Het chillygryta i panna

Het Chilligryta i panna
4 personer  11 sp p/p

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili
  • 600 g köttfärs
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 st Zucchini
  • 4 msk pecorino (ost)
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
Bryn lök, vitlök, chili och köttfärs i oljan i en stekpanna. Tillsätt chilipulver, salt, chilisås och vatten rör om och låt sjuda ca 5 minuter. Skölj bönorna och låt dom rinna av. Blanda ner allt i pannan och låt det bli varmt.
Lägg upp en portion i Strö över persilja.
Zucchinipasta: Använd en mandolin och gör små snurror av det.
Vi serverade portionerna  det i en liten gjutjärnspanna strödde över lite ost och in i ca 10 min på 200g.
Till servering: Servera med creme fraiche ,tortillachips och zucchinipasta (Ni som räknar sp, räkna med chipsen samt creme fraiche

Tankat energi..

Visst är det så att du blir alltid gladare och piggare när det är strålande sol ute? Jag blir det i iallafall:)

Vi lämnar en skön helg bakom oss, en helg som fylldes på med härlig.

En helg med goda vänner. I lördags så träffade vi våra gamla goda vänner för middag, alldeles för länge sen vi sågs. Det blev älgstek med kantareller och lingonchutney (tyvärr så blev älgen lite ”skosula” Så nu vet jag att jag inte ska tillaga det på de sättet. Men allt annat var så gott om man får säga det själv 😉

Söndags så tog vi oss en lång och skön promenix i skogen och det blev kaffe och bullar till en magisk utsikt. Jag hade bestämt redan i veckan att jag skulle göra kåldolmar och japp det blev det med. En söndagsmiddag deluxe med bästa vännerna.

Måndagar är hemmadagen med de små och jag älskar våra måndagar ihop. Medans tjejerna satt och lekte så fint så passade jag på att göra matlistan för veckan och sedan klickade hem lite från MatHem. Jäkligt smidigt! MEN jag tycker ändå att det är ”billigare” att handla på Ica Maxi. Vad har ni för uppfattning? Hur bukar ni göra?

Nu hade jag 200kr rabatt så jag kom ju lite billigare undan. Sen så har ju Ica Maxi en värdelös frukt/grönsaksavdelning. Inte alls nöjd med den, gäller kanske bara i ”vår” butik men nja gillar den inte alls.

Nä nu ska tvättmaskinen och diskmaskinen fyllas på och vi ska ut och rasta lille Deeney. Jag önskar er en fin fin måndag.

Kramar

Gräddig fläskfilépasta

Ett recept som passar hela familjen. Krämig god pasta med fläskfilé. Jag äter väldigt sällan pasta men när jag gör det så vill jag ha det sådär krämigt gott 🙂

Gräddig fläskfilépasta
7 personer 10sp p/p

  • 1 förpackning penne pasta 500g
  • 2 st Fläskfilé ca 1kg
  • 0,5 st purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl crème fraiche lätt
  • 1 dl Milda mat 4 %
  • 1 dl Greek yoghurt 0%
  • 50 gram cheddarost, riven
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Strimla fläskfilén. Skölj och strimla purjolöken och skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna och bryn alltsammans i olja eller smör tills köttet är genomstekt.Krydda med salt och svartpeppar och rör ner crème fraiche och ost. Rör runt och låt koka in några minuter. Hacka basilikan grovt.Blanda såsen med pastan och den hackade basilikan.

Stekt lax med soltorkade tomater, grädde och spenat.

Stekt lax med soltorkade tomater, grädde och spenat.
4 personer 6sp p/p

  • 4 st laxfiléer
  • 5 dl milda mat4%
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • 10 st soltorkade tomatbitar
  • 100g färsk babyspenat
  • 2 msk chipotlepasta eller 2 msk tomatpuré
  • salt, peppar
  • 1 msk smör

Grovhacka den gula löken och sten den mjuk i stekpannan.  Strimla soltorkade tomater på längden och lägg dem i en skål. Pressa i vitlöken i stekpannan med löken.
Häll den stekta löken i skålen med soltorkade tomater.

Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Salta och peppra. Stek laxen hastigt på båda sidor. Ta upp laxen och stek till spenaten snabbt, Slå på vitt vin och låt det fräsa in någon minut.

Fördela ut löken och soltorkade tomater i stekpannan. Häll i grädden och chipotlepasta. Rör om. Sätt ner laxen försiktigt och låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller som jag gjorde riven rödkålsris.

Sista dagen…

Sista dagen på denna månaden sen är vi inne i Oktober, gick det inte väldigt snabbt?

Oktober månad fyller min lille eller ja store son år, 11 år. Och jag tycker att det var inte så längsen han sprang runt här med sina blonda lockar och lekte med bilar.

Har ni haft en bra helg? Själv så åkte vi ner till stan i lördags, började med bubbel och plock på Madame Moustache. Att man inte är där oftare, är som att sitta i ett engelskt/fransk bibliotek – så himla mysigt! Sen en vända till Skip för mat och lite drinkar, kvällen slutade med några danssteg på golvet framåt småtimmarna. Men jag måste säga att det är så svårt att hitta ett dansställe i Helsingborg, menar antingen så är det en yngre skara eller en mycket äldre skara. Men vad hände med oss som vill oxå dansa? Jag hoppas någon tar sitt förnuft till fånga och öppnar upp ett mysigt ställe 35+ med mat och dans 🙂

Hoppas ni får en bra Måndag och en skön start på veckan 🙂

Tänk att denna lille kille ska bli 11år <3

Lördag, Whoop whoop

Hej på er.

Lördag och sola skiner ja  just nu iallafall, och hoppas den fortsätter med det då nya klänningen ska på ikväll. Ikväll blir lördagsbubbel och mat på stan.

Har ni haft en skön veckan och bra start på helgen? Här har det varit sjudomar och vabb, jag är mycket bättre, dock fortfarande förkyld, känns som man kommer vara det hela hösten 😉 Eden har ingen feberlängre men fortfarande lite problem med magen men hoppas det blir bra snart…

Själv så strosar runt i morgonrocken, musik från högtalarna och njuter. Mamma ringde innan och hämtade de små tidigare och de stora är på olika håll. Så ja det händer liksom aldrig att vi blir helt alona i huset här. Så vi njuter lite extra 🙂 Att kunna sitta ner i lugn och ro och sminka sig (står ju alltid upp på toaletten och sminkar mig annars, men nu kan jag sitta och ingen som drar i mig eller mammar mig, haha.

Jag har köpt på mig lite fluffiga kuddar och matta och vägghyllor. Längtar så till soffan kommer, så det kan bli pricken över i:et. Det ska bli så skönt att bo in sig nu när hösten är här och vintern bara några månader framför oss.

Nä nu ska jag skruva upp musiken och fatta sminkborsten och fortsätta. Ha en fin Lördag på er ?

Fredagsdrinken – Whiskey Sour

Hemmagjord högrevsburgare blev fredagens middag.

Köpte även nya lampor till favoritskåpet
Vägghyllorna.

Piglördag/Lillördag

Tänkte tipsa om lite gott gott till dagen till ära – piglördag..

Ungsbakad taleggio. Liten skvätt balsamico, färsk timjan och smulad cashewnöt. In i ugnen bara några minuter.

Västkustsnittar. Testade att göra två olika, en med greek yoghurt  0% som bas och den andra med philadelphia karamelliserad lök. Båda blev riktig goda, maken gillade dock philadelphian mer. 3 st blev 6 sp, helt överkomligt tycker jag.

Rotfruktschips med rödlök,greek yoghurt 0% och rom.

Bresolaknyten med färskost och färsk basilika.

Smördegspizza- Recept hittar du här.

Carpaccio….

Är man sugen på något mer matigt så kan jag rekommendera denna fisksoppa recept finns här. Fast denna gång nedan så slängde jag i musslor.

Asiatisk ryggbiff med shirtaki nudlar

Asiatisk ryggbiff med shirtaki nudlar
4 personer 4sp p/p

  • 4 skivor ryggbiff
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 st röd chili
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 tsk jordnötsolja
  • 2 msk soja, glutenfri, japansk
  • 1 tsk olja
  • 1 st lime, saften

Grönsaker

  • 2 st paprika(or)
  • 150 gram sockerärtor
  • 1 tsk soja Maggi Arome
  • 2 st paket Shirataki nudlar (0sp) eller väljer man äggnudlar, glöm ej räkna sp på det.

Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke. Finhacka vitlök och chili. Riv ingefäran. Blanda ihop vitlök, chili, ingefära, sesamolja, soja och lime. Häll marinaden över köttet och blanda runt. Låt stå en stund så att köttet får smak av kryddorna.

Häll i köttet i en stekpanna med 1 tsk olja på högvärme, när köttetär nästan färdigt släng i grönsakerna (skär grönsakerna i mindre bitar eller strimlor ) och woka och häll på jordnötsoljan och en skvätt soja i slutet. Ta åt sidan.

Servera med nudlar.

Asiatisk smaksättare – riktigt god, kan nästan ha till det mesta.

 

Scroll to top