När ska det ge med sig?

Inga jätte roliga inlägg jag ger ifrån mig just nu, så sorry.. Forfarande dålig, kan svälja åtminstone nu och gör inte lika ont längre. Men det har krupit ner i brösten och är påväg att tappa rösten. Iofs rätt vanligt när jag blir förkyld och alltid haft lite problem med stämbanden  och blir hes. Jaja men ingen feber så det är ju kanon.

Har som sagt köpt ny säng till minisarna som kommer i morgon (om vi har tur) Det blev en våningsäng från Mio. Så det ska bli mysigt att få fixa till i deras rum. Och jag tror att de kommer att älska sin nya säng 🙂 Sitter och letar på auktioner efter en söt liten minisoffa till tjejerna som hade passat så bra i deras rum, samt att jag ska inhandla lite nya hyllor.

Om ni har missat så har Ellos massor med Rea just nu, bla denna fina bänk  som jag klickade hem. Jag är så sugen på denna från Designeonline Jag köpte ju en spegel från dom som jag har i vardagsrummet, men denna är ju to die for! Antingen i sovrummet eller i hellen. Den är så snygg!

Jordnötsmarinerad fläskkarré med svart ris.

Jordnötssmör + mat är sådan bra kombo och så jäkla gott!
4 personer 11sp p/p

  • 50g Jordnötssmör
  • Chillipeppar
  • 3mskSoja
  • 3 klyftorVitlök
  • 1msk Ingefära
  • 350g Fläskkarré
  • 2dl Ris, okokt, svart
  • 1dl Gröna ärter
  • 2st Paprika, 1 grön, 1 röd
  • 4st Salladslök
  • 1tsk Rapsolja
  • 1st Lime plus skalet

Lägg köttet i en påse och lägg över sojan,jordnötsmör och ingefäran. Låt stå några timar innan tillagning.
Koka ris enligt anvisning på förpackning. Det riset jag använde mig av skulle koka 55minuter.

Skär paprika och salladslök i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek grönsakena,salladlök och i slutet slänger du i ärtorna. Grilla eller stek kötet tills det blir klart.
Ta upp kötet och låt det vila. Strimla sedan det i långa bitar innan servering. Servera köttet med ris, riv lite limeskal över och pressa limen. Voila 🙂

 

  

Ett trevligt vin som passar till väldigt bra är Simonsig

Krämig räkpasta

Det snöar här i Skåne, lite försent för det, hade ju varit kul att ha det runt jul. Jaja men nu är det här och det är lite fint när det är vitt på marken. Här kommer ett gott recept på en räkpasta som jag gärna delar med mig till er 🙂

4 personer 7 sp p/p

  • 4 port bönpasta
  • 580 g handskalade räkor i lake
  • 1 zucchini
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 100 g kronärtskockscrème
  • 1 kruka körvel eller 2 tsk torkad
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 st salladslök
  • 1 st röd chilli
  • 1tsk cayennepeppar
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala räkorna. Skär zucchinin i tärningar. Stek dem i olivoljan, salta och peppra. Blanda ner grädde och kronärtskockscrème och koka upp.Hacka körveln och dela tomaterna. Vänd ner i såsen tillsammans med räkorna. Låt det bli varmt. Blanda pastan och såsen och servera.

Läkarbesök

Nedbäddad och känner mig aningen lobotomerad. Jag har haft ont i halsen sen i måndags. Och i fredags så blev det bara värre. Tog mig till en läkare i lördags och mycket riktigt som jag redan viste om – halsfluss. Och tydligen hade jag hög feber när jag kom in (ligger på undertemp normala fall) Så utskrivet penicillin. Jag mår bara sämre för varje dag som går, men jag hoppas det vänder. Idag kan jag knappt svälja och totalt överkörd!

Tyvärr så var jag tvungen att avboka en middag med älskade vänner igår 🙁 Så himla trist när man gått och längtat, men men ny kväll är bokad.

M kom på att vi behövde mat i magen och ingen av oss orkade att laga något. Så vi beställde från Tokyo 15. Godaste sushin i stan!

Ville kika in och säga hej till er. Och hoppas ni får en fortsatt trevlig söndag. Kram kram.

Filet Provencale med vitlöksmarinerad palsternacka

Fredagens middag nedan. Mina barn är inte jätte sugna på just palsternacka så jag stekte upp potatis till dom i stället så de fick en egen form 🙂

Till 4 personer 8 sp p/p

  • ca 700 g fläskfilé
  • 4 st Palsternackor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 st rädisor
  • Picklad rödlök (sidan om, ej räknade)

Vitlökssmör:

  • 6 vitlöksklyftor
  • 50 g mjukt smör
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • worcestershiresås
  • salt och peppar

Haricots verts-knyten:

  • 150 g haricots verts
  • 4 skivor kalkonbacon
  • salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Bryn fläskfilen runtom i smör, salta och peppra. Använd en stektermometer i den tjockaste delen och lägg köttet i en ugnssäker form.När den kommer upp i ca 70°, det tar 20–25 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter före servering. Under tiden, skala och krossa 6 av vitlöksklyftorna.

Blanda med 50g smör och 2 msk persilja. Smaka av med worcestershiresås, salt och peppar. Skala och skiva palsternackan. Stek tillsammans med 3 hela skalade vitlöksklyftor i olja i en rymlig panna.

Krydda med salt och lägg upp på ett stort serveringsfat. Koka haricots verts i saltat vatten i cirka 4 minuter. Fördela dem på 8 baconskivor, rulla ihop och stek i lite smör.

Sätt på grillelementet i ugnen. Skiva fläskfilen och lägg upp ovanpå palsternackan. Salta och peppra.
Lägg baconrullarna runt om och fördela vitlökssmöret över köttet. Släng på rädisorna. Ställ in fatet under grillen ett par minuter så att smöret smälter ned över köttet.

Äntligen fredag.

Längtat så att det skulle äntligen bli fredag! Det innebär att man inte behöver gå upp så tidigt i morgon, eller ja tidigt och tidigt tjejerna vaknar ju. Men inga krav eller måsten.

Släppte av barnen på dagis idag och de var pigga och glada, tror de behövde det och dom älskar som sagt sitt dagis.

Jag har fortfarande jätte ont i halsen och jag måste ha haft feber igår när vi kom hem från hockeyn jag hade en sådan feberfrossa skaka tänder till förbannelse. Så jag somnade med dubbla täcken och filt.
Ni som kan hockey så vet ni att det var ett viktigt derby möte igår och Rögle vann mot Malmö 6-4. Härligt! Vi blev bjudna på mat och dryck och ja det var en skön stämning i hallen.

Sitter och funderar ut vad jag ska äta för något ikväll, hade planerat hemmagjorda kycklingbitar med mos, men ja jag får suga lite mer på det. Vad ska ni äta ikväll?

Kronärtsskocksbakad torskrygg med tomatbuljong

Inget vacker bild men gott var det 🙂

4 portioner 4sp p/p

  • 2 dl gröna ärter
  • 4 msk tomatpesto
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 portionsbitar torskrygg (à 150 g)
  • salt
  • peppar
  • 4 msk kronärtskockscrème
  • 1 kruka basilika
  • 8 dl fiskbuljong (fond och vatten)
  • Morötter
  1. Sätt ugnen på 175°C.  Lägg torsken i en ugnssäker form. Krydda den med salt och peppar. Fördela kronärtsskockscréme på varje fiskfilé. Sätt sedan formen mitt i ugnen och tillaga tills fiskens innertemperatur är 56˚C, ca 10-12 minuter.
  2. Koka morötterna
  3. Skär tomaterna i halvor och strimla basilikan. Koka upp fiskbuljongen i en kastrull och rör ner tomatpeston. Smaka av buljongen med salt och peppar.Tillsätt ärter, tomater och basilika i buljongen och koka upp.
  4. Servera fisken i djupa tallrikar med tomat- och basilikabuljong samt kokta morötter

Fyllda laxbåtar

Vill vara pigg och alert igen , men har sett att det är många som är dåliga. Hade jag inte varit själv på jobb så hade jag stannat hemma under täcket och sovit bort detta jäkla virus.

Tjejerna är pigga och mår bättre. Bara lite skåp förkylda som alla andra. Eden har inga prickar, men Adele har kvar något dämpade. Men de är hemma idag med och i morgon blir det dagis om inget annat händer.

I eftem/kväll så ska jag och M iväg och se hockey, lite mat innan sen är det dags för Rögle – Redhawks, derby helt enkelt. I början när jag och M dejtade så tog han alltid mig till Ängelholm för at se hockey, det blev lite vår grej.

Maaaaaat… Ja jag vet att jag har tipsat om denna innan , men tåls att dela igen 🙂 Den är så jäkla god och så fräsch. Bästa är att det blev rester över så jag har till morgondagen 🙂
4personer 6sp p/p

  • 4st laxbitar
  • 2tsk olja
  • 1,5 tsk chili flakes
  • 1tsk chili flakes
  • 1st liten rödlök
  • 1st Mango
  • 8st tortillabröd stans stuff tortilla
  • 1st kruka koriander
  • Salt
  • Peppar
  • 1tsk rörsocker
  • 1st gurka
  • 1st lime
  • 5st färska champinjoner

Skär laxen i kuber och stek den i olja tills den blir färdig och får en fin yta. Krydda med chili och lite salt. Stek sen upp champinjonerna i mindre bitar till de blir lite mjuka.

Skala och tärna mangon. Dela gurka på längden, skär sedan i mindre bitar. Skala och finhacka lök.

Blanda mango, gurka och rödlök i en bunke  pressa i lime och häll i salt, socker och  1 tsk chili flakes. Vänd sedan ner den grovhackade koriandern

Fördela lax och mangosalsa i tortillabåtarna.

Scroll to top