Hur underbart har inte vädret varit? Dagarna har främst spenderats i shorts och linne påtandes i trädgården, grillning och massor med mys. Mer om det kommer i morgon 🙂
Men vi hann även med en rejäl middag/festkväll på stan i lördags. Samlade ihop ett gäng för att testa ett av de nyare restaurangtillskotten i Helsingborg – The Vaults restaurang La Volta! Jag låter bilderna tala för sig själv men kan avslöja att det var en extremt seg söndag efter att vi även avlutade kvällen/natten med några timmar på KOL!
Skär fisken i stora bitar och salta. Häll crème fraiche och vatten i en stekpanna, skiva salladslöken och släng i. Rör om och koka upp. Lägg i fisken och låt sjuda 2-4 min.Krydda. Rör om och toppa med räkor och dill. Koka vitkålsriset enligt instruktionen på påsen.
Lägg vitkålsriset i en djup tallrik. Toppa fiskgrytan ovanpå.
Jag och M var hungriga och delade på detta, så pointsen blev mer. Pointsen är i Creme fraishen (en burk 28sp) men rätten blir sååååå god med den i. Visst kan man göra den snålare med sp. Genom att slänga in andra ingredienser som kan komplettera creme fraichen.
Vitlöksbröd 4 personer 3sp p/p
1 st libabröd
2 vitlöksklyftor
1,5 msk olja
Pressa vitlöken, lägg det i skålen där oljan är i. Rör om. pensla brödet och i med restern av den krossade vitlöken. In i ugnen på ca 200g bara några minuter.
Hur underbart är det inte att få vakna upp till strålande sol?!
Dock blev det inte att ligga kvar i sängen och gotta sig. Utan på väg till utvecklingssamtal på tjejernas dagis. Men jeansjackan åkte på och jag har gömt undan vinterjackan..igen.
Vi har vigt helgen till husfix och planering. Vad ska ni göra själva till påsk?
Stek kycklingen i ugnen på 200 grader i ca 30 min, håll koll på den.
Strimla sedan kycklingen. Skölj salladen och ta av stora blad och lägg upp på tallriken. Skär tomaterna och avokadon i små tärningar. Låt majsen rinna av. Lägg riset i salladsbladen, toppa med kycklingen, avokado, majs, tomater och lök.
Jag som då älskar mangoraja, toppade min wrap med det. (blir lite mer sp på det, så räkna ut själv)
Vaknade samtidigt som solen gick upp. hade jag inte somnat på soffan igår kväll så hade jag nog varit ännu tröttare nu. Men M och limman sover ännu så det är bara jag och tjejerna som är vakna. Kan tycka det är rätt mysigt att vakna tidigt ibland och bara få mysa i lugn och ro. Just nu så ligger vi alla kvar i vår säng och tjejerna spelar och jag dricker mitt morgonkaffe och bloggar 🙂
Igår så firade vi in fredagen med bubbel,pizza och puttanesca. En pefekt fredag för hela familjen. Limman och minisarna fick sina burgare och fredagsgodiset och njöt för fullt. Jag somnade på soffan..igen men ligger man och masserar mina fötter så kan man räkna med att jag somnar så M får skylla sig lite haha. Både jag och limman fick lite extra slag på hjärtat senare på kvällen. Efter min lilla stund på soffan så var det dags för mig att lägga mig. Gör som vanligt, bortsa tänderna, slänger av kläderna och ska dra bort sängkläderna. Men det var rätt tungt när jag skulle göra det. Jag tänkte bara att – ja säkert M som lagt ngt där så jag tog ett hårdare grep och drog av snabbt (det var mörkt i rummet) Jag hör då ett skrik, jag skriker och höll på at dö, kändes det som. Då visade sig att limman hade lagt sig ovanpå vår säng och somnat, så medans jag drar av täcket så flyger ju nästan han av sängen. Haha, så man kan säga att kag vaknade till iallafall, ja han med.
Jag fick många frågor på bloggen och instagram om vårt för plock så här kommer receptet.
Receptet till löjromspizzan hittar du här. Till spenatdelen så gör du följande:
Smördegspizza med spenat och picklad rödlök (Nu är detta till en hel pizza, men ska ni göra som jag så halverar ni bara receptet)
200g fryst spenat
1 paket kyld smördeg
150g Färskost Ruccolapesto Arla
1 1/2 msk pesto (Genovese Pesto utan Nötter)
2 dl riven ost (Prästost)
Picklad rödlök (finns färdig)
Ruccola
Tina och krama ur spenaten. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Rör ihop spenaten medfärskosten, pesto och ⅔ av den rivna osten. Bred ut smeten på smördegen. Strö över resten av osten. Lägg den sedan på pizzastenen på grillen. Du får titta till den då och då. Min blev färdig på ca 3-8 minuter. Skär pizzan i bitar, toppa med picklad rödlök och rucola.
Idag så kom bikini nummer 2 hem i brevlådan. Om man säger så här, att prova bikini tillhör ju inte det roligaste, speciellt inte när man är så jäkla blek och vinterfyllig, haha. MEN ”vinterfylligheten” ja det skiter jag egentligen i, det är ju så här jag ser ut, take it or leave it 😉
Bikinin var rätt fin MEN, fasiken hittar inte ”den där” bikinin som bara sitter som en smäck. Att vara kurvig med stor byst är ju inte alltid det lättaste. Hade jag fått bestämma så hade jag sprungit runt jämt (på stranden) i en svart tanga och toppless, let them be free. Så himla skönt faktiskt, och kan rekommendera det 🙂
Nog om nakna bröst och vinterfyllighet så har jag, saktat men säkert, börjat planera Spanien trippen. Alltså ni anar inte vilken längtan vi har och bara bilresan är så guld. Barnen planerar redan och längtar tills de får parkera sina rumpor i en bil i 27 timmar till Spanien. Detta är faktiskt ingen ironi. De gnäller ALDRIG!
Jag var förresten inom Åhlens och vid kassan så hittade jag några söta matlådor med bestick i. Perfekt till matsäcken i bilresan, eller stranden i Spanien, ja stranden oavsett vart du än är. 29kr styck och nu fram till Söndag så har de 20% på deras Hemavdelning (Åhlens egna märke) bra va?!
Nu har jag stekt färdigt nötfärsbifffarna och de ska gotta sig i ugnen till sonen kommer hem från fotbollsträningen.
Apropå mat så bjöd vi hem sis med familj på lite Piglördagmys igår kväll. M hade gjort sina goda smörrebröd och till det en snaps och en öl. Vi hade förberett varmrätt med, så det blev en mexikansk salladwrap med avokado och kyckling. Receptet på det kommer i morgon 🙂 Och vill ni har recept på M smörrebröd så säg till 🙂
En matig kycklinggryta bara på 9 sp p/p Denna gryta är till ca 4 personer.
8 potatisar
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
600 g kycklingfilé
2 msk matolja
1 msk curry
1 msk socker
400 ml kokosmjölk lätt
3 dl hönsbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
salt och peppar
1 lime
Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik. Skala och skiva potatisen i 2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingfilén i skivor.
Lägg i vitlök och paprika i grytan, fräs en 1/2 minut tillsammans med curry och socker. Lägg i potatis och häll på kokosmjölk och buljong eller fond. Koka sakta ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Lägg i kycklingen i grytan efter halva tiden. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
Jag toppade med basilika och en klick grekisk yohgurt 0%
Helgen kom och gick! Därmed inte sagt att det gick för fort även om både jag, och M, längtar efter semester och lite ledighet. Att solen, och till viss del värmen, kom till Helsingborg gjorde dock gott för själen och gud vad jag mår bra av att lapa sol och fylla på energidepåerna.
Med vårsolen kommer dock en mängd andra små projekt som låtit vänta på sig under årets mörka månader. Både lördagen och söndagen spenderades utomhus för även om vi har en del ombyggnadsplaner, för vår utemiljö, så där vissa saker som inte låter vänta på sig. Det blev till att röja upp på baksidan, plantera blommor och M satte igång att tvätta av våra takplattor. Ett projekt som verkar rulla vidare även under nästa helg då min man är något av en tidsoptimist 🙂
Ni som följer bloggen har säkert läst att det är dags att måla om huset. I dag har vi en ljusgul färg som vi tröttnat på och med tanke på att det flesta hus, på gatan, går i en grå/vit/blå ton så är det åt det hållet som även vi tänkte gå. Nu skall det bara målas också…ännu ett projekt vi tänkte hinna med innan sommarsemestern.
Inser att det även blivit lite snålt med recept senaste tiden vilket dock inte beror på att det inte lagas mat utan snarare på att det inte varit några större överraskningar på min meny. Har istället blivit en del grillande och det kan ju alla leverera utan större problem. Men, under förmiddagen, har jag jobbat samman veckans matlista så håll utkik så dyker där nog upp en eller annan inspirerande rätt i bloggen…
Annars ligger en ny vecka framför mig och det enda mörka molnet, på min himmel, just nu är de fortsatta problemen som jag har med ögonen. I dagsläget ser jag allt annat än klart utan det mesta är vågigt vilket sänker humöret en smula. Har dock fått en remiss till Lund och min förhoppning är att den utredningen kan bringa lite mer klarhet om vad jag har framför mig. nu håller jag bara tummarna att det är något som man kan lösa och inte något som jag tvingas leva med framöver. Men vi får helt enkelt se…