Vilken stad! Vilket väder! Vilken födelsedag!

Jag fullkomligt älskar denna staden med dess utbud och arkitektur. Att det dessutom var min födelsedag gjorde inte saken sämre!

Vi valde att fortsätta strosa rundor kring Old Town och Royal Mile. Här finns massor med små trädgårdar, gränder och vattenhål. Det tar liksom aldrig slut…

Det blev en ”Prosecco-lunch” på Scotts och sen avrundade vi kvällen med att äta på Dalhousie Castle. Ett riktigt sagoslott från 1300-talet där vi bjöds på vin och mat i de gamla fängelsehålorna/stallen under slottet!

Vilken perfekt avrundning på ännu en härlig dag här i Edinburgh 

Edinburgh – ”Athens of The North”

God morgon!

Skulle egentligen tryckt ut detta inlägget redan i gårkväll men med så mycket intryck, och en lång dag/kväll, så var det rätt skönt att få samla sina intryck med en god natts sömn…

Vi steg upp i ottan och lämnade Helsingborg redan vid 5 snåret. Även om planet inte skulle lyfta förren 10.30 så är det alltid skönt att vara uppe i god tid. Man vet aldrig med motorvägar, tåg och flygavgångar! Dessutom kunde vi rivstarta med en riktig dansk frukost på Kastrup vilket aldrig kan bli fel 🙂

Flygresan gick smidigt och vi landade i den skottska huvudstaden vid 11.30, lokal tid. Det blev flygtåget in till centrum och sen en kort gångtripp till vårt hotell – The Place – som ligger riktigt bra – mitt i stan med närhet till det mesta. Givetvis ville vi ut på stan så fort som möjligt så efter ett snabbt skobyte så bar det iväg.

Fråga mig inte hur mycket vi gick men vi hann med en vända till såväl Royal Mile som Edinburgh Castle och en liten ”powernap” i Princes Street Garden! Jag säger bara wow vilken fantastisk stad. Man kan verkligen känna de historiska vingslagen och i kombination med ett underbart väder, fish and chips och en handfull pubar så var det några slagna hjältar som var tillbaka på hotellet vid 21-snåret! Älskar verkligen att ströva omkring, helt förutsättningslöst, med detta härliga sällskapet och bara tanka energi!

I dag är det dessutom min födelsedag så jag har precis väckts med lite skönsång, och presenter, av M och nu väntar en rejäl hotellfrulle. Sen blir det till att göra stan igen innan det blir födelsedagsmiddag på ett slott, Dalhousie Castle, ikväll! Ser verkligen fram emot att få äta i deras restaurang ”The Dungeon” men hur det var ska ni få läsa mer om imorgon.

Ha en fantastisk dag kära läsare!

Skottand – Här kommer vi!

Ojojoj inte många timmar jag fick ihop i natt. Ska ju flyga och det är ju inte det bästa jag vet, usch vill inte tänka på det. Jäkla tur är att det går snabbt dit!! Gick upp klockan 03.30 för att packa ihop det sista, och sätta på ett ansikte så man ser någorlunda ok ut 😉 Jag ska pussa mina sovande barn hej då och som jag kommer att sakna, men dom är i trygga händer och kommer att ha det så bra medans vi är borta.

Men guuuud detta är en sådan efterlängtad resa. Min och M första resa tillsammans på 5 år. Så detta behöver vi deluxe!  Och inte nog med det så reser vi med våra bästa vänner – kan det bli bättre?!

Nu sitter vi i bilen och är på väg mot Malmö för sen vidare till Köpenhamn där vi flyger ifrån. Skålat in resan med bubbel och snart ska frukost och såklart den traditionella ölen intas.. Vi hörs sen???????

 

Tripp till Landskrona och Malmö

Klockan 05.30 ville min lilla prinsessa vakna. Hon kröp ner i soffan och tittade på bollis. Jag hade Eden och M snarkande bredvid mig i sängen, och kände mig ganska utvilad trots 5,5 timme sömn.  Så vi mös till det med frukost framför tvn.

Eden vaknade för 5 minuter sen så nu hänger vi framför Nils Karlssons Pyssling på tvn,. Att få vakna upp till klarblå himmel och stor sol då känner man att man fylls på med energi. Igår så hade vi mamma  på tacomys, och hon kom med en bukett syrener från hennes trädgård. Och mötas av den doften i morse när jag kom in i vardagsrummet fick mig att minnas tillbaka till vårt stora hus på Brytstugan där jag växte upp. Och utanför mitt fönster så hade jag ett stort syrenträd och sträckte man sig lite utanför så kunde man nudda syrenerna och doften spred sig snabbt in i sovrummet. För mig är det sommar och jag bara totalt älskar den doften.

Igår så hade tjejerna avslutning och det bjöds på sång och teater. Eden blev dock lite ledsen när hon såg oss, och var inte lika sugen att sjunga då. Men hon stannade kvar. Adele sjöng för glatta livet. Jag hade ösnskat att jag kunde lägga upp filmen, men förskolans policy är att man inte få lägga upp ngt på andra barn, så det blir inget med det. Men två bilder fick jag på dom 😉

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, och snart väcka sonen. Idag så har han match borta mot Landskrona. Samt att M fick sitt pass idag med, så det ska hämtas i Malmö. Det är en annan historia men det var nära att vi inte kunde kanske åka på semester i Måndags. M hade läst fel på datumet i passet, men det tar vi en annan gång, haha. Det löste sig trots allt. I eftermiddag så fortsätter vi i trädgården, just nu känns det som att inget händer där. Men det ordnar väl sig det med.

Skön Lördag på er, massor med kramar.

Tomatsoppa med vitkålsris,fetaost och basilika

Trodde våren var kommen men kännas som vi har hoppat över till höst igen. Men när det är kallt ute så passar en god rykande soppa perfekt.

Tomatsoppa med vitkålsris,fetaost och basilika. 4 personer 1sp p/p (fetaost räkna med sp)

    • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
    • 1 gul lök
    • 1 vitlöksklyfta
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 1/2 tsk oregano
    • 3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
    • 1 l vatten
    • 1 frp vitkålsris
    • 1/2 tsk salt
    • 1 krm svartpeppar
    • Topping
    • Basilika
    • Fetaost Jag använde 10% Apetina

Finhacka vitlök och lök. Fräs lök och vitlök i olja i en stor kastrull 2–3 minuter. Tillsätt tomatpuré och oregano. Fräs ytterligare ca 2 minuter.  Tillsätt tomater, fond och vatten. Dela tomaterna lite grovt med en slev. Låt koka ca 10 minuter under lock.Tillsätt riset i soppan. Krydda med salt, peppar.Topping: Toppa med strimlad basilika och smulad fetaost.

Han lämnade mig

Släckt alla ljus och, bortstat tänderna. Pussat de små godnatt och krupit ner i sängen..

Det tog tjejerna nästan två timmar att somna i kväll, innebar att ingen middag gjorde och barnen var sugan ändå på köpemat, gäller att på när maken har lämnat oss. Ja det är inte så drastiskt som det låter utan herr M är på middag i stan så han lär kommer hem senare ikväll/natt.

Nu kan jag bock av ytterligare en grej på ”Spanienlista” beställde massor med solkräm  nu inför resan ja till sommaren. Lyko hade 20% på hudvård samt gratis hemleverans så jag passade på att klicka hem solkrämer, sen massa annat gott som ni kan se på bilden 🙂

Nu är det 4 dagar kvar tills vi åker till Skottland och det ska packas och tvättas i helgen. Men innan dess så ska njuta av skönsång i morgon, tjejerna har förskoleavslutning. Deras allra första, den är ju alltid ngt speciell. Så i morgon eftermiddag ska vi och mormor följa med och se detta. På lördag så är det trädgårdfix samt sonen ska möta Landskrona borta i morgon. SÅ håll tummarna för vinst 🙂

Nu ska jag gosa ner mig och se film. Ha en skön kväll, kramar.

Baksidan just nu…

Nytt läppstift i samlingen

Oj vad längtan växer sig på nu, bara fem dagar kvar nu tills vi åker! Wiiiiiiieee!

Åkte inom Maxi på vägen hem och fick syn på ett läppstift som Loreal har släppt, ”min färg” 🙂 Så den fick snällt följa med hem. Ni hittar den här. Som ni ser nedan så har man ju inte för mycket av just läppstift/pennor, haha.

Insåg i samma veva att att två av mina tre favoritparfymer ekar tomt i flaskorna, så jag får nog titta på taxfree i Köpenhamn 🙂

Vilka är era bästa dofter?

En del av samlingen – En kvinna kan inte ha för många läppstift/läppennor 😉
Min tre favoritparfymer just nu – La Vie est Belle från Lancôme (blev totalt förälskad i doften då bästa vännen hade den, Miss Dior och Jimmy Choo. parfym 1 och 3 måste jag ta och köpa nya. Ett måste helt enkelt 🙂

Enchiladas med bönsallad

Barnens favorit och ja även till oss vuxna med 🙂
5 person 10 sp p/p

Enchiladas

  • 1 rödlök
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 påse enchilada kryddmix
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 7 tortillabröd (medium)
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 1 1/2 dl riven ost 17%

Bönsallad

  • 380 g svarta bönor
  • 1/2 ask plommontomater
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka löken. Fräs färsen och hälften av löken (resten är till bönsalladen) i oljan i en stekpanna eller gryta. Blanda ner kryddmixen och tomatpurén, bryn ytterligare några minuter.
Tillsätt vattnet i färssåsen och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Fyll bröden med färssåsen och rulla ihop. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.
Häll över pastasås och strö över ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.
Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Tärna tomaterna. Blanda tomater med resten av löken, olivolja och vinäger. Vänd ner bönorna och krydda med salt och peppar.

Scroll to top