Hej hej från solstolen

Älskar den svenska sommaren när den visar sin bästa sida. Stranden på dagarna, poolen på eftermiddagen och långa, ljusa och varma kvällar och ja en del grill på det…

Bloggen hamnar lite i semestermood nu när det är fint väder, man vill bara passa för man vet inte hur länge det är så här..

Igår så åkte jag hem till Lollo, hon bjöd på så goda aå goda snurror, chèvre,fikonmarmelad och rostade valnötter. Dog lite där, måste bara ha receptet. Sen blev det grillat. Skönt att få tanka energi och bara vara. Så himla glad att hon med familj kom in i mitt/vårt liv. Kärlek på det!

Nu får jag lite tii solstolen medans Minisarna badar med sin mormor. När låg man helt stilla och i liggläge i en solstol senast?! Underbart.

Ett skepp kommer lastat – en rabattkod..

I samarbete med Lekmer.se

Godmorgon på er.

Har ni semester eller ni har börjat jobba? Tjejernas dagis har stängt och vi har lite semesterdagar kvar så vi njuter för fullt 🙂

Tjejerna har haft fullt upp om dagarna, de har badat, lagt pussel, ritat, lekt med lera och håller i underhållningen här hemma.De stora favoriterna har ändå varit Anna & Elsa pusslet och stora lådan med alla kritor i och grodspelet, som är riktigt roligt för hela familjen. Där är så mycket att välja mellan på lekmer.se

Just nu så har jag ett erbjudande till er. Med min kod linsalusen15 så får ni 15% rabatt på allt. Koden gäller även på rean, bra va?! Så passa på in att shoppa på lekmer.se koden gäller endast i 24 timmar 🙂

Tryffelpasta med lövbiff och rödkål

Tryffelpasta med lövbiff och rödkål
3 personer 11 sp p/p (ej tryffelolja inräknad)

  • Rödkål
  • Lövbiff ca 4 skivor
  • 1 frp bönpasta
  • 1,5 dl milda mat 4%
  • 1 frp Philadelphia Tryffel
  • Tryffelolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1tsk olja
  • 1påse Babyspenat

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Stek lövbiffen några minuter och krydda med salt och peppar.

Låt svalna och skär sedan upp i strimlor.  Häll av vattnet från pastan och låt pastan vara kvar i kastrullen. Ta i philadelphian och rör om, krydda och smaka av, häll i grädden, jag tog i extra tryffelolja för jag är ju en tryffellover 🙂

Strimla rödkålen. Ta i lövbiffen,babyspenaten och rödkålen.

Servera 🙂

Philadelphia Tryffel köpte jag med mig från Spanien, jag vet inte om vi har den hemma i Sverige. Om inte så finns där massa andra smaker. Vill du ha tryffelsmaken så kan ni ta philadelphia utan smak och tillsätta extra tryffelolja.

Här och nu….

Är fortfarande i lite semesterdimma och kommer inte riktigt igång ännu. Jag har massor av härliga matrecept i huvudet, inlägg om vår renovering samt texter om resan i Cabo Roig.

Jag får ju frågor dagligen om att ni vill veta mer om just renoveringen, som nästan är klar och givetvis massor med frågor om resan. Tanken är att koka ner några inlägg om just detta men, i dagsläget, är det lite väl mycket med allt runt omkring så tiden räcker inte riktigt till! Men som man brukar säga – ”den som väntar på något gott väntar inte för länge”.

Idag har jag dessutom gått runt med en himla huvudvärk som faktiskt nyss släppte. Inget har hjälpt och har man två tjejer på 3,5 år, som inte alls var lila medgörliga idag, gör det inte saken bättre. Så just nu ligger jag i ett varmt bad, med tända ljus och ”Relaxing Beethoven”  i högtalarna. Skönt att varva ner innan sängen kallar…

Imorgon är det jobb igen och även om jag inte börjat fullt ut ännu så är det ändå full rulle…

Natti natti på er.

Skaldjurskväll

God kväll på er!

Har er helg, precis som min, bara swishat förbi? Vi har fortsatt att slita med att färdigställa vår baksida så det har målats, rensats ogräs osv. Sen har vi även hunnit med att kika på fotboll, med sonen, och, självklart, även unnat oss lite mys med bad i poolen och grillning – en härlig helg med andra ord!

Men…min helg, eller vår ska jag kanske säga, började redan i fredags. Jag och M hade 5-årig bröllopsdag och i vanliga fall så brukar vi fira det med en middag på stan. Men med tanke på att vi ätit på restauranger under en månad i Spanien, och att vi nästan fått klart vår baksida, så valde vi att beställa hem maten och njuta av en barnfri kväll i trädgården.

Det blev skaldjurstallrik med räkor, hummer, havskräftor och ostron! Jag säger bara wow! Vilken middag! Tack till Fiskrökeriet till en fab middag!

Utöver detta så var det äntligen dags att öppna vår låda som gästerna, på vårt bröllop, preparerat med en flaska champagne och små roliga svar på några frågor som ställdes. Vi fick många goa skratt och drömde oss tillbaka till den där magiska dagen/kvällen/natten för fem år sedan

Jag låter bilderna tala för sig själv…

Bröllopsdag – Träbröllop

5 år redan har gått då jag sa Ja till Martin. Hunnit med resor, renoveringar,två barn som slöt vår familjecirkel. Som alla andra äktenskap så är det upp och ner men viktigast av allt är att vi står starka och enade som familj och låter kärleken till varandra hålla oss tillsammans.

Nu kan vi äntligen få öppna vår låda, en låda om alla våra gäster har varit delaktiga i. Svarat på frågor om hur vårt liv ser ut om just ”5år”

Älskar dig min fina M

En sådär skön kväll & dag…

Idag har vi inte gjort mycket jag och tjejerna, vi har badat,solat,ätit pannkakor och bara myst. Sonen har saknat sitt PS nu när vi har varit i Spanien så han ”umgås” med vännerna på sitt rum, han är lite solmätt. Jag sitter under parasollet i våra nya loungemöbler som jag bara älskar och spånar efter vad vi ska äta ikväll. Lutar mot grillat, kött,kyckling och en god sparris och roquefordsallad. En av fördelarna att komma hem igen är att ha sitt egna kök där allt man behöver finns där.

Igår så kom M hem med en infravärmare, vi hade två i taket men när jag satte igång dom så var de sönder, så de fick vi slänga. Man behöver ju extra värme när man bor i Swedenland ju. Men de var riktigt bra, tog ej gasol utan el och den gav riktigt bra värme. Så igår så blev det middag ute, tända ljus och skön musik och mycket prat och skratt. Vi hade en riktigt skön kväll , ni vet när man glömmer bort klockan och trots man har varit ihop i snart 10 år så har man mycket att prata om och jag har alltid roligt med min M.

I morgon så ska det firas det är nämligen så att vi har vår 5-åriga bröllopsdag. Så vi har barnfritt och det blir skaldjur på menyn..

Hemma och har nästan landat

Godmorgon…

Jag har nog inte riktigt landat ännu, första natten hemma så vaknade jag mitt i natten och visste inte var jag var någonstans, var jag i Spanien i huset eller Tyskland på hotell?! Haha, M fick sig ett gott skratt i iallafall.

Jag får massor med frågor ang resan, hur planeringen går till, bilandet, pris på tull, maten där nere ja alla möjliga frågor och jag ska göra allt i min makt att försöka svara på det Det kommer kommer ett el två inlägg om denna årets resa inom kort. Under tiden så kan ni läsa mitt gamla inlägg om just resan och priser m.m här och här. Sen kan in alltid söka på – semestertrippen2015,semestertrippen2017,semestertrippen2018 och semestertrippenår2019 (finns även på IG)

Det är så himla kul att se att det är så många som har valt att göra samma resa både till mitt älskade paradis Cabo Roig samt till andra ställen.Skrollade igenom IG nu på morgonen och såg massor med fina bilder från CB och ja gud vad man saknar det. Kan man inte ta mitt hus/trädgård och flytta ner dit?? Hade det gått så hade vi flyttat pronto.

Jag kommer som sagt skriva mer om resan och hur hemresan gick, det kommer 😉 Nä vi väl var hemma på Söndag så var det dags att ta tag i huset. Kom hem till ett nystädat hus men baksidan såg väl sisådär ut. Men men nu börjar det ordna upp sig. Plockat undan och packat upp nya loungen och flyttat studsmattan och massor med andra grejor. M ska plocka upp all ogräs och den lilla gräsmattan som finns kvar på framsidan ska klippas. Och muren ska bättras på med vit färg. Så ja vi har en del att stå i, men det är bara kul.

Hejdå huset för denna gången<3

Massor med fördelar att bila är bl.a att man upplever solnedgången och soluppgången och massa annat vackert på vägarna.

Snyggar till våra gamla möbler…
Börjar arta sig med allt på baksidan….
Scroll to top