Full fart framåt :)

Godmorgon på er. Jag är så vilsen i dagarna med det blir man ju när man är ledig mitt i veckan.

Vi har denna helgen, och även nästa helg, där vi är ”lediga” sen så är det full fart framåt tills vi åker till Spanien. Men vi ligger inte på latsidan för det, för vi har att göra med huset. Idag så ska vi lyfta bort alla stenar på baksidan och en del på framsidan. Men det är roligt och det kommer att bli så fint när allt är färdigt. Detta är ngt som vi har velat länge så nu var det dags 🙂

Men i vecka så har vi ändå haft tid för en del knyten (middagar med sis) fika med bästisen kombinerat med en massa jobb.

Jag har dock inte hunnit lägga ut några recept utan det kommer så småningom. Som jag skrev så måste all fokus nu ligga på att hinna med inför semestrarna…

Vad ska ni själv göra i helgen?

Smakbox – en krydda i vardagen

– I samarbete med Smakbox –

Hej raringar har ni det bra? 1 Maj idag och vi flesta är lediga, så skönt!

Jag har ett samarbete med Smakbox och nu har jag ett spännande erbjudande till er såklart 🙂

Jag har varit prenumerant hos smakboxen i snart 1,5 år. Och jag tycker det känns roligt varje gång jag får den, massa spännande nyheter och som passar hela familjen.

Vad är då smakboxen?
Smakbox är till för dig som är matintresserad, söker inspiration och vill upptäcka nya produkter!

Varannan månad får du ca 15 nya smaker och produkter från små och stora varumärken. Recept och inspiration medföljer!  Du betalar 199 kr per box och värdet uppgår till 350 – 450 kr. Frakt ingår i priset. Det är ingen bindningstid och det är enkelt att starta, pausa eller avsluta din prenumeration. Bra va?!

Du väljer smakinriktning när du startar en prenumeration. Där finns 4 st olika att välja mellan.
Original – För dig som gillar mat och vill överraskas av allt möjligt
Balans – En helt vegetarisk mix med en större andel produkter utan tillsatt socker.
Måltid – För dig som vill ha inspiration och få större andel produkter som passar till middagar, mellanmål och frukost.
Nyfiken – För dig som gillar det lite oväntade

Nu till erbjudande 🙂 Koden LINSALUSEN ger dig nu  20% rabatt på 1:a boxen. Köp görs på smakbox.se. Erbjudade gäller t.o.m. 25/5

Ha en super härlig 1 Maj.

Ett måste att ha!

Gillar dock allt som finns i mitt badrum i skönhetsskåpen, men dessa två är mina absolut bästa favoriter.

Upptäckte Dr Dennis Gross produkter när jag var på ett spa event i höstas. Fick med mig en lite provbruk  av C+ Collagen Deep Cream och blev såld. Var bara tvungen att införskaffa mig en sådan burk. Och nu efter ett tag så märker jag sådan skillnad i ansiktet. Stramare samt att huden blir så mjuk..

Jag har fått så många frågor om mitt smink, vad jag använder osv, allt från foundation till läppennor. B.la en av frågor har varit – vad jag använder för att få sådan ”lyster”. Nu får ni svaret nedan!
Milani Instant Glow Powder. Jag älskar den!! Ibland när jag inte orkar sminka mig så lägger jag bara på en foundation och sen lite glow, så ser du pigg ut och får sådant snyggt lyster 🙂

Ni hittar Dr Dennis Gross Collagen här
Milani Instant Glow här

Ännu ett resmål är avklarat…

Ännu ett resmål är avklarat! Denna gången hamnade vi i Sydamerikas näst största land – Argentina! Jag talar givetvis om vår återkommande världsmiddag där turen var kommen till Tangons förlovade land…

Som brukligt så skall både kvällen, maten och utstyrseln gå i det aktuella landets tecken. Därför plockade jag fram min bröllopsklänning (ja, jag kom faktiskt i den efter snart fem år) och klädde ut mig till Evita medan M valde en något mer militärisk stil och försökte efterlikna Che Guevara.

Maten då? Jo, det blev både fördrink, tilltugg och en trerätters så ingen behövde gå och lägga sig hungrig. Lägg därtill såväl Rosevin som rödvin, och efterrättsvin, så förstår ni att vi haft en rätt lugn och stillsam dag idag….

När gästerna anlände så bjöd vi på en Garibaldi (Campari och skummad, nypressad, apelsinjuice) då detta sägs vara en vanlig fördrink i Buenos Aires coktailbarer. Campari tänker ni – det är väl italienskt? Stämmer – men det Argentinska köket har fått sina influenser från Spanien och Italien därav många delar av de ländernas kök som avspeglas i deras utbud med den skillnad att de öser på med kött i alla dess former. Något som våra gäster skulle bli varse om 🙂

Till fördrinken bjöd vi även på tilltugg i form av Provoleta! En bit ost, som vi placerat i en form med kryddad tomatsås, som vi smälte i ugnen! Guuuud va gott – definitivt något vi kommer bjuda på fler gånger som ”välkomsttugg”

Förrätten blev en Choripan (Argentinsk chorizo, på bröd, med chimichurri) oerhört enkelt men väldigt gott och kryddigt. Med andra ord en lagom start på middagen

Varmrätten blev en rejäl köttbit men sötpotatis, criollasallad, chimichurri och en liten salsiccakorv. Gissa om vi var mätta och belåtna redan efter det två inledande rätterna. Men en lyckad middag måste ändå rundas av med en liten sötsak. I vårt fall hade vi gjort egna Alfajores (kakor på majsmjöl med kolasås och kokosflingor). De flesta av oss lämnade kvar en del på tallriken – det blev, helt enkelt, lite för mycket mat!

Nä, nu ska jag återgå till min soffa där båda tjejerna har börjat slummra in för natten. Därmed lutar det åt en filmkväll med M – en helt perfekt avslutning på en riktigt rolig helg!

Evita

Che Guevara
Senor Miguel och Esmaralda
Alla plopparna har vi njutit god mat och dryck ifrån.

 

Och vi lottade fram Ryssland 😉

Tortiglioni med oxfilé och Rum plantationsås

Tortiglioni med oxfilé och Rum plantationsås – 4 Personer
Denna rätt innehåller ganska mycket sp pga av grädden och pastan. Men du kan byta ut pastan mot bönpastan och grädden till milda mat 4% så får du ner sp till ca 15 sp p/p.

  • 400 g penne-pasta eller Lumaconi som är min favorit
  • 800 g oxfilé
  • 1 msk smör
  • 4 dl grädde vill du ha det lite krämigare ta i mer grädde
  • 3 dl kraftig oxbuljong
  • 0,5 dl rom
  • Färsk timjan
  • 1 gul lök
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk parmesan
  • Karljohanssvamp (torkad)

Lägg svampen i blöt 1 timme innan i kallt vatten. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.

Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, romen och grädde och låt småkoka i 10 minuter.

Strimla oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet till svampen och häll i pannan. Blanda såsen med den nykokta pastan. Och strö över parmesanen.

Tisdag som känns som Måndag och semesterlängtan

Tisdag som känns som måndag. Hur många egentligen inte tagit fel på dagen?

Vilken skön påskhelg vi har lämnat bakom oss, trots ont i halsen, tappat smak och lock för örat så har vi haft underbara dagar i solen. Allt från mys i trädgården, kalkonmiddag med mamma och fotbollsmatch med sonen. Så vi ska inte klaga…

Nu går dagarna undan tycker jag, menar vi lämnar snart April och på väg in i Maj. Och Maj måndag är ju min månad, fyller nämligen år då 😉 Och även dottern fyller år i maj. Hon var beräknad till vår namnsdag (en dag innan min födelsedag) men nä hon var envis som en åsna som hon fortfarande är idag och stannade kvar 10 dagar extra;)

Men nu så räknar ner till vår första semesterresa,för året, som startar om exakt 20 dagar. Längtar så efter denna barnfria tripp <3

Scotland – Bild från McCluskey Tours 2019

Nya glasögonen har kommit 🙂

Kalkonmiddag på söndag

       

Annandag Påsk

Påskmiddag på stan…

Hur har ni haft det i påsk?

Hur underbart har inte vädret varit? Dagarna har främst spenderats i shorts och linne påtandes i trädgården, grillning och massor med mys. Mer om det kommer i morgon 🙂

Men vi hann även med en rejäl middag/festkväll på stan i lördags. Samlade ihop ett gäng för att testa ett av de nyare restaurangtillskotten i Helsingborg – The Vaults restaurang La Volta! Jag låter bilderna tala för sig själv men kan avslöja att det var en extremt seg söndag efter att vi även avlutade kvällen/natten med några timmar på KOL!

(klicka på bilderna för att bli större)

Fisk och skaldjursgryta

Fisk och skaldjursgryta 4 portioner- 7sp p/p

  • 400g torsfilé
  • 1/2 dl vatten
  • 3 msk fiskbuljong fond
  • salt
  • vitpeppar
  • stark paprika
  • 2 dl Arla Köket Creme Fraiche gourmet saffran & tomat
  • 2 st salladslök
  • 1 burk Räkor & kräftstjärtar i lake 170g
  • 1/2 kruka hackad dill
  • Vitkålsris

Skär fisken i stora bitar och salta. Häll crème fraiche och vatten i en stekpanna, skiva salladslöken och släng i. Rör om och koka upp. Lägg i fisken och låt sjuda 2-4 min.Krydda. Rör om och toppa med räkor och dill. Koka vitkålsriset enligt instruktionen på påsen.
Lägg vitkålsriset i en djup tallrik. Toppa fiskgrytan ovanpå.

Jag och M var hungriga och delade på detta, så pointsen blev mer. Pointsen är i Creme fraishen (en burk 28sp) men rätten blir sååååå god med den i. Visst kan man göra den snålare med sp. Genom att slänga in andra ingredienser som kan komplettera creme fraichen.

Vitlöksbröd 4 personer 3sp p/p

  • 1 st libabröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 msk olja

Pressa vitlöken, lägg det i skålen där oljan är i. Rör om. pensla brödet och i med restern av den krossade vitlöken. In i ugnen på ca 200g bara några minuter.

Scroll to top