobbet listan fortsätter…

Så är det för oss flesta, mer eller mindre. Man vill för mycket helt enkelt. Men vad skönt det hade varit att kunna koppla av helt, ingen press och helt bekymmerslöst….

Igår fick jag den där jobbiga känslan i magen igen. Jag fick problem med ena ögat förra året, jag såg svarta prickar och blev aning rädd. Kollade upp det och det visade sig vara glaskroppsavlosning inget jag behövde oroa mig så över och det är ganska vanligt. Men samtidigt så såg dom en liten förändring på gula fläcken (vanligt bland gamlingar, men så gammal är jag inte). Jag ringde dom förra veckan för jag tycker att jag börjar se vissa linjer vågiga och det blivit mer o mer senaste halvåret. Fick en tid igår och positiva var att det var inga större förändringar sen förra året tillbaka, skönt. Men tydligen så har jag en ovanligt ögonsjukdom som hon knappt visste ngt om. Hon visade min fotograferade bild på ögat, det var typ bubbligt vid näthinnan eller hornhinnan, jag slutade lyssna när jag hörde ovanlig ögonsjukdom. Och tydligen såg dom det för 1 år sedan men inte sagt ngt??

Läkaren skulle visa mina bilder på mötet på fredag och se vad experterna säger sen skulle jag få ett brev hem. Jaha, det var en käftsmäll detta! Självklart ska man inte måla fan på väggen, men klart man blir rädd.

Jag skulle vara förbered att jag kommer se vågigt och att synen långsamt kommer bli sämre. Och man kunde inte göra något åt detta Jaha???! Usch slog ner mig en aning, största rädslan blir jag bllind?! Jag hoppas verkligen att jag får ett riktigt svar på allt, då läkaren knappt visste något om detta.

Efter detta så drog jag till gymmet, behövde gå av mig allt…

Världsmiddag – Italien

Söndag kväll och helgen är på väg att ta slut. Men vilken helg, det är kanske inte konstigt att man är lite trött. Efter något års frånvaro så valde vi nämligen att dra igång våra uppskattade världsmiddagar igen. I normala fall så ”lottar” vi fram ett land men efter uppehållet så var M snabb och menade att Italien skulle passa oss alldeles utmärkt så Italien fick det bli…

Hela veckan har vi gått i planering/inköpstagen och under lördagen började vi så duka och dekorera inför kvällens middag som faktiskt fick bli en sexrätters den här gången. Som vanligt så går vi ju ”all-in” med utklädnad osv och denna gången valde både jag, och M, att fokusera på romartiden. Tanken slog oss väl också vid något tillfälle att det även skulle avspegla sig i maten men när vi insåg att det kanske inte var så himla kulinariskt, samt att man intog maten liggandes, så svängde vi något i de tankarna. Och tur var väl kanske det då kvällen blev väldigt lyckad

Till fördrink bjöds det på Aperol Spritz innan vi serverade en ost/charkbricka med olika italienska delikatesser. Detta följdes av Primi Piatti (första rätten) där vi valde att laga en Tortiglioni Puttanesca – man kan ju liksom inte ha en italiensk kväll utan pasta. Till Secondi Piatti (andra rätten) blev det klassikern Osso Buco med en Risotto Milanesi. Både jag och M älskar risotto så det var en självklarhet. Däremot var vi mer tveksamma till kalvlägg men oj så gott det blev efter att grytan fått puttra i nästan tre timmar.

Egentligen kunde vi stoppat där men visst finns det alltid plats för en lite efterrätt så här hade vi valt Vispad ricotta med vinkokta fikon. Precis lagom sött och lagom mycket för att inte hamna i matkoma!! Kvällens middag rundades av med en dubbel Espresso och en lite Limoncello. Lägg till massvis med italiensk musik och trevligt sällskap så förstår ni att kvällen blev extremt lyckad

Givetvis var vi tvungna att lotta fram två nya länder så det visade sig att vi får njuta av vad Malaysia har att erbjuda vid nästa världsmiddag. Sen drar vi till Argentina när jag och M står som värdar igen.

Nä, nu ska twinsen i säng och vi ska bädda ner oss med en bra film innan John Blund kallar. I morgon är det en ny vecka och, med andra ord, massvis med nya möjligheter

Ha en fortsatt fin kväll

       

Timjan & vitlöksmarinerad rostbiff med palsternacksmos och rödvinsås

4 personer 9sp p/pTimjan & vitlöksmarinerad rostbiff med palsternacksmos och rödvinsås

 

  • Färsk timjan
  • 3 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • salt & peppar
  • Rostbiff ca 150g p/p
  • 1 st rödlök
  • Sparris
  • Champinjoner
  • Rödvinsås (jag hade hemmagjord hemma men kan bytas ut till färdig,
  • 2 msk Philadelphia light
  • 1/2 dl mellanmjölk

 

Blanda ihop timjan som du har finhackat med vitlöken.
Gnid in rosbiffen med blandningen och lägg på stekjärnet med lite olja.

Skala morötterna och palsternackan och koka i lättsaltat vatten till det blir färdigt.
Ta av från plattan, häll ut vattnet. Jag använde mig av en elvisp och vispade samman så det blev mos. Tillsätt färskosten,mjölken och fortsätt vispa. Smaka av med timjan,salt och peppar.

Jag stekte sedan upp lite champinjoner och sparris.

Smaklig måltid 🙂

 

Hurra, Hurra för min lilleman

För 10 år sedan klockan 10.01, 11 dagar över tiden föddes en kille på 53 cm och 4.200kg.
Kärlek vid första ögonkastet, finaste Liam. En kille med mycket humor, ödmjukhet och tänker på alla andra.

Idag så blir det Liam som bestämmer dagen och maten, M har tagit semester så det är skönt. Nu springer vi runt alla i pyjamas, Liam spelar Fifa 19 som var en av presenterna och Martin smyger runt i kulisserna, tjejerna spelar på paddan. Utanför så är det så kallt och storm. Men ut ska vi, fast senare idag, vi tänkte gå på Väsenvandring på Fredriksdal, har ni varit på den någon gång?

Liten blir stor…..

Fredagshopping

Fredag,fredag, fredaaaaag♥️

Läste att det förväntades snö och ja så länge det håller sig kvar och det blir den här kalla krispiga luften så har jag inget emot det. Just nu är jag bara så jäkla frusen, tjocka tröjor och jag som ALDRIG fryser om fötterna gör det nu. Får köpa ett par sköna raggisar att hoppa i. Men har man något i kroppen så är det inte konstigt ju.

Dessa två skönheter fick följa med hem häromdagen. Jag har aldrig riktigt handlat på BikBok innan men måste säga att de har verkligen snygga kläder som passar mig i smaken. Så ett litet fredagstips ?

Scroll to top