Fredag och bästa dagen på veckan eller hur? Ni kanske inte har kommit på vad ni ska äta ikväll? Här kommer mitt recept på fläskfilé med kålrotssallad. Jag lagade det igår och det var så gott, jag ville inte att det skulle ta slut 🙂
Fläskfilé med kålrotssallad och soltorkade tomater
2 personer 7 sp p/p
- Fläskfilé (10-12 skivor
- 1 påse kålrots & svartkål
- 1 tsk olja
- 2 dl milda 4%
- 1/2 dl vatten
- salt
- peppar
- Chilipeppar ”Chipotle (krydda)
- 1 buljong (kött)
- 1/2 dl soltorkade tomater strimlade
- Fontana Grillad Röd Paprika (1 st stor, strimla den i bitar)
- 10st Oliver
Finputsa fläskfilén. Dela filén i bitar. Stek den tills den får en fin yta. Krydda och häll på grädden, vatten och buljongen. Låt puttra i fem min. Tillsätt paprikan.
Kålrot/svartkål kan man steka om man vill. Men jag åt den kall och rå, godare så. Servera med oliver och soltorkade tomater.