Måndag och tips på kvällens middag – Teriyaki lax med primörer

Hej raringar, sitter i bilen mot Sthlm just nu. Men ville bara kika in och ge er kanske dagens kvällsmiddag 🙂

4 personer 2sp p/p

  • 4 st laxfiléer
  • msk ICA Asia Teriyakisauce
  • 4 st salladslök
  • 1 röd paprika
  • 2 st morötter
  • 2 st pak choi

Sätt ugnen på 150 grader
Del Pak choi i fyra dela (på mitten) Lägg dom på ett ugnspapper som är tillräckligt stort så du kan ”slå in” laxpaketen. Strimla morötterna och paprika och lägger över varde pak choi. Lägg sedan laxfilen. Strimla salladslöken och strö på laxen (spara lite och släng på när laxen när den är klar) häll sedan över teriyakisåsen. In i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. Till det kan man ha ris eller min mos med sötpotatis, apelsinsaft och ingefära 🙂

Färdigt 🙂

Nellys & Packning

Sitter kvar i soffan och har inte tagit på mig kläder ännu, eller ja kläder har jag på mig fast pyjamas. Är en sådan dag idag.

Igår så var jag och M på brunch-dejt på Nellys i stan. Tycker deras brunch har ett bra utbud samt att stället är mysigt att vara på. Maten på kvällarna kan jag oxå rekommendera.  Sn rullade vi hemåt, kan säga så att igår så höll jag mig inte alls inom vv ramen,inga sp räknades. Men jag njöt och ångrade inget, precis så det ska vara. M drog iväg på sin herrmiddag på kvällen och barnen hade önskat sig Helsingborg Special – Kebabpizza med pommes och vitlöksås, blev en hemmagjord igår. Barnen åt för glatta livet 🙂

Nu ska jag hoppa i badet sen så ska jag packa väskan.Jag drar till Sthlm i morgonbitti. Jobb/nöje resa. Bara en natt så jag kommer hem tisdagkväll igen. Ha en fortsatt skön eftermiddag, kramar.

 

Fått jobb!

Så skönt att få vakna utvilad denna morgon, natten innan så blev det ingen sömn och jag fasade lite för denna natt men jag sov så gott så:) Bara min röst som ska komma tillbaka.

Jag har precis haft en tjej här som köpte en av tvillingarnas sängar, så nu har jag en säng kvar som jag ska bli av med. Den skulle hämtas idag egentligen men hon hörde inte av sig, trist.

Till en spännande och rolig nyhet, tjejerna har ”fått jobb” Det gick så himla snabbt. Produktionsbolaget hörde av sig igår och ville ha lite bilder. Sen skulle de höra av sig veckan efter. Men deras kund blev så nöjd och sa direkt att tjejerna fick jobbet. Så de ska vara med i en kommande stor katalog (kommer gå ut med namnet när det närmar sig) Så himla roligt, och jag vet att tjejerna kommer älska det. Dom är små linslusar 🙂

Nu ska jag svida om, jag ska på brunch i stan med hjärtat. Sen så ska maken iväg på herrmiddag  ikväll och jag ska ha godis & film mys med kidsen 🙂 Ha en jätte fin lördag.

Kramar

Fina Tulpaner från M
M kom hem med blommor – han vet hur han ska få ett extra leende på läpparna på frun 😉
Lite plock innan middagen

Kycklingburgare 11sp

Räkfrulle 🙂

Adele <3

Deluxe Cheddarburgare

Något lite annorlunda sett att göra burgare, men ack så gott!
Receptet är till 7 personer ( 8sp på burgare + 7sp på brödet = 15sp)

  • 900 g nötfärs 5%
  • Pågen Brioche Gourmet hamburgerbröd
  • 1 gul lök
  • 1 Zeta Mozzarella, ekologisk.
  • 1 knippe persilja
  • 1 ägg
  • 1 frp Kalkon bacon Tulp
  • 2 tsk olivolja
  • BBQ krydda
  • salt & Peppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 75 gram Mexicana hot cheddar (hittar ni ej den så kan ni ta Ica Hamburgare cheddar, då blir det 7 sp på burgare)
  • Sallad
  • Tomat

Strimla den gula löken och stek upp tills den får en gyllenebrun färg.  Ställ åt sidan.
Blanda nötfärsen med ägg,kryddorna och vitlöken. Dela i två högar och kavla ut till två runda lika stora på bakplåtspapper. Lägg kalkonbaconen på ett bakplåtspapper och stek i ugnen tills den får en fin färg på 225g (ca 5 min) Ta ena delen åt sidan. Riv cheddarn och strö halva delen över ena färs delen.  Skär mozzarellan i tunna skivor och strö över. Lägg baconen på. Lägg på löken, persiljan och resterna av cheddarn. Ta sedan och lägg över den andra delen färs som ett lock. Tryck till sidorna. Stek båda sidorna på en stekpanna tills den får en fin yta. Ta sedan in i ugnen och låt den stå och gotta sig på 180 grader i ca 5 min. Färdigt!

  

Heeeeello Fredag!

Godmiddag då har vi äntligen kommit fram till slutet av arbetsveckan – Fredag?

Tjejerna fick sin säng igår, de var så nöjda och så glada för den. Vi hade tänkt oss att Adele som sover hela natten ska sova där uppe och Eden som nattvandrar till oss där nere. Roligaste här var att tjejerna bestämde själva och Adele berättade högt att hon skulle sova där uppe och Eden där nere. Haha helt otroligt.

Ikväll blir det lugnt och skönt, inget inbokat. Ska bara fundera ut vad vi ska äta ikväll sen är det raklång i soffan iklädd diffsekläder.

I morgon är det körning till kalas, brunch med fina M, sen ska han vidare på herrmiddag och jag och barnen ska laga en tre rätters tillsammans på kvällen och mysa och se film♥️

Vad ska ni hitta på i helgen?

Savojkålsbädd med kyckling och saffranhollandaise

Snabbt, enkelt och gott! Savojkål gillar jag skarpt, krispigare och kan användas till mycket.
4 personer 5sp p/p

  • 4st kycklingfilé
  • 2 st vitlökskltftor
  • Savojkål
  • 2tsk olja
  • saffran 1st
  • salt & peppar
  • 2st paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 st rödlök
  • 2st förkorta rödbetor
  • 1,5 dl hollandaisesås (kall) Ex Rydbergs
  • Färsk oregano (garnering

Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingfiléerna i  stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, sätt mitt i ugnen tills kycklingen når sin innertemperatur på 68 grader. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.

Stek alla grönsakerna i oljan tills de fått fin färg, ca 5 min. krydda med salt.

Krydda såsen med riven vitlök och saffran. Skär kycklingen i skivor.  Lägg savojkålen på tallriken sedan grönsakerna, kycklingen och toppa med såsen. Garnera med oregano och servera.

 

Scroll to top