Avundsjuk

Satt och funderade på hur vårt liv ser betydligt mer annorlunda ut mot hur det var när man var yngre. Då handlade det mest om att man jobbade måndag till fredag för att sen gå ut på stan eller ha en middagsbjudning. Numera känns det som att veckodagen spelare mindre roll vilket kan vara både av det positiva slaget som det negativa. Mitt nuvarande jobb innebär främst jobb i veckodagarna men även på helgerna. Detsamma gäller barnens aktiviteter som nästan kan dyka upp på vilken veckodag som helst. Det negativa är att det blir svårare att planera långsiktigt. Det positiva, vilket faktiskt är övervägande, är att vi inte drar oss för att gå ut och äta en bit mat mitt i veckan eller bjuda hem vänner en söndagskväll.

Med det vill jag ha sagt att jag inte känner ”stress” att det alltid måste hända något när helgen kommer utan lika väl, precis som nu, kan bädda ner mig i sängen klockan 20 och se en film eller slötitta på TVn. Vilken härlig känsla! Lika behagligt som när man kan öppna en flaska skumpa (ni som följer mig vet ju att jag har mina heliga piglördagar och bubbel är bara ett måste) mitt i veckan och duka upp en riktig festmåltid…

Nu var ju iofsig denna helgen, och lite ledighet, väldigt efterlängtad då jag haft några rejält intensiva veckor på jobbet. Har blivit mycket övertid då jag, utöver mina vanliga arbetsuppgifter, även jobbat med att bygga upp och lansera klubbens nya webbshop. I morse gick vi live och, peppar peppar, allt verkar fungera vilket är kanon med tanke på att säsongen drar i gång, fullt ut, imorgon. Och de kommer bli en intensiv och stressig dag. Med andra ord så blev lördagen min helg denna veckan….

Men vilken lördag sen…

Visst, tjejerna vaknade tidigt men då sonens fotbollsmatcher senarelagts så låg vi faktiskt kvar i sängen till nio-snåret. Såååå himla skönt att kunna njuta av en kopp kaffe, i sängen, medan tjejerna låg och slötittade på Barnkanalen. Efter en snabb vända på Plantagen (med solen kom ju ett litet infall att plantera några blommor) så lämnade vi av sonen på fotbollen och satte oss på bussen ner på stan. Det blev en långbrunch, på Nellys, och en rejäl promenad längs havet innan vi åter begav oss hemåt. Underbart att inte ha några måsten och inga tider att passa. Fick tom M att skippa sin engelska fotboll och även om det säkert sved en del så behövde han nog oxå en dag utan att stirra på klockan. Efter lite lek, med tjejerna, bad och nattning så ligger vi alltså här i sängen, klockan 20, en lördagskväll och bara ”är”. Det är precis vid sådan här tillfälle som jag blir så himla avundsjuk på mig själv 🙂

Insmord med dumle 😉

”Lite smått från Zara”

Godmorgon. ”Skulle bara titta” Men hittade ändå lite plagg som hoppade i shoppingpåsen ?

Här kommer lite nytt från Zara iallafall. Måste säga att jag älskar modet just nu. Så avslappnad stil. Färgglatt, dom vida byxor både som korta och släpande långa,  lite kaka på kaka kläder. Där är ju så mycket fint, skulle kunna byta ut min garderob måste allt snyggt dom har.

Men idag fick en jätte fin rosa kappa med mockaeffekt följa med hem. Så perfekt inför våren. Ett par svarta leggings med hög midja. ”Body shaping” – som sitter så skönt på. Och till sist en midjekort blus med leoprint.

Teriyakilax med rostade sesamfrön och kålrotsspaghetti

Teriyakilax med rostade sesamfrön och kålrotsspaghetti
4 Personer 6 sp p/p

  • 1 påse kålrotsspaghetti
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 lime
  • 2 msk sesamfrö
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 1/2 dl teriyakimarinad
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • 4 st laxfile
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk olja
Lägg kålrotsspaghettin i en skål, Riv ingefäran fint med ett rivjärn över skålen. Pressa saft från limen över.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna på medelvärme.
Blanda i sesamfrön, böngroddar och teriyakimarinad i kålrotsrivet och låt marinerna ca 10 minuter innan servering. Vänd i ärtskotten precis före servering.
Stek laxen tills den blir färdig. Serverea

”En sådan dag”

Hej, skiner solen på er med?

Jag tycker det är så skönt att det blir ljusare om morgnarna ja kvällarna med. Man blir piggare helt enkelt. I morse då hade jag en tid på ögonmottagningen, har problem med ena ögat eller ja det blir ju båda efter ett tag. Efter 1,5 timme med fotografier av ögat, kontrast ut i blodet så fick jag åka hem, suddig blick och ljuskänslig, mer än vanligt…

Jag har två tjejer  som verkligen har en dålig dag idag. Inget passar och båda vill olika saker men ska ha samma uppmärksamhet. Just nu önskade jag att jag kunde dela mig. Mellan skrik och bärande och tårar så lyckades jag få ihop en veckomatlista. Ikväll blir det teriyakilax, hungrig som ett djur just nu och längtar tills jag kan sätta gaffeln i maten.

Nu kom M hem och bilen full med mat, dags att fylla upp kylskåp och frys. Ha en fin kväll på er.

En ”matig” kväll på stan…

Vilken underbar söndag med mycket vår i luften. Solen skiner och vi har varit ute, stora delar av dagen, med tjejerna som cyklat runt på uppfarten för fulla muggar. Med tanke på att det blev sen hemkomst i natt så känns det ändå bra att man inte ”slösat” bort söndagen.

Gårdagen ja, det blev en middag på stan med några vänner som inleddes på Mezo med lite dryck och vattenpipa. Otroligt nog så kunde vi sitta ute även om det var rätt så kyligt i luften. Med ett bord, med öppen eld, och lite filtar så är allt möjligt.

Vi hamnade så småningom på Brooklyn Butchery. En amerikanskinspirerad köttrestaurang som verkligen levererade. Här fastnade vi alla, otroligt nog, för samma förrätt vilket innebar att vi inledde med en Tatar Roll som förrätt. Det har blivit rätt mycket råbiff när vi käkat ute de senaste gångerna och jag verkligen älskar blandningen av nötkött, kapris och rödlök!

Middagen fortsatte med en Steak Burger, för mig, medan M högg in på en Sirlonsteak. Vilket kött och vilken service. Kan definitivt rekommendera ett besök här om ni hälsar på i Helsingborg. Restaurangen ligger dessutom centralt så om/när det är dags att gå vidare ut i natten så ligger det mesta inom någon minuts gångväg. Efter några timmars dinnerande så var det kanske inte så konstigt att men blev sugen på att röra sig så kvällen rundades av på Harrys. Tyvärr lite folktomt men vi fick i alla fall lite dans och, och en sängfösare.

Nu ligger nästa träff på mig och M så nu blir det till att fundera ut vilken restaurang vi ska testa härnäst.

Hur har er helg sett ut?

 

”Jag äter alltid lika mycket med ögonen, och dofterna, som med magen”

Godmorgon, eller ja, det känns närmare som godmiddag. Jag har sovit så dåligt i natt och vaknat i omgångar.. Har verkligen inte haft tid för bloggen denna veckan, känns som jag har jobbat sen stupat i säng. Mycket just nu men så är det i perioder. Älskar att ha många bollar i luften men kan säga att jag längtar efter lugnet just nu.

Vad piggar inte upp en fredag än lite blommor? Givetvis fick det bli en tur inom min florist och inköp av lite liljor och tulpaner. En söt liten skål följde med hem också. Perfekt att ha lite gott i på soffbordet, sen att det inte kommer att vara ifred är en annan sak 😉

Maten igår hade jag lätt ätit idag med! Till förrätt blev det lite småostar, carpaccio och jordgubbar. Maken tjatar jämt om pasta och jag som då nästan aldrig äter det fick ge mig hän. Entrecote som jag stekte upp (70grader innertemp) blev bara så perfa. Gorgozola,grädde,vitlök,pasta och lite till. Ojoj så gott. Pointsen på denna rätt blev dock väldigt högt. Hela 17sp. Men ibland får man hålla igen lite under dagen och istället lägga krut på kvällsmaten. Recept kommer ni få snart.

Åter igen som jag brukar säga. Detta är ingen ”fel” mat utan detta handlar om en livsstil. Oftast, som viktväktare, så är man rädd att det skall bli så höga points och äter inte med ögonen utan fokuserar enbart på pointsen. Det funkar inte i mitt liv då jag äter alltid lika mycket med ögonen, och dofterna, som med magen.

Jag har faktiskt gått ner hela sex kilo sedan början av februari och ändå kunnat njuta på vägen dit. Precis så det skall vara.

Nu ska jag in i duschen och sedan bege mig utåt, ha en fin lördag alla.

Pestokyckling med ugnsrostade morötter

Ibland så tryter fantasin och man inte har hunnit veckohandla ännu, då tar man det man hemma och ordnar ihop en middag. Och det var gott även denna gång 🙂

Pestkyckling med ugnsrostade morötter
2 personer 5sp p/p

  • 4 tsk Pesto Genovese nutsfree (Man man välja vilken pesto man vill ha)
  • 2 st kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • Morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • Currymango
  • Torkad rosmarin

Sätt ugnen på 220grader. Strimla morötterna, krydda med salt och romarin, ringla 1 tsk olja över.

Skär ett snitt i kycklingen lägg i 1 tsk pesto i samt 1 tsk pesto ovanför kycklingen, på varje del. Krydda med mangocurry, ringla över 1 tsk olja. Sätt in in i ugnen, efter 10 min sätter du in morötterna. Färdigt efter ca 30 min (håll koll på morötterna) Jag satte först kycklingen i mitten och grönsakernaunder, bytte plats efter halva tiden.

Scroll to top