Har fått en hel del frågor om vår renovering så här kommer lite svar på just dom frågorna:)
Poolen/renovering’Vad har ni gjort? Förra sommarens extrema värme, i kombination med vattningsförbud och att vi var utomlands, tog väldigt hårt på vår trädgård. Gräsmattorna torkade ut och så även en del av en stor häck. Dessa kommer, troligtvis, aldrig återhämta sig och därför tog vi beslutet att ta ett rejält omtag om vår utemiljö. Vi har valt att plocka bort 95% av grönytorna och dessutom rama in hela tomten med ett staket. Sedan tidigare så har vi ju haft ett åretrunt spa men i samband med att vi byggde om så valde vi även att bygga in en pool på tomten
Hur byggde ni poolen? Vi valde en enklare lösning genom att köpa en ovanjord pool som vi, till viss del, grävde ner och byggde in. Tipset fick vi efter att jag sett ett instagraminlägg för något år sedan då en familj gjort just så och det verkar vara en riktigt bra lösning om du är sugen på pool men inte vill lägga 2-300 000 som en ”riktigt” pool skulle kosta. Men underarbetet är viktigt vad avser grävning, dränering, sättsand, bottenplattor osv. Tanken är ju att detta skall hålla i många år framöver så bra om man göra det så noggrant som det bara går. Kollade upp om där fanns nåra ledningar som gick precis där, vilket typ av jord som skulle grävas bort osv. Allt för att minimera att man åker på några oväntade överraskningar under resans gång. Förabetet är A-O
Staketet? Vi har eget designat staketsom är framför häcken.Så himlanöjd med den lösningen. Anledningtill att vi byggde ett staket bla var att delar av häckendog förra året i hettan vi hadei somras.
Hur rengör ni poolen? Som vilken pool som dvs rengör filter, använder klor, medel för algbildning osv. Detta är ju vår första sommar med pool så det är lite pysslande varje dag med att mäta PH-värde, rengöra osv. Vi lär oss under resans gång och det tar ett litet tag men sen blir det rutin och det mesta sitter. Tyvärr har vi inte hunnit införskaffa något plasttäcke (som göra att poolen håller värmen med hjälpa av solen osv) men det kommer under nästa vecka och då lär den bli lite varmare än vad den är idag. Men med 23-24 grader i luften så är det himla svalkande med en pool som ändå håller en 17-18 grader
Filter? När vi köpte poolen så medföljer även en pump. Dock märker vi redan nu att den känns lite klen så troligtvis kommer vi byta till en lite kraftigare sandpump. Om det blir i år eller vi skiftar detta till nästa år återstår att se
Dammsuga? Då vi var i Spanien när poolen färdigställdes så fick det bli ett snabbt/billigt inköp av ett poolkit. Hittills funkar det och vi dammsuger poolen, med hjälp av trädgårdsslangen, dagligen och där har vi klarat oss rätt bra. Självklart skulle man gärna vilja ha en robot som går på botten men där är vi tveksamma om våra duk klarar en sådan. Men lägger du bara en 10-20 minuter varje dag så får du bort det mesta och när väl pooltäcket kommer på plats så blir det troligtvis ännu mindre problem.
Hur gör ni till vintern? Tanken är att vi tömmer ner vattnet en 50 cm under ventilerna så att de inte riskerar att frysa och förstöras. Hellre tömma mer än mindre då man även bör ta höjd för ev regnvatten. Sen är tanken att täcka över poolen med en lite kraftigare presenning så ska nog detta gå bra. När badsäsongen sen kommer så chockklorar du poolen och fyller upp den igen. Sen ska du kunna bada som i vilken pool som…
Hur stor är den?
Ca 2,50 bred och 5,50 lång. Djupet ligger på ca 1,30 vilket gör den perfekt för barnen att bada i. Det kan låta lite klent men som ni ser på bilderna så är den alldeles tillräcklig även för oss vuxna
Är det en bra investering? Det hoppas jag! Svårt att avgöra då det är första sommaren som vi har den men sköter man bara den så bör den kunna hålla i många år framöver. Sen handlar ju mycket om vädret i Sverige. Får vi en riktigt fin sommar så är det välinvesterade pengar men kommer vi tillbaka till de somrarna som vi hade för några år sedan så hade jag nog heller lagt pengarna på ett utespa där du kan bada året om utan att fundera på väder och vind. Vi har även ett utespa och det använder vi flitigt under hela året.
Vad blir ert nästa renovering?
Jag har väl en tanke om att fräscha upp vårt sovrum. Men sen är där alltid lite småpill med målning osv. Bor du i hus finns där alltid något som du behöver/vill förändra så vi får se vad vi går på näst. Just ju så hoppas jag på en varm och lång sommar så att jag får njuta av vår nya utemiljö så länge som möjligt
Älskar den svenska sommaren när den visar sin bästa sida. Stranden på dagarna, poolen på eftermiddagen och långa, ljusa och varma kvällar och ja en del grill på det…
Bloggen hamnar lite i semestermood nu när det är fint väder, man vill bara passa för man vet inte hur länge det är så här..
Igår så åkte jag hem till Lollo, hon bjöd på så goda aå goda snurror, chèvre,fikonmarmelad och rostade valnötter. Dog lite där, måste bara ha receptet. Sen blev det grillat. Skönt att få tanka energi och bara vara. Så himla glad att hon med familj kom in i mitt/vårt liv. Kärlek på det!
Nu får jag lite tii solstolen medans Minisarna badar med sin mormor. När låg man helt stilla och i liggläge i en solstol senast?! Underbart.
Har ni semester eller ni har börjat jobba? Tjejernas dagis har stängt och vi har lite semesterdagar kvar så vi njuter för fullt 🙂
Tjejerna har haft fullt upp om dagarna, de har badat, lagt pussel, ritat, lekt med lera och håller i underhållningen här hemma.De stora favoriterna har ändå varit Anna & Elsa pusslet och stora lådan med alla kritor i och grodspelet, som är riktigt roligt för hela familjen. Där är så mycket att välja mellan på lekmer.se
Just nu så har jag ett erbjudande till er. Med min kod linsalusen15 så får ni 15% rabatt på allt. Koden gäller även på rean, bra va?! Så passa på in att shoppa på lekmer.se koden gäller endast i 24 timmar 🙂
Tryffelpasta med lövbiff och rödkål 3 personer 11 sp p/p (ej tryffelolja inräknad)
Rödkål
Lövbiff ca 4 skivor
1 frp bönpasta
1,5 dl milda mat 4%
1 frp Philadelphia Tryffel
Tryffelolja
Salt
Peppar
1tsk olja
1påse Babyspenat
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Stek lövbiffen några minuter och krydda med salt och peppar.
Låt svalna och skär sedan upp i strimlor. Häll av vattnet från pastan och låt pastan vara kvar i kastrullen. Ta i philadelphian och rör om, krydda och smaka av, häll i grädden, jag tog i extra tryffelolja för jag är ju en tryffellover 🙂
Strimla rödkålen. Ta i lövbiffen,babyspenaten och rödkålen.
Servera 🙂
Philadelphia Tryffel köpte jag med mig från Spanien, jag vet inte om vi har den hemma i Sverige. Om inte så finns där massa andra smaker. Vill du ha tryffelsmaken så kan ni ta philadelphia utan smak och tillsätta extra tryffelolja.
Är fortfarande i lite semesterdimma och kommer inte riktigt igång ännu. Jag har massor av härliga matrecept i huvudet, inlägg om vår renovering samt texter om resan i Cabo Roig.
Jag får ju frågor dagligen om att ni vill veta mer om just renoveringen, som nästan är klar och givetvis massor med frågor om resan. Tanken är att koka ner några inlägg om just detta men, i dagsläget, är det lite väl mycket med allt runt omkring så tiden räcker inte riktigt till! Men som man brukar säga – ”den som väntar på något gott väntar inte för länge”.
Idag har jag dessutom gått runt med en himla huvudvärk som faktiskt nyss släppte. Inget har hjälpt och har man två tjejer på 3,5 år, som inte alls var lila medgörliga idag, gör det inte saken bättre. Så just nu ligger jag i ett varmt bad, med tända ljus och ”Relaxing Beethoven” i högtalarna. Skönt att varva ner innan sängen kallar…
Imorgon är det jobb igen och även om jag inte börjat fullt ut ännu så är det ändå full rulle…
Har er helg, precis som min, bara swishat förbi? Vi har fortsatt att slita med att färdigställa vår baksida så det har målats, rensats ogräs osv. Sen har vi även hunnit med att kika på fotboll, med sonen, och, självklart, även unnat oss lite mys med bad i poolen och grillning – en härlig helg med andra ord!
Men…min helg, eller vår ska jag kanske säga, började redan i fredags. Jag och M hade 5-årig bröllopsdag och i vanliga fall så brukar vi fira det med en middag på stan. Men med tanke på att vi ätit på restauranger under en månad i Spanien, och att vi nästan fått klart vår baksida, så valde vi att beställa hem maten och njuta av en barnfri kväll i trädgården.
Det blev skaldjurstallrik med räkor, hummer, havskräftor och ostron! Jag säger bara wow! Vilken middag! Tack till Fiskrökeriet till en fab middag!
Utöver detta så var det äntligen dags att öppna vår låda som gästerna, på vårt bröllop, preparerat med en flaska champagne och små roliga svar på några frågor som ställdes. Vi fick många goa skratt och drömde oss tillbaka till den där magiska dagen/kvällen/natten för fem år sedan
5 år redan har gått då jag sa Ja till Martin. Hunnit med resor, renoveringar,två barn som slöt vår familjecirkel. Som alla andra äktenskap så är det upp och ner men viktigast av allt är att vi står starka och enade som familj och låter kärleken till varandra hålla oss tillsammans.
Nu kan vi äntligen få öppna vår låda, en låda om alla våra gäster har varit delaktiga i. Svarat på frågor om hur vårt liv ser ut om just ”5år”