Vad blir det till middag?

När man kommer hem efter en lång dag på jobb och möts med upptända ljus, en cava på kylning och en härlig bricka med massa god plock då blir man lite kär 😉 – Tack fina M.

Minime sprang runt med sina pyjamaser och spred glädje som vanligt..Apropå sömn och barn så har aldrig mina stora när de var små (vad jag minns) sagt att de är trötta och vill lägga sig. Eden och Adele gör det, jag behöver aldrig nästan säga att nu är det natti natti. Utan när klockan är 1830-1930 då säger dom alltid mamma jag är trött jag vill sova – say what? Ja bara tacka och ta emot 🙂

Sitter och funderar på kvällens middag. Blir nog pizza, blomkålspizza. Och den är även snål i points.
Saga skulle laga en 2 rätters ikväll till henne och två till. Så himla kul att hon har matintresse eller ja mer ett bakintresse. Hon fixar och donar, gör inköpslista och drar sedan  iväg och handlar.

Vad ska ni äta till middag idag?

Sköna Söndag

Söndag spenderade vi mer eller mindre i pyjamas och hemma.

Vi storstädade huset till julmusik och tände upp lite ljus, skönt med sådana dagar, där vi inte har några måsten eller krav. Känns som att veckorna går så snabbt och helgen likaså. Det är alltid ngt inbokat, så man uppskattar dessa dagarna lite extra mycket.

 

I lördags så var klockan satt och jag drog väg och jobbade. Efter en sådan intesiv dag så blir man rätt slut. Men syrran hade spontant bjudit in på middag på sen eftermiddag så vi gick dit. Det var ett mini kalas för Nicolas,Michelle och Juni som fyller ja, faktiskt år idag – GRATTIS på er godingar. Det blev en mysig avslutning på lördagen.

Hade ni en bra helg?

Liam 11år

Dagarna går i all världens hast och nu har vi redan gått in i November månad. För min del har det varit mycket jobb och känns som man bara har ätit,sovit och jobbat.

I onsdags så blev lilleman äntligen 11 år!

Som han har längtat efter sin dag. Sång och presenter på sängen och massa kramar från lillasystrarna. Dom älskar verkligen födelsedagar de sjunger högt och vill gärna hjälpa till att öppna presenterna med haha 😉

Vi brukar alltid göra kladdkaka men denna gången fick det bli en chokladbolls tårta och tror mig blev uppskattat medan ack så söt.

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

Detta receptet kommer jag absolut att göra flera gången och såsen är ”to die for”

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker
6-8 peroner

  • 1kg fläskytterfilé
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk neutral olja

      Grönsakstillbehör

  • 1 msk smör
  • 100 g svartkål
  • 300 g palsternackor
  • 200 g svartrötter
  • 200 g rotselleri,
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk flingsalt

      Proseccosås

  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2 dl mousserande vitt vin (prosecco)

Skär bort fettkappan på fläskytterfilén. Strö ut salt och peppar på en skärbräda och vänd köttet i kryddorna. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör och olja. Stick in en ugnstermometer och tillaga i ugn på 200° till en innertemperatur på 70°. Låt köttet vila under folie fram till serveringen.

Grönsakstillbehör:

Höj ugnsvärmen till 250° och fördela grönsaksstavarna på en plåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min. Blanda i svartkålen med de rostade grönsaksstavarna och smaka av med salt och peppar.

Proseccosås:

Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på grädde, fond, timjan och prosecco. Låt koka ner till hälften och smaka av med salt.

Skär köttet i 2 cm skivor och lägg upp på tallrikar tillsammans med grönsakerna. Mixa såsen skummig med en stavmixer och häll på precis innan servering.

Naj Naj!

Detta med att ändra till vintertid har jag aldrg brytt mig om innan egentligen. Men man märker när man har smått att skillnaden finns. Jag har en litet tjej som ALLTID vaknar tidigt medans Eden alltid sover längre. Så i morse tyckte Adele att det var dags att gå upp 0430? WHAT vad händer? Det är alldeles för tidigt för oss att gå upp.  Lite kli och lite övertalning så låg hon kvar åtminstone en 30 minuter till. Det har varit prat om att vi ska slopa vintertiden tror jag det var, och bara köra på sommartid. Det tycket jag är helt rätt, låt det vara samma tid hela tiden så slipper man böket med att ändra osv.

Ja då är det höstlovsvecka för barnen och vi vuxna jobbar. Dock är jag ledig idag, så det blir lite extra mys. Sonen fyller 11 år Onsdag och jag ska fixa det sista på hans presenter. Ja och ni vet ju hur det är ni med stora barn, ju äldre dom är desto dyrare blir det.

Vad ska ni hitta på på lovet?

Helgen som var så så hade vi M syster med familj på middag och övernattning och igår så hade vi vår årliga kåldolmemiddag, jag kommer aldrig tröttna på kåldolmar,kokt potatis och gräddsås mums. Hem och sen svida om till pyjamas och sen var det nano nano för mig 🙂

Har ni haft en bra helg?

Fläskytterfilé med ungsrostade grönsaker och proseccosås Blev Lördagens middag.
Mjölkchokladkräm med lakrits och hallon

Feberrosor

Hej raringar..

Här blev dagen vab i stället för jobb. Eden har sovit i kloss med mig, ja det gör hon varje natt iofs. Men jag har knappt sovit något och hon har varit så varm. Så vi skickade i väg de stora barnen och kröp ner med filt o kudde i soffan och dar har vi mer eller mindre spenderat dagen..

Jag är gräsänka nu, ja inte så dramatiskt utan det är bara för en natt 😉 Så det lär bli mindre slagsmål på vem som ska sova med mig i natt av de stora. Maten ikväll blir i all enkelhet, panerad fisk med mos till kidsen och en ceasarsallad till moi. Det står mer eller mindre still i huvudet på mig när det gäller att fantisera ihop matlistan, men det går ju i perioder, kan inte vara på topp alltid 🙂

Fiskgryta på torsk med aioli

Fiskgryta på torsk med aioli 5 personer 5sp p/p

  • 600 g potatis
  • 1 msk olja
  • 390 g pastasås med basilika
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g torskfilé
  • Cayenpeppar efter smak
  • 2 st silverlök
  • 1 burk med räkor i lake ca 170g
  • 1/2 påse frysta haricots verts (à 450 g)
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 burk kidneybönor
  • Salt, peppar
Hacka och stek silverlöken i en kastrull med olja. Tillsätt pastasås, vatten och smulad buljongtärning.
Skala eller tvätta potatisen skär i 2-3 cm bitar och släng i potatisen i kastrullen. Låt puttra tills potatisen är färdig. Koka potatisen.
Skär fisken i bitar och lägg ner den och bönorna i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter. Släng i räkorna men spara lite till att toppa soppan med.
Hacka gräslöken och strö över grytan och servera med potatis och aioli.
Jag köpte Aioli denna gången, men annars så är det väldigt enkelt att göra själv.

Frånvarande…

Känns som evigheter sen jag var här inne och skrev, men dagarna har varit fullspäckade och kvällarna gått i all världens hast.

Jag har varit på sista tiden väldigt dålig på att dela med mig av recepten och maten har inte varit så stor fokus på att gå ner. Något hände efter semestern och jag har väl inte riktigt kickat igång ännu. Älskar att laga mat men fokusen har som sagt inte varit ”viktnedgång”.

Vi är redan i mitten av Oktobermånad och hösten är absolut här. Jag tycker det är väldigt vackert med alla olika färger som vi har ute nu. Det jag ogillar är ju det gråa och regnet, det skippar jag gärna. Nu denna månaden så har vi sonen som ska firas som fyller år om 1 vecka, tänk 11 år?! Och vi har även det efterlängtade årliga kåldolmemiddagen hos mamma. Åhhh älskar HUSMANSKOST!

Är det mer är jag som har reagerat att butikerna börja smyga fram julen redan? Är det inte tidigare än vanligt? Lite julkänsla har man i kroppen eller ja längtan efter julen. Bo in sig med fina julsaker hemma, granen och barnen letande efter sina julklappar och ja allt mat med , haha.

När börjar ni julpynta hemma?

Blivande 11-åringen❤️

Längtar lite till julpyntandet (bild från julas)

Scroll to top