Pestokyckling med ugnsrostade morötter

Ibland så tryter fantasin och man inte har hunnit veckohandla ännu, då tar man det man hemma och ordnar ihop en middag. Och det var gott även denna gång 🙂

Pestkyckling med ugnsrostade morötter
2 personer 5sp p/p

  • 4 tsk Pesto Genovese nutsfree (Man man välja vilken pesto man vill ha)
  • 2 st kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • Morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • Currymango
  • Torkad rosmarin

Sätt ugnen på 220grader. Strimla morötterna, krydda med salt och romarin, ringla 1 tsk olja över.

Skär ett snitt i kycklingen lägg i 1 tsk pesto i samt 1 tsk pesto ovanför kycklingen, på varje del. Krydda med mangocurry, ringla över 1 tsk olja. Sätt in in i ugnen, efter 10 min sätter du in morötterna. Färdigt efter ca 30 min (håll koll på morötterna) Jag satte först kycklingen i mitten och grönsakernaunder, bytte plats efter halva tiden.

Kalas

Slängde av mig kläderna och på med pyjamasen . Jag sitter mitt i solens strålar som lyser upp hela vårt vardagsrum. Inser rätt snabbt att jag behöver ta tag i mina fönster, herregud så smutsiga! Jaja men jag blundar och njuter av solen en stund…

I söndags så hade vi litet 3-års kalas för tjejerna. Jag bjöd på potatis/köttfärssoppa, sallad och baguette.Jag tycker det är perfekt kalasmat. Storkok is the best!

Tjejerna fick jätte fina presenter från alla, barbie,cycklar,kläder m.m. Tack alla inblandade <3

Idag så jag på BVC med tjejerna, dom växer på bra. Adele har gått om Eden på vikten, inte konstigt då vi har lite bekymmer med maten, hon spottar ut all mat och äter bara flytande. Jag hoppas det är bara en fix idé, de har kollat hennes hals idag och läkaren såg inget. Så vi får ta och  avvakta ett tag till. De upptäckte bl.a att Adele har ett väldigt litet blåsljud på hjärtat men absolut ingen fara. Jag har det fortfarande som de upptäckte för 10 år sedan på en läkarkontroll. Saga hade det med men det växte bort. Så jag är inte orolig.

Beställde en ny bikini  för ett tag sen till sommaren, jag behöver fylla på med några stycken, men skulle vilja tappa lite så det sitter snyggt på 😉 Ställde mig faktiskt på vågen och det visade -5,5 kg  sen början av Februari, jag är nöjd 🙂

Nä nu ska jag luta mig tillbaka och andas, fortfarande mycket grejor som snurrar i huvudet och det bara fylls på. Men så är det ibland…

Tänk vad eftermiddagssol kan få en på gott humör. Helande för själen och så avkopplande…

Eden och alla hennes miner 😉

 

Hurra Hurra för Eden & Adele

2016 – 03-15 kl 20.04 samt 20.14 föddes två underbara flickor som fick namnet Eden & Adele.

Tänka sig att detta var för 3 år sedan. Tre år sedan då den coolaste förlossningen skedde. Två barn på samma gång, hur coolt är inte det?  Jag älskar att få vara deras mamma att se dom växa och att att deras personligheter blir starkare och bara mer underbara för vare dag som går.

Lik mycket som de bråkar så älskar de att umgås, skrattet som får vilken ond människa god igen. Får alltid lyckotårar när man hör det där hjärtliga skrattet från båda, nästan så tårarna rinner på dom själva.

Idag så fick sätta klockan tidigt ja väldigt tidigt, jag ville ju hinna före dom. Väcka dom med födelsesång och tända ljus och chokladmuffins och festis och så klart massa presenter…

Grattis mina finaste små prinsessor på eran födelsedag, mamma älskar er och pappa älskar er, era syskon älskar er. Ja hela släkten älskar er. GRATTIS

Vill ni läsa min förlossningsberättelse så kan ni göra det här – ett minne för livet.

 

Ädelostkyckling med kålrotsspaghetti

Ädelostkyckling med kålrotsspaghetti
4 personer 2sp/p

  • 4 st kycklingfile
  • 4 st msk Saint gur ädelost
  • 1 tsk olja
  • 1 påse kålrotsspagetti (köpte på Ica Maxi)
  • salt
  • peppar
  • Aromatkrydda
  • paprika rökt

Skär ett snitt rakt över kycklingen (låt ej kniven gå igenom) tryck i osten och ringla lite olja över och krydda. In i ugnen på 200 grader i ca 30 min.

Koka eller stek eller ät kålroten som den är. Jag stekte upp den och saltade lite lätt.

Bresaolaknyten med soltorkad tomat

Vill tispa om dom supergoda  bresolaknytena som är både enkla och snabba att göra.

Bresaolaknyten med soltorkad tomat
11sp på 10 st.

  • 1 ask bresola  (ca 10 st)
  • färsk oregano
  • ca 5msk Crème Bonjour Soltorkad Tomat (200g)
  • peppar

Fördela ut det lufttorkade köttet som blommor i en ugnstålig form med små koppa, jag använde en muffinsform. Tänk på att botten måste vara platt så att tulpanerna kan stå upp själva.  Ställ in formen i 200°C på över och undervärme i 10 minuter.

Lyft ur tulpanerna och låt dem svalna. Ha ner Crème Bonjour Soltorkad Tomat i en sprits och spritsa ut en klick i varje tulpan. Dra ett varv med pepparkvarnen och dekorera med en kvist oregano.

Födelsedagsgalaj

Så nu har jag äntligen krupit ner i sängen.  Jag har hjälpt sonen att ändra om i sitt rum, så nu kan han äntligen ligga i sin säng och se på tv därifrån.  Jag ska snart fortsätta se Green Book, jag somnade på soffan igår och hann aldrig se klart den. Har ni sett den?

Igår så var vi på kalas och firade Noel som skulle fylla 15 år. Så himla underbart att se hans glädjetårar när Daniel kom körandes med hans moped som han fick i present av sin mamma och pappa och farmor.  Av oss andra så fick han pengar som som skulle gå till ”mopedsaker”. Det bjöds på god mat och trevligt sällskap som vanligt.

Snart är det kalas igen, för på fredag fyller våra minstingar 3 år.

Födelsedagskillen i mitten med mormor och sin farmor till höger

 

Edens ostbågekonst

Sköna Söndag

Hoppas ni har haft en bra helg? Själv så hade den vari så bra så och inte är den slut ännu. Ska snart bege mig till kalas. Systersonen fyller 15år så det ska vi fira 🙂

Igår så hade vi våra goda vänner på middag och mellomys. Att ser melodifestivalen är bara ett måste. En tradition sen många många år tillbaka.

Som plock så bjöd jag på bresolaknyten och smördegspizza med spenat och picklad rödlök. Till det drack vi French 75 (bubbel med gin och citron).  Och under dagen så bakade jag egna hamburgarebröd och gjorde högrevsburgare. Satte även igång fritösen och friterade lökringar och sötpotatispommes. Nomnom. Såserna  till  blev bearnaise tryffel och tryffelmajonäs.

Och självklart så vann rätt låt igår. Tror vi har bra chanser i Eurovision. Vad tyckte ni?

Kycklingburito med rostad majs och chipotlemajonnäs.

Kycklingburito med rostad majs och chipotlemajonnäs.
2 personer 9 sp p/p (två tortillabröd var)

  • 3 st kycklingfilé
  • 1/2 msk Santa Maria Chipotle paste
  • 1 tsk Olja
  • 1/2 msk rökt paprikapulver
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1/2 msk mald spiskummin
  • 1 finhackade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk mald koriander
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Rostad Majs

  • 200 g majskorn
  • salt
  • saft från 1/2 lime

Chipotlemajonnäs

  • 1/2 dl lätt majonnäs
  • 1/2 msk chipotlepaste
  • salt

Tillbehör

  • 4 st tortillabröd små
  • 1 dl Apetina Light (Smulad)
  • hackad färsk koriander
  • limeklyftor
  • picklad rödlök
Strimla kycklingfilén fint. Bryn i stekpanna med alla kryddor och vitlök tills kycklingen fått fin färg och är genomlagad.
Tillsätt lite vatten och låt det koka in så att blandningen blir lite fuktig. Smaka av med salt och svartpeppar.
Rostad majs: Rosta majsen i en het stekpanna tills den fått ordentligt med färg och smaka av med salt och pressad lime.
Chipotlemajonnäs: Rör samman majonnäs och chipotlepasta, smaka av med salt.
Tillbehör: Värm tortillabröden och lägg sedan på kycklingen, rostad majssallad, chipotlemajonnäs och smulad ost.
Toppa med färsk koriander och  Picklad rödlök. Pressa över limeklyftor efter tycke och smak.

Scroll to top