Tryffelpasta med harissabiffar och chipotlekräm

Jag är en tryffellover, tryffelkorv, tryffelbrie och tryffelpasta. Allt med tryffel är gott! Så ikväll blir det tryffel 🙂

4 personer 10 sp p/p

  • Tryffelpasta 250g (Tagliolini with Truffle,finns på Lidel)
  • 500g Kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Harissakrydda
  • 2 tsk chipotlepaste Santa Maria
  • 2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 msk Sweet chili sauce
  • Salt & peppar
  • Chili oliver (dekoration)
  •  2st färska Brocolihuvuden
  • 1 ägg
  • 2 tsk olja
  • Paprikapulver
  • 1/2 röd spetspaprika
  • Färska champinjoner ca 8 st
  • 1 knippe gräslök

Pastan
Koka pastan enligt anvisningen på den

Harissabiffar
Lägg färsen i en skål, kläck i ett ägg, pressa i vitlöken, krydda (salt,peppar,harissa och paprikapulver) och blanda runt. Forma som biffar och stek dom tills de får en fin yta. In i ugnen mellan 70-100 grader och låt dom gotta till sig tills allt annat blir färdigt.

Chipotlekräm
Använd samma stekjärn som du hade till biffarna (smakerna från stekningen är kvar) Häll i grädden, låt koka upp lätt. Ta i chipotlepaste, buljong, paprikan,gräslöken,sweet chilli sauce och champinjonerna, låt puttra på svag värme.

Broccoli
Dela brocolin på hälften, stek upp och låt den få lite färg, jag hällde över några droppar tryffelolja och flingsalt.

Citronmarinerad bluechees lax och ungsrostade rotfrukter

Ikväll blir det lax och då blir det en repris på denna rätt 🙂

2 personer 8sp p/p

  • 1 citron (skalet + saft)
  • 2 st laxbitar
  • 1 tsk olja
  • Kålrot
  • Morötter
  • Palsternacka
  • Bavaria blue 17g (på varje fisk)
  • Creme Fraiche Lätt Paprika/Chili 13% 6 msk
  • 1 st lime (skal + saft)

Skär ett snitt på långsidan på laxen och för in ostskivan.Gnid in fisken med citronskalet. Stek sedan  på medelvärme, pressa citronen över båda laxbitarna.

Strimla upp rotfrukterna pressa limen över samt strö över skalet och låt dom rostas i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter (tills de får en fin färg). Koka upp såsen i en kastrull. Lätt som en plätt och så smarrigt.

Jag stekte upp lite tomater och en skvätt balsamico över när allt var färdigt.

Det blev ett glas vitt till – Gnarly Head Nr 6381

En härlig helg

Perfekt söndag med lilla familjen. Vi sov nästan till halv 10. Hur skönt är inte det?! Evigheter sen man gjorde det och framför när man har de små. Men gud så välbehövligt.

Igår så hade Limman fotografering på fotbollen. Glad att han har sin fotboll, har ändå hållit på med den sen han var fyra år. Och han är en grym målvakt! Hoppas att glöden håller i sig.

Igår kväll så drog vi hem till våra BFF och planera vår komma de resa tillsammans – och gud vad vi längtar. Kommer skriva mer om det senare. Men som vanligt så bjuder dom på fantastisk mat! Hon är så grym i köket!

Välkomnades med cava och tilltugg innan vi högg in på en fantastiskt varmrätt med högrev, stompad jordärtskockspure och dragonsås! Gud vad jag njöt. Och Pavlova till efterrätt som smälte i munnen. Att sen vinet inte gick av för hackor märktes sådär lite extra i morse…

Med andra ord så har det varit en lugn och mysig söndag i det Klintebergska hemmet. Lite pulkaåkning har vi dock hunnit med mellan serietittandet. Är helt såld på Netflix ”Travelers” så har ni inte sett den så lovar jag att ni inte blir besvikna.

Nä, nu vankas kvällsmat (Fish and Chips), nattning och sen kryper vi nog ner och betar av några delar till

Ha en fortsatt mysig söndag

Det går framåt

Då var det fredag igen, det ska bli så skönt att få slänga av klädena och hoppa i något mysigare. Man börjar se ljuset i tunneln, vi är friska ja mer eller mindre. Små förkyld lär man väl vara ett tag till. Tjejerna är mycket bättre. Och dagis väntas nästa vecka?

Just nu sitter jag hos bästa frisören och ska fixa till håret, projekt utväxt och kallare.

Ikväll har jag verkligen ingen aning om vad jag ska göra för mat, står helt stilla. M var sugen på Vietnamesisk och för en stund var jag sugen på soppa. Vi får väl komma på vad det ska ätas. Vad har ni för middagsplaner?

Kycklingpanna med bacon och svart vinbärsgelé

Ikväll blir det repris på denna godingen ?

6 personer Kycklingryta 4sp p/p med oliver(5st) och svartvinbärsgele(1msk) 7sp

  • 6st Kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 5 skivor kalkonbacon
  • salt
  • peppar
  • Oliver (om man gillar det)

Sås

  • 4 dl sky och vatten
  • 1 buljongtärning kyckling
  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  •  curry
  • paprikapulver
  • 1 tsk soja

Garnering

  • Gräslök
  • Svartvinbärsgele

Skär kycklingen i bitar. Stek tills de blir färdiga. Salta och peppra. Strimla baconet och stek för sig själv.

Ta fram en kastrull häll över skyn från kycklingen till kastrullen. Häll i övriga ingredienserna i kastrullen, låt koka upp. Häll sedan över det över kycklingen låt puttra några minuter.

Garnering: Strö över bacon, gräslök och lite gelé. Servera med blomkålsris.

En kväll i storstan

Vaknade upp i Stockholm och sovit i sådan skön säng så det är bara jobbigt att stiga upp ifrån, och kuddarna ska vi inte prata om… Hade lätt stannat kvar där några timmar till.

Jag bodde på Hotell Birger Jarl som ligger nära ett utbud med bra restauranger. Vi gick till puben Churchill Arms, en mysig liten pub som serverade sin egenproducerade öl. Tog vasin öl och pratade om allt och inget. Jag hade bokat restaurangen Supper som ligger ca 9 minuter från hotellet.

Öppnade dörren och gick in i en sån skön atmosfär, möttes av färglada dörrar och ett golv som såg ut som sten. Kändes som att vi gick in en bakgata i Spanien. Väl inne så var det så fint och en sådan mysig känsla över stället. Ett öppet kök och bar och två olika rum ett för större sällskap och ett för lite mindre. Maten åh herregud, och mitt kött åh my gooood. Martin ångrade sig bittert att han inte valde samma. Sen åt andra sidan så är det en resturang som satsar på sharing. Så vi beställde in en plock två förrätter och två varmrätter. Vi blev så mätta så vi orkade verkligen inte äta upp allt, det grämer mig. Jag måste bara hit igen, det gjorde ett avtryck i min matresa.

Nu har jag några timmar till Helsingborg och hem till alla mina barn som jag saknar. Tyvärr så är de små fortfarande krassliga så inget dagis i morgon heller. Snart är vi på väg in i Vabruari – tyvärr så började vi med detta i Januari redan…

Stockholm

Så nu är man uppe i Stockholm och resan gick så bra trots halka och snö. Tog ca 5,5 timme. Möten är avklarade och vi har checkat in på hotellet.

Super fint hotell som ligger väldigt nära det mesta. Jag fick en massa tips på Instagram på olika restauranger och hade man stannat längre så hade jag ätit på alla 😉 Det slutade med att det stod mellan Griffin och Supper. Tyvärr har jag hört lite mycket negativt på just Griffin trots att menyn och allt såg bra ut. Så jag har bokat på Supper och hoppas att det blir bra.

Nu väntar en lång och skön dusch sen så ska jag lista ut vad jag ska ha på mig, det ständiga dilemmat. Och jag tog liksom inte ett plagg med mig utan en hel del. Haha likadant varje gång 😉

Men först ett glas bubbel?

Scroll to top