Söndagstipset – Väskor från Alixtra Bags & Accessories

I samarbete med Alixtra.se

Godmorgon 🙂
Idag har jag ett trevligt söndagstips med en rabattkod till er.

Jag har alltid en hel del grejor i min väska, dator, smink ,nycklar, blöjor, kofta ja you name it! Jag bara älskar denna väskan från ReDesigned – Molly Bag. Den är i mjukt skinn och blir bara vackrare  ju mer du använder den. Den är perfekt för den som, precis som jag, har en del i väskan. Jag tycker den är så snygg och är så glad att har äntligen har hittat den! Den finns även i svart. Ni hittar väskan här.

Jag har några stycken från Alixtra Bags & Accessories bl.a denna söta lilla väskan.

Wannahave är en nätt och smidig väska som har kortfack på sidan. Du får plats med mobil, läppstiftet och lite annat smått. Jag har den svarta och den finns i 4 andra läckra färger.

Och självklart så kommer jag att ha en rabattkod till er! Om ni använder koden linsalusen20 så får ni 20% rabatt på alla väskor som finns i lager (EJ kommande nyheter) samt att ni får 20% på alla smycken på från BudToRose. Koden kommer att gälla en vecka ut 🙂

Moules Marinières

Igår så hade M kockmössan på sig i köket. Eros i högtalarna och och glas rött så trollade han fram en så god rätt.

Moules Marinières 2 portioner 3 sp p/p

  • 1 kg blåmusslor (Köptes ICA förkokta musslor)
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl matlagningsvin
  • 1/2 chili (hackad)
  • 2 dl fiskfond 
  • 2 dl milda mat 4%
  • 1 knippe persilja, till garnering

Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. Tillsätt musslorna , häll på vin, fond och grädde.Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.

Lyft ur musslorna  och lägg på djupa tallrikar och låt soppan koka ner lite.. När soppan är klar häller du det över musslorna. Garnera med hackad persilja.

Limemarinerade jordgubbar och pannacotta, kardemumma.

Kär dag har många namn, – Onsdag, Lilllördag, Piglördag och tydligen slarvdagen enligt P4 😉 Men för mig är det piglördag 🙂

Festa till med en härlig efterrätt ikväll kanske? Då har jag ett recept till dig 🙂

4 personer 3sp p/p

  • 2 gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 1 dl mellanmjölk
  • Jordgubbar
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk hermesetas flytande
  • 4 dl kvarg 0,2% vanilj
  • 2 tsk lime

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en kastrull tillsammans med mjölk och socker. Koka upp mjölken. Lägg i gelatinbladen och rör så att de löser sig. Låt mjölken svalna till fingervarmt. Blanda det sedan med yoghurt. Häll upp i glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Skär jordgubbarna fint och blanda med  limesaft och kardemumma. Lägg det på pannacottan och servera.

En vanlig Tisdag

Sitter i bilen och är på väg till sista fotosession med tjejerna. Ska bli så kul 🙂

Skönt att de även har blivit bättre men man våndas för att lämna dom på dagis i morgon man vill ju inte de ska bli sjuka igen! Jag blir så trött på detta.

Dessa dagarna har man bara velat vara ute, underbart väder och känns som lite vår i luften.

Måste tipsa om Netto. De får in ibland väldigt snygga grejor. Bl.a en super snygg sittpuff i rosa och i grå färg. Var ju bara tvungen att ha en rosa. Såååå fin. Man får nästan passa på att köpa samma dag för det försvinner lika snabbt.

Nya spegeln på plats. Där har varit en inbygd garderob för några år sedan men som revs för 2 år sedan. Och jag har letat som en tok efter en stor spegel. Och igår kom den 🙂 (ser mindre ut på bild)

Curryjordnötssås och kycklingköttbullar

4 Personer ( 9 sp p/p)

  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 500 g kycklingfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl salta jordnötter
  • 1 färsk röd chili
  • 1 msk curry
  • 1 msk olja
  • 2 dl kokosmjölk lätt
  • 2 msk fikonmarmelad (kan öven ha mango chutney
  • ½ dl hackad färsk koriander

Börja med att koka riset eller strimla ner vit/rödkålen och koka i lättsaltat vatten i ca 3,4 minuter. Blanda ½ dl grädde och ströbröd i en bunke, låt svälla ca 5 min. Tillsätt färsen och ½ tsk salt, arbeta ihop till en jämn smet. Rulla ca 30 bullar av färsen. Mixa jordnötterna grovt och hacka chilin fint. Fräs chili och curry i 1 msk olja i en kastrull, tillsätt kokosmjölken, resten av grädden och saltet samt fikonmarmeladen/mango chutney och de mixade jordnötterna. Låt koka ihop ca 3 min. Stek kycklingbullarna i ca 5 min. Häll över såsen.

Servera med ris eller vitkålen och garnera ev med hackad chili och koriander.

 

Har en super deal till er – Papaya!

Hej raringar, hur har ni det denna lördag?

Idag vill jag lyfta fram ett samarbete som jag har med Papaya. Och givetvis en rabattkod till er följare 🙂

Papaya klädesbutik finns här men även som fysisk butik i vackra Lysekil på Kungsgatan. Jag gillar deras utbud och bra priser som faktiskt bör passa dom flesta plånböcker. Men ett litet extra plus för det som man valt att kalla Veckans Outfit. Varje fredag så sätter dom nämligen ihop ett klädespaket som marknadsförs till ett superbra pris! Så himla smart och om fantasin tryter och man inte hinner/orkar att kombinera kläderna själv så är Veckans Outfit den perfekta lösningen.

Jag fick hem tre snygga plagg bla en skinnjacka i en skönt mjukt elastiskt läderimitation. Jackan sitter så snyggt på och detta är en jacka som garanterat kommer att bäras en del. Du behöver inte vänta till våren utan du kan ha det under din vanliga jacka och bära den som innejacka. Ni hittar jacka här 

Skinnbyxorna är ”to die for”. Jag har haft på mig dom hela veckan. Sjukt sköna, passar till det mesta. Såväl till fest som i vardagen! Jag måste bara ha ett par till som en extra byxa 😉 Ni hittar byxorna här.

Tredje plagget är en vit lång kofta av märket Sisters Point som ungefär går ner till knäna. Skönt material och snyggt nu till vår/sommar. Den hittar ni här.

Nu till det bästa, jag har en rabattkod till er. Om ni skriver in samone-19 i kassan så får ni 20% på hela första köpet. Så bra va? 🙂 Rabattkoden gäller ända tom nästa söndag den 24:e så ni, i lugn och ro, kan kika på deras schyssta sortiment

Shoppa lugnt <3

  

Alla Hjärtans Dag

De sista dagarna har bara flugit ifrån mig och somnat tidigt på soffan. Huvudet fullt med massor och behöver bara trycka på off knappen och starta om. Så är det när man har mycket för sig 😉

Vi avverkat 2/3 fotosession med kidsen och sen har de inte alls varit hundra heller. Men vilka bilder, jag får inte lov att berätta vad det är till men förhoppningsvis snart 🙂
Men knack knack, ser ljuset och nu är de pigga och ingen feber längre. Man vågar knappt säga det! Bara maten som ska dras igång igen, de har ju knappt ätit ngt och tro mig jag har SERVERAT ALLT!

I torsdags var det Hjärtats dag ❤️ borde vara det alltid om jag hade fått bestämma! Men maken bjöd ut mig på restaurang och det behövde vi verkligen, egentid med varandra, prat om himmel och jord och havet var precis utanför. Vi åt på Via95 ett riktigt sommarställe då det ligger vid stranden och du har havet precis utanför. Här kommer det ätas i sommar 😉 Super god mat och trevlig personal, kan rekommenderas.

Avsluta kvällen på Skip och tog oss en sängfösare där sen bar det hemåt. Tack M.

Jag har sovit nästan 9 timmar i natt så jag är pigg och utvilad. Jag har varit vaken sen några timmar tillbaka och ja det är bara jag och minisarna som är uppe och härjar. De andra sover. Och det är så underbart väder ute, soligt och krispigt hoppas solen kommer skina hela dagen.

Nu ska jag göra pannkakor till folket.

PS: Håll utkik i eftermiddag då har jag ett erbjudande till er 🙂

Inte så lätt att fotografera i ett blått sken 😉

 

Samone BBQ kyckling

Så smidigt att komma hem och så är maten klar mer eller mindre 🙂 Det är det bästa med crockpoten!

Igår innan vi drog iväg på morgonen så startade jag den, slängde i min djupfrysta kyckling och massa goa tillbehör. Och 8 timmar senare så luktade det så gott när man kom ut i köket.

Samone BBQ kyckling … 3 Portioner 5sp p/p Kycklingen går på 1sp, två bröd 4sp. (Vill man inte ha så stark så tänka på använda mindre paprikapulver och curry paste)

  • 3 st kycklingfilér
  • 3 st morötter
  • 1 st röd chilli
  • 1 st röd paprika
  • 3 msk Felix BBQ sweet & smokey
  • ca 25g Red curry paste
  • 1/2 dl vatten
  • 1 st kycklingbuljong
  • 1 st vitlök
  • 1 st gul lök
  • salt
  • peppar
  • Paprika pulver
  • Picklad rödlök
  • Koriander
  • Majs
  • 8 st Soft taco boat
  • Vill man ha en klick sås till så är Creme Fraiche lätt paprika/chilli så gott till

Ta fram din crockpoten. Lägg ner kycklingfilerna alla ingridienserna förutom majsen, koriander och picklade rödlöken.

Låt puttra på svag värme i ca 7 timmar. Dela kycklingen med två gafflar, häll av överflödig vätska. Släng inte den utan spara den (mannen hade det som soppa idag) Fyll tortillan toppa med koriander, majs och picklad rödlök.

Scroll to top