Så smidigt att komma hem och så är maten klar mer eller mindre 🙂 Det är det bästa med crockpoten!
Igår innan vi drog iväg på morgonen så startade jag den, slängde i min djupfrysta kyckling och massa goa tillbehör. Och 8 timmar senare så luktade det så gott när man kom ut i köket.
Samone BBQ kyckling … 3 Portioner 5sp p/pKycklingen går på 1sp, två bröd 4sp. (Vill man inte ha så stark så tänka på använda mindre paprikapulver och curry paste)
3 st kycklingfilér
3 st morötter
1 st röd chilli
1 st röd paprika
3 msk Felix BBQ sweet & smokey
ca 25g Red curry paste
1/2 dl vatten
1 st kycklingbuljong
1 st vitlök
1 st gul lök
salt
peppar
Paprika pulver
Picklad rödlök
Koriander
Majs
8 st Soft taco boat
Vill man ha en klick sås till så är Creme Fraiche lätt paprika/chilli så gott till
Ta fram din crockpoten. Lägg ner kycklingfilerna alla ingridienserna förutom majsen, koriander och picklade rödlöken.
Låt puttra på svag värme i ca 7 timmar. Dela kycklingen med två gafflar, häll av överflödig vätska. Släng inte den utan spara den (mannen hade det som soppa idag) Fyll tortillan toppa med koriander, majs och picklad rödlök.
Jag gjorde en sådan god currygryta igår. Istället för äggnudlar så jag gjorde bönpasta till mig och M. Barnen åt som aldrig förr och har man en kräsen dotter som var tyst och åt så är det ett gott tecken;)
Currygryta 5 personer (med en portion bönpasta blir rätten 6sp p/p)
Kycklingfilé
Bönpasta
1 burk kokosmjölk lätt
Currymango (gillar den mer)
1 st gul lök
Salt
150g sockerärtor
1 tsk olja
1st kycklingbuljong
Koka bönpasta enligt anvisningar.
Skala och skär löken i strimlor. Fräs lök och kyckling i oljan i en gryta. Krydda med curry och salt.Tillsätt kokosmjölk och smula ner buljongtärningen. Låt grytan koka 5 minuter.
Släng ner sockerärtorna i grytan och värm upp en stund. Eller servera dom sidan om på tallriken. Jag hällde även över lite majs, gott 🙂
Vad ska man säga – JAG är sååå trött på alla möjliga virus sjukdomar! Jag vet att ni alla håller med mig och ni som har småbarn vet ju att varannan dag så är det hosta och feber.
Mina är fortfarande förkylda, snorar och hosta, men pigga idag som tur är. För idag så ska vi möta upp produktionsbolaget och har tre dagars fotografering med tjejerna. Så håll tummarna att de fortsätter vara pigga och glada!!
I veckan som kommer så har jag ett samarbete med en klädbutik och då kommer jag att ha en rabattkod att dela med er. Så håll utkik här och på Instagram 🙂
Nu ska denna mamman hoppa in i duschen och göra vid mig, vi har en 1,5 timmes körning att se fram emot.
Libapizza hur gott?! Du kan lägga på precis vad du vill och Vill du ha det som en kebabrulle så funkar det. Sonen och mannen ville precis ha det, de fulle med kebabkött,sallad,gurka,lök och vitlöksås. Själv så va jag sugen på parma och fikon. Jag gjorde även hemmagjorda rotfruktschips. Krispiga goda. Jag är ju en dipp-tjej, love it. Så jag köpte två olika dipppåsar tog ca halva och blanda i två olika skåla med greek yoghurt 2% Inte många sp på detta 😉
Parma & Fikon Pizza med pizzasallad – 11sp
1 st Libabröd
1 st Fikon
4 st Prosciutto crudo skivad
Rucola
1/2 gul lök
1/2 röd paprika
1 tsk balsamvinäger
Picklad rödlök (om man vill ha det)
1-3 msk Ost mager riven 10%
Stek upp löken och paprika. Lägg allt på pizzan in i ugnen på 200g bara någon minut. Håll koll på pizzan.
Pizzasallad
1/2 röd paprika
ca 400g vitkålshuvud
Vitvinsvinäger (smaka av själv, jag gillar att ösa på lite extra)
salt
peppar
paprikapulver
dragon
2 tsk olja
1msk vatten
Strimla vitkålen och paprikan. Krydda låt stå i kylen och gotta sig. Pointsen blir 0sp
Rotfruktschips
Rödbeta
palsternacka
morot
puma
Smör & olja spray
salt
paprikapulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor med kniv, mandolin eller skalare.
Lägg ut i ugnsfast form, gärna på bakplåtspapper. Spreja på oljan..Baka i ugn i 30 minuter.Ta ut plåten och ta bakplåtspappret och dra av plåten med chipsen på. Rör om försiktigt låt svalna. Krydda och salta.
Som dippsås så köpte jag OLW dipppåsar tog halva och blanda med en dl Greek yoghurt 2%
Ja man ska aldrig säga att ”hos oss är det lugnt, tjejerna varit friska ett tag” Jaha och där kom det igår som en käftsmäll. Adele insjuknade bara en halvtimme innan lämning på dagis. Så det var bara att hålla dem hemma. Tur att jag har mamma som kunde se till dom då både jag och M var tvungna att jobba.
Igårkväll så blev Eden dålig och värre än A. Över 40 grader och så medtagen. Idag så har dom mer eller mindre tagit över soffan och bara legat och sett film, spelat på paddan. Vatten,isglass,saft och yoghurt har de fått i magen, men inget mer. Men glad så länge de får i sig vätska.Men fan rent ut sagt! Stackars små gummor 🙁 Jag hoppas de tillfrisknar till tisdag för då har de sina fotograferingsjobb, så håll tummarna!!
I morse efter frukosten drog ja iväg till gymmet och gick på bandet och sedan körde igenom hela kroppen. Jag valde att gå hem från gymmet och kan säga att benen var som spagetti. Men skönt att jag har gjort 3 pass denna veckan, får se om det blir 1 pass i morgon, men jag är nöjd 🙂
Jag har förberett pizzasallad till våra pizzor ikväll. M skulle ha hemmagjord kebabrulle, jag ska äta parma och getost pizza nomnom. Till kvällens gotte så blir det hemmagjorda rotfruktschips och dipp.
Ska ni se Mello ikväll? Vi ska 🙂
Lika tillfredställande när bordet är inoljat – blir som nytt!
Man tager det man haver, eller vad är det man brukar säga? Ekade lite tomt i kylen, men jag skrapade ihop till en riktigt god middag. Barnen hade efterfrågat panerad torsk med mos så det fick det bli.
Men här kommer Chillistekt chorizokorv med medelhavsris. 4 Personer 7sp p/p
Uncle Ben’s Express Ris På Medelhavsvis (250g)
1/2 chilli
Blandsallad påse
1 st röd paprika
salt (måtta själv)
peppar (måtta själv)
chillipulver (måtta själv)
1 st förpackning ICA Kyckling choriz0 (270g) 12 sp
1/2 rödbeta (dekoration)
2 st tomater
3 msk milda mat 4%
1 st vitlök
Spraya stekjärnet med sprayoljan. Strimla upp grönsaker och korven. Börja med att steka paprika,chilli och vitlök. Släng sedan på tomaterna. När grönsakerna fått lite färg, släng i korven och rör om.
Riset – läs instruktionerna.
När korven och grönsakerna är klara så släng i salladen rör om och häll sedan i riset och tillsätt grädden. Rör om och krydda och smaka av.
Skva rödbetan (jag använde en mandolin) och toppa. Jag som då gillar lite hetta hällde över några droppar av favoriten sriracha och lite oliver.
Man kan ha wrapen till det mesta och igår så orkade jag inte ta fram och tilllaga kycklingen utan hade Kronfågel Minutkyckling hemma och hela den är 0sp) Blev oxå väldigt gott 🙂
Blir 4 wraps, två var ger 3sp p/p
5 ägg
1st röd chili
65 g Babyspenat
salt
peppar
6 st färska champinjoner
2 st Kycklingfile
Sallad
1 st röd paprika
4msk Greek yoghurt 2% 1 msk är ca 25g)
Smör & rapsolja (Spraya till stekjärnet, 1tsk 2sp)
1 tsk soja
Harissakrydda
1 st citron + skal
Sriracha Mayo Sauce (ca 20g, 1sp)
Strimla kycklingen i små strimlor och krydda och ta i sojan och chilin. Stek tills det blir klart. Strimla sedan upp lök,champinjoner och paprika och stek upp.
Mixa ägg spenat,salt och peppar i en blender till e grön omelettsmet. Sprya järnet och stek omeletterna (blir 4st) på en sida. Vänd upp omeletten på smörpapper.
Pressa ner citronen i creme fraichen och riv skalet i. Rör om. Krydda med salt & peppar.
Jag då som har tvillingar så är med i olika tvilling-forum. Och det är alltid ständiga diskussioner om hur ska man klä dom? Ska de gå på olika skolor, ska de sova i olika rum? Osv osv. Och människor har alltid åsikter om allt oavsett om du är tvillingförälder eller ej.
Jag läste i ett forum där dagiset hade tvångsseparerat ett tvillingpar för läraren tyckte att det skulle vara så. Jag får inte ihop det? Jag har blivit både arg och ledsen och bytat förskola.
Nu är detta MINA åsikter och mina känslor. Och vi gör ju på vårt sätt för det funkar för oss och vi vill ha det så här.
Men jag skulle aldrig sätta mina tjejer på olika avdelningar för jag vet att de skulle inte tycka om det, varför liksom? Dom älskar varandra och lyfter redan varandra, de tar hand om varandra och stöttar. Ingen av dom låter den andra ta över. Utan dom är syskon, bästisar och har ett speciellt band till varandra. Och självklart behöver de INTE gå hand i hand när det gäller allt.
Jag får oftast kommentarer – varför klär du dom lika, de ska ha varsin personlighet bla bla. Trötta mig. Och nu har jag enäggstvillingar och vet att folk har svårt att se skillnad på dom. Men där är alltid ngt som skiljer sig mot den andra, kan vara ett gummiband,strumpor, ibland en tröja. Vi har valt att göra detta sen de föddes, idag låter jag barnen välja lite själv ibland, och skulle jag ta fram en annan tröja till den ena så tittar de konstigt på den tröjan och väljer samma. Sen tycket jag personligen att det är super gulligt med likadana kläder! Det kommer finnas en tid då de väljer kläder helt själva och väljer olika, det köper jag samma det kommer en tid att de väljer att vilja gå på olika skolor, det köper jag. Och vet ni, min mamma klädde oftast oss systrar i likadana klänningar, i början av 80-talet och syrrorna på 70-talet. Och vi är tre olika individer idag och vi blev hur bra som helst 😉
Och mina barn har varsin personlighet – det har alla våra 6 barn. Det sitter inte i kläderna,rummet,leksakerna osv. Adele är min lilla kjol/klänning tjej, Eden är min accessoar tjej, diadem,halsband,tottar osv. Samtidigt som de är väldigt lika så är de väldigt olika.
Tjejerna har varit från varandra ett fåtal ggr tex när vi blev inlagd en natt med Eden, tandläkarbesök, läkarbesök m.m Nu när de är äldre så märker dom mer när de delas. Så som när M ex tar den ena tjejern och går och handlar. Då frågar dom, dom letar efter den andra och får dom ngt så ska den andra ha det med. Om jag och M skulle resa iväg nu så skulle jag inte få för mig alls att dela på dom och låta den ena passas av mormor eller den andra av farmor – det finns inte!!! Och hur framtiden blir, det vet ingen, de kanske vill det sen, ja men då är det så och det är dom som bestämmer.