Stopp i röret och en klocka på det.

Har ni märkt att vi har gått mot ljusare dagar? Åh så skönt. Kan riktigt längta till när man går upp tidigt på morgonen  och att det är ljus och det bästa då är att solen är framme. Men just nu när man tittar ut så är det grått och trist om man önskade att man kunde krypa ner i soffan, Men men får man göra ikväll.

För ca 1,5 år sedan köpte jag en fitbit blaze. Älskar den, kunde ha kolla på hur jag sov,mina steg,min träning ja och så klart notiser för den gick att synka med mobilen. Igår så fick mannen ta över klockan och tror att han kommer uppskatta den som jag. Och jag fick bli ägare till en ny fitbit versa. Tycker redan om den mycket och bästa är att den är vattentät. Hade lätt kunnat tänka mig en apple watch men de är ju så sjukt dyr! Men som sagt är så glad för denna 🙂

Tänkte kolla med er om ni hade något bra tips, tjejerna bara ÄLSKAR sång och dans och jag skulle vilja sätta dom på en bra dans/sång skola. Har ni några bra tips på några i Helsingborg? Så som de sjunger och dansar här hemma har aldrig mina stora gjort på samma sätt. De älskar att få uppträda, och Adele bara älskar att ta på sig sina klänningar och kjolar och just nu heter hon Elsa 😉

Om kvällarna så sitter vi och letar efter ett hus att hyra i sommar, blir ju Spanien några veckor. Boendet som vi har haft i två år finns ej länge för uthyrning och det är så synd, för det låg så bra. Och S har sin tjejkompis i samma community. Men bara att leta på. Mannen tyckte kanske att vi skulle åka någon annan stans i Spanien. Men var?? Vart har ni era guldklimpar? Kommentera gärna eller maila mig dom, behöver alla tips som finns 🙂

Snart kommer en spolarfirma hem hit, tyvärr stopp i rören 🙁 Otur,otur! Hoppas han får rätt på det och att det är något ”simpelt”

Kram på er

Tydligen måste vi ta mycket selfie här hemma då tjejerna springer runt och gör likadant;)

När man fick plats i champagneskålen

Ajvarkyckling med syrad grädde och råmarinerad silverlök

Här kommer tisdagstipset!
Ajvarkyckling med syrad grädde och råmarinderad silverlök, nomnom 🙂

Ingredienser (4 personer)
8sp p/p utan ris med 1,5 dl ris 12sp

Kyckling

  • 1 dl valnötter
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl ajvar relish
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl syrad grädde (15 %) Arla
  • 1/2 kruka persilja

Marinerad lök

  • 1 silverlök
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
Bryt valnötterna i halvor eller låt dem vara hela ta det som passar er.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ajvar med vattnet och häll ner det i stekpannan tillsammans med grädden och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den i pannan. Strö över nötterna och löken på tallriken när maten är upplagd. Vi hade ris till.

Samones vintergryta – Smoked chickenpot

Bästa med gryta är att du kan slänga i vad som helst. Och man kan ju knappast misslyckas med något sådant.

4 portiner 0 sp p/p (Du får räkna till extra sp på klyftpotatisen)

  • 4 st kycklingfileér
  • 3 st morötter
  • 3 st salladslökar
  • 1 buljong
  • 1 st rödpaprika
  • 1 msk Tapenade oliver kapris
  • 2 dl vatten
  • flingsalt hickory
  • peppar
  • Färsk timjan
  • 10 st coctailtomater (delade på hälften)

Jag la kycklingfilerna i crockpoten och la in alla ingredienser och lät den stå och puttra på högvärme i ca 6 timmar . Till det så gjorde jag klyftpotatisar i ugnen.

 

Världsmiddag – Malaysia

I går var det så åter dags för vår världsmiddag. Den 15:e i ordningen sedan starten 2013. Denna gången hade turen kommit till Malaysia vilket skulle visa sig vara väldigt tacksamt då landet blandar influenser från de kringliggande länderna. Därmed kunde vi förvänta oss mat med en touch av både Indien och Thailand – och vilken kväll det blev!

Vi inledde med en välkomstdrink – Halia Dalam Kala, gjord på vodka som smaksatts med ingefära. I med en skvätt prosecco (ja man får fuska lite ibland då det inte är lätt att följa allt slaviskt) och en gurka så hade du en perfekt fördrink.
Till förrätt serverades Malaysiska nötfärspiroger med tomatchutney.  Till detta så bjöds det på både Thailändskt och Japanskt öl. Varmrätten, Malaysian Paneng Gai . Till detta serverades, som brukligt, ris.
Efter en rejäl paus där värdparet bla förberett en quiz så serverade en magisk efterrätt, Nanas Goreng dalam cangkerangnya, som serverades på en urgröpt ananas! Både läckert och gott på samma gång.
Jag låter bilderna tala för sig själv och inser att vi får en rejäl utmaning, att toppa detta, när vi beger oss mot Argentina i slutet på April.

Nä nu blir det soffan och dagens andra film. Den första som klarades av var Bohemian Rhapsody. Filmen om Freddie Mercury och Queen. Älskar man inte deras musik sedan tidigare så lär man göra det efter denna 140 minuter långa film. Helt fantastiskt

Fullspäckad helg

Ligger under filten i sängen och konstigt nog så har jag hockeyn på tv i bakgrunden, ganska sövande faktiskt 😉

Ligger och laddar upp för kvällens resa – Malaysia! Ikväll vankas det världsmiddag och det är syster med sambo som håller i det. Det ska bli riktigt spännande 🙂 Mer om det kommer på bloggen i morgon.

Igår så blev det en kort AW på jobb, ett glas rött och det bjöds på chark, skön avslutning efter en arbetsdag. Senare på kvällen så hade vi bokat bord på restaurang i stan med våra goda vänner. Ett glas bubbel på Bara Vara och sen middag på Hotell V. Jag skrev om det för ett tag sen att jag och M käkade där och jag åt Anka rakt igenom. Var kanske tråkig men tog samma denna gången och det gjorde M med haha. Men NÄSTA gång testar vi nya rätter 🙂 Stället är så himla mysigt, känslan är som att sitta i ett vardagsrum. Och personalen är alltid så trevliga. Som sagt ett av våra favoritrestauranger. Men det är ju bara sååå gott! Men vi hade en skön kväll på stan med mycket skratt och mycket prat och flams 😉

Annars så har vi spenderat några timmar på busfabriken idag, tjejerna sprang loss duktigt och de hade så kul. De var så trötta så de hann knappt in i bilen innan de slocknade . Sen har vi bara haft en skön eftermiddag hemma <3

Nä nu ska jag snart svida om och packa resväskan till Malaysia.
Ha en fin kväll på er!

Honey Sour – Husets fredagsdrink

Recept för en drink – dubbla om du ska ha mer.

  • 4 cl Tennessee Honey
  • 3 cl sockerlag
  • 1 lime
  • 1 äggvita

Pressa lite limesaft på en tallrik samt häll lite socker på en ny tallrik. Doppa glaskanten på tallriken med lime sedan den med socker. Ställ in glaset i frysen ca 15,30 min innan servering Pressa limen häll allt i en shaker med mycket is och skaka. Häll upp i ett cocktailglas.

Njut

Februarimånad och recept på het lax på avokado & salsabädd

Februari månad och fredag redan. Det är så himla skönt att vi går mot ljusare tider. Det kan absolut vara mysigt med det mörka men jag älskar dom långa ljusa kvällarna.

Lägger in ett tips på fredagens middag till er. Snabbt,enkel och framförallt gott 🙂

Ikväll det ingen lagad middag hemma ut vi ska ut och äta med goda vänner på stan. Ska bli himla mysigt och gott.

Önskar er en riktig skön fredag. Kramar

Håll koll på nästa inlägg, då kommer fredagsdrinken;)

2 personer (4sp p/p) med greek yoghurt 5sp

Lax

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • lite salt salt
  • lite svartpeppar
  • 2 port laxfilé
  • 1 tsk olja

Salsa

  • 1 avokador
  • 1/2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • 3 msk majskorn
  • 1/2 kruka koriander

Tillbehör

  • 1/2 rödlök
  • Sallad (jag använde mig av romansallad)
  •  Greek yoghurt 2% (jag tog ungefär 2 msk)
  • Vitkål
Laxen: Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar på en tallrik. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla sidor blir täckta.  Stek sedan laxen tills den blir klar.
Vitkål: Strimla vitkålen fint, och stek på svag värme tills den blir klar (varm och en fin yta)
Salsa: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i små tärningar och blanda med citronsaft och olivolja i en skål. Låt majsen rinna av och tillsätt den. Hacka och vänd ner koriandern i salsan. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med gräddfil,rödlök,sallad och vitkålen.

Hasselbacksrödbetor, med smörstekt torsk och vitvinssås

Getost,röbetor & honung! Mmm vilken mun explosion.
4portioner 7sp p/p

  • 2 st torskblock
  • 500 g torsk
  • 1 kg förkokta rödbetor
  • 30g hasselnötter (finkrossade)
  • 100 g chèvre
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 msk flytande margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 msk fiskfond
  • salt & peppar
  • 1 påse sallad

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Halvera fisk paketet och stek på hög värme så fisken får en fin knaprig yta. Ta av från plattan.
3. Skär djupa skåror i rödbetorna. Tryck ner chèvre och ringla över honung. Lägg rödbetorna i en stor ugnsfast form tillsammans med fisken. Salta och peppra fisken och sätt in i ugnen ca 10 minuter tills chèvren fått fin färg och fisken är färdig.
4. Skala och finhacka lök och fräs i margarin i en kastrull. Blanda ner mjöl och slå på matlagningsvin. Vispa tills mjölet lösts upp och blanda ner matlagningsgrädde och fond. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
5. Servera fisken med vinsås, hasselbacksrödbetor och sallad.

Följ gärna Viktväktare – Matinspiration & Tips på Facebook

Scroll to top