Räkcocktail & Potatis/matjessill kompott

Ett tips till julbordet eller ja varför inte till ikväll redan?

Räkcocktail
1 person 2sp

  • 2msk philadelphia light
  • 2 stora salladsblad
  • 1 dl räkor
  • 1 tsk sweet chilli
  • citron
  • dill
  • 1 tsk rom
  • chilliflingor

Ta salladsbladen och bre på philadelphian. Sala räkorna och lägg dom på färskosten. Skvätt över lite sweet chili och avsluta med citron,dill,chilliflingor och rom.

Potatis/matjessill kompott
1Person 6 sp

  • 1,5 potatis
  • 3st matjessillsbitar
  • 2 msk Minifraiche 5%
  • 2msk rom
  • gräslök
  • rödlök

Koka potatisen (jag tycker om när den inte riktigt är färdigkokt utan lite lite motstånd. Låt dom svalna. Dela potatisen på mitten. Finhacka gräslöken och rödlöken. Lägg potatisen i glaset, lägg matjessillen på. Sedan minifraiche, rödlök,gräslök och avsluta med rom.

Helsingborgs Stadsteater – En Julsaga

I torsdag så var jag och syrran inbjudna till Helsingborgs Stadsteater för en rundvisning backstage samt för att se deras föreställning som hade premiär i lördags –  En Julsaga. Den handlar Ebenezer Scrooge – en riktigt girig, bitter och elak typ. Där andra ser julen som en kärleksfull högtid som firas i familjens famn tänker han bara på att tjäna pengar.

Det är så sällan man är på teater – riktigt dum faktiskt. Detta ger en nämligen en helt annan dimension och upplevelse än att tex sitta framför tv:n! Jag ska absolut börja gå på mer teater!

Vi fick en rundvisning bakom kulisserna, vi var under och över och precis över allt. Man får reda på så mycket som man absolut inte har någon aning om. Bara en sådan sak som att Helsingborgs Stadsteater har en egen stor verkstad som de bygger och målar och tillverkar allt som de behöver till sina uppträden. Och vilken rekvisita de ligger inne med och kläderna ska vi inte prata om wow. Vilken tid och så mycket jobb de lägger på varje föreställning

Jag kan verkligen rekommendera att ni går och ser denna, biljetter hittar ni här

Suflösen (kommer ej ihåg namnet) till vänster och Dramaturg Hanna Nygren till höger
Maria Kulle som spelar Ebenezer Scrooge

 

Cecilia Borssén, Robert Olofsson, Maria Kulle,Gustav Berg

 

 

Viktor&Rolf

Martin fick en ölkalender av mig i Fredags så nu han har 24 st olika öl till julafton att klara sig igenom – någon blev glad om man säger så 🙂

Men jag var inte ensam med det, utan herr M hade oxå skaffat en adventspresent till mig. Och vilken parfym, sååå god och så jag. Och produkterna ligger i en så fin förpackning. Och det var inte bara en parfym utan en bodylotion samt en shower gel.  Och jag har helt missat  Viktor&Rolf, jag hade ingen aning om dom.

1:a Advent hos oss

Godmorgon eller ja godmiddag raringar, hur har ni det en söndag som denna?

Här är det fortsatt sjukstuga, jag är fortfarande risig, två timmar sömn i natt gör inte saken bättre och nu har jag tappat lukt och smak, men det går väl över. Liam insjuknade i går med feber och Saga blev kass i Fredags, och M börjar känna sig lite risig. Ja så är det, men lika bra att ha det nu än senare mot jul/nyår.

Idag var det äntligen dags för Nisse och Stina att komma och hitta på hyss och lämna presenter. Nisse satt i granen med en tom colaflaska medans Stina hade snott julstrumporna med paket i och vart påväg ut igenom sin nisse dörr. Två halvgalna tjejer som lyrisk sprang runt och bara skrattade. Älskar detta och är så himla glad att jag började med detta för 13 år sedan. Och nu är det sista kullen här hos oss och förhoppningvis så går det över  till nästa generation när barnen blir stora och skaffar egna barn 🙂

Igår så fick vi för oss att äta jul mat, och det blev ju så mycket mat över och  man blir så mätt snabbt. Så jag ringde hit Mammi i morse och det blev en maffig julfrukost. Och jag är så mätt och det blir inte många knop idag.

Men vill önska er en fin första advent❤︎

  

Salsatoppad torsk

Jag hade jobbat kväll och M står för maten denna veckan. Och igår så kockade han i köket, det blev sååå gott och super fräscht!

2 personer 1 sp p/p

  • 1 halvt vitkålshuvud
  • 400 g torsk
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 röd paprika
  • 70 g babyspenat
  • 2 tomater
  • 3 salladslökar
  • 1 Lime
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk kapris

Riv och koka vitkålshuvudet ca 2 minuter. Blanda med strimlad paprika och babyspenat. Salta efter smak

Dela torsken i bitar och stek i oljan. Krydda med salt och peppar

Hacka tomat. Strimla salladslökarna. Blanda tomat, salladslök, rivet skal, och saft, från limen, dill och kapris. Smaka av med salt och peppar

Toppa fisken med salsan och servera med vitkålsriset

Krispigt och kallt – älskar

Vilken energi man fylls på med, håller ni inte med? 6 minus och kall frostig luft, underbart.

Igår så var jag en sväng på Ullared – lagom mycket folk, inga köer och ingen speciell trängsel. Jag hittade en hel del, tjejerna fick lite kläder, de stora likaså så (men att köpa till en kräsen 13-åring är inte det lättaste) Resulterade med en mysdress och underkläder.
Minisarna skötte sig exemplariskt. De satt i varsin kundvagn, hade varsin padda (satt ju inte tiden med det ,var ju intressant med allt runt omkring) men ja inget gnäll och inget jobbigt alls. Blev väldigt överraskad. Då har vi klarat av det med 😉
Jag fick med mig lite julsaker hem och nu är jag nästan färdig här hemma bara julgranen som saknas. Har ni hunnit pynta något?
Idag så har det varit så otroligt skönt väder, var bara tvungen att klä på tjejerna overaller (nya från shoppingturen igår) och så in i vagnen och ut.
Apropå vagn så tror jag att nästa sommar blir den sista sommaren för dom i vagnen. De känns rätt stora för den, jag har älskar min Bugaboo från första stund men snart dags att säg adjö till den. Så till våren/sommaren ska den säljas. Den kommer då att säljas komplett (ny från 2016/17), med massor av tillbehör. Passar som syskonvagn,tvillingvagn eller som singelvagn. Känner ni någon som kan vara intresserad så skicka ett mail 🙂
Nu ska det bakas pannkakor till de små och senare ikväll ska jag jobba några timmar.
Ha en skön Tisdag, Kramar…

En välbehövlig myshelg

Då var det söndag kväll igen och även om helgen har rusat förbi, i full fart, så har det ändå varit en sköna och behagliga dagar. Veckan har ju inneburit lite sjukstuga då twinsen varit rejält förkylda och rossliga. Därför var det skönt att pinna hem från jobbet vid 15-snåret, i fredags, och slippa den värsta Black Friday hysterin. Istället åkte vi ute till Fiskrökeriet, på Ättekulla, och köpte lite förrätter till kvällen. Wow, så gott! Åt bla kallrökt tonfisk med ingefärspicklad savoykål och kan starkt rekommendera det! Vi kommer definitivt handla mer från dem och smårätterna är perfekta innan man sätter tänderna i en lite matigare varmrätt.

På tal om varmrätterna så brukar man ju gärna lyfta fram allt gott man äter men kanske bör man även berätta när man inte riktigt får till det hela. För så är nämligen fallet – i dubbel bemärkelse denna helgen. I fredags käkade vi flankstek och trots rätt innertemp så blev det inte riktigt lyckat. Samma i går då vi gjorde en annan kötträtt men utan att det blev speciellt bra. Tråkigt när man dessutom är fortsatt hungrig efter att middagen är avklarad. Idag tänker vi dock råda bot på det då vi kör ett lite säkrare kort med en läcker höstgryta. Det är nämligen precis en sådan som stått och puttrat i crockpotten sedan i morse…

I helg hemma innebär ju inte att man bara ligger på sofflocket utan lördagen spenderades i trädgården och med att sätta upp en del julbelysning. Älskar denna årstiden då man kan få pynta loss och håller bara regn, och rusk, sig borta så har jag inget emot lite kyla. I dag så drog vi ut en liten sväng då det vankades julmarknad på Spritan i Ödåkra. Spritan är en gammal nedlagd spritfabrik där man förvandlat merparten av lokalerna till riktigt fina butiker. Helt klart värt ett besök om man gillar inredning och design.

Nä, nu ska jag ut en sväng i plurret innan det är dags för middag. Vad har ni själv gjort i helgen?

Scroll to top