Hej på er… Jag har haft lite bloggtorka sista tiden, men nu är jag här 🙂 Om några dagar så går vi snart in i December, sista månaden på detta året. Barnen likaså vi vuxna längtar till julen, ledigheten, bara strosa runt i en skön pyjamas (som måste införskaffas asp). Barnen längtar iofs till presenterna, jag till julmat,julbak och ja man äter väl upp sig som en lite julegris, haha.
Till helgen köper vi granen och jag ska köra sista julpyntet på utsidan. Jag säger ”jag” för M är inte så intresserad att göra detta, han är ingen Ernst precis men fint och mysigt vet jag att han tycker när det är klart. Han kommer dock inte undan så lätt, för han får hjälpa till sen att packa ihop julen igen 😉
Igår så satt vi upp våra nya hängande hylla. Jag har alltid saknat ngt i köket, vi har inga skåp på väggarna Så då hittade jag denna och blev lite smått kär. Älskar industrikänslan och tycker även att det är snyggt att blanda stilrent, industri och gammalt. Blir att man sätter sin egna personliga prägel på det.
2 huvud(en) Sallad, 12 gemsalladsblad eller hjärtsallad (Tänk på att hjärtsalladen är mindre, då kan du lägga till några få extra)
4 st Salladslök
1-2 tsk Sesam Oil Blue Dragon
Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan av dem i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av och skär dem i mindre bitar. Ställ åt sidan.
Hetta upp en wokpanna med olja. Tillsätt färs när woken blivit riktigt varm och woka tills köttet fått färg och är genomstekt, rör hela tiden, då kycklingfärsen har lätt att brännas vid, häll i lite sesam oil och rör om.
Ta bort de sega ytterbladen på citrongräset, hacka sedan stjälken fint. Skala och riv ingefära och finstrimla limeblad (har du torkade limeblad så är det bara att smula till dom lite smått. Tillsätt citrongräs, ingefära och hälften av limebladen och woka vidare några minuter. Ta av pannan från plattan.
Skala och skär morot i små stavar och strimla mynta. Tillsätt böngroddar, morot, mynta, soja, limesaft och nudlar i woken och vänd runt så att allt blandas. Krydda med peppar.Tvätta och torka av salladsbladen. Skeda ner köttfärsröran, strö över de återstående limebladen och finstrimlad salladslök. Servera direkt.
Ett jättegott vin till är Hubert Beck – Nr 12105 ni hittar den här
Kaffe och äggamackan som de små säger så fint. Det är deras favorit frukost, ägmmacka med kaviar eller banäse (majonäs). Sitter och tittar på nyhetsmorgon och de berättar att Influensan är på igång och idag startar influensavaccineringen dock är den ju inte 100%.
Usch tvi, vill inte ha massa sjukdomar här hemma, men åter igen du kommer ju aldrig ifrån det. Men då kommer vi till de stora debattfrågan – ska ni vaccinera er?
Jag har haft en hel del heta diskussioner om just detta ämnet, 50% ska göra det och den andra delen ska inte göra det. Jag tycker det är upp till var och en vill man vaccinera sig så ja då gör man det. Jag och min familj tillhör denna gruppen att vi aldrig har gjort det och kommer inte heller att göra det, iallafall inte i dagsläget. Men man får helt enkel ta och respekterar varandras beslut om det.
Ryggsäckar i flera storlekar, modeller och färger – dessutom med en känsla av klass! Där har ni en rätt bra sammanfattning av det svenska märket Gaston Luga. Ingen blev gladare än jag när jag fick chansen att samarbeta med dem och, dessutom, kunna erbjuda mina läsare en riktigt bra deal på köpet…
”Senaste livstilsryggsäckarna från Sverige” slog emot mig när jag öppnade mailet. Då jag älskar att resa och alltid har bekymmer med hur jag ska lösa mitt handbagage (som oftast alltid innehåller för mycket) så skulle jag ljuga om jag sa att jag inte blev nyfiken. Det blev en snabb googling, in på deras hemsida och gissa om jag blev köpsugen. Vi snackar ryggsäckar i alla dess former men med en exklusiv touch. Vita, svarta, olivfärgade, guld, rosa osv. Dessutom till både herr och dam vilket genast innebar att även M började ögna igenom sajten.
Till slut, efter en stunds beslutångest, så fastnade jag för två olika väskor. En till mig och en till M. Och inte bara det utan de skickade även med en necessär som kommer väl tillhands vid nästa tripp. Maken har dessutom en rejält sliten plånbok och när han fick syn på det sortimentet så antar jag att det inte dröjer allt för länge innan nästa beställning ligger färdig i datorn.
Gillar ni vad ni ser eller vill kika in på deras sida så når ni den här. Just nu har de 25% på alla väskor Hinner ni ej handla nu så gäller min kod linsalusen ett bra tag till.
Ni som känner mig vet att jag älskar väskor, haha 😉
Jag såg i mitt FB – flöde att Alixtra.sehade fått in en ny väska. Från märket Burkely, så jag skynda mig in och klickade hem en. Jag valde färgen gognac, tycker den passar till allt. Till väskan fick man ett specialdesignat unikt Burkely/Tiger halsband.
Ibland är det riktigt skönt att slippa handväska och bara ha en liten väska på sig.
Fick massor med frågor angående min lampa på skänken i hallen. Den kommer från Mio färgen är grön, och ja jag älskar den. Finns i olika färger och jag är bra sugen på att köpa dom vita till sovrummet.
Hej raringar! Nu börjar jag bli förkyld igen, känner mig tjock i huvudet, huvudvärk och allmänt snorig. Men det går ju runt, runt,runt…
Igår så blev det två renoveringar, mitt hår och min hall 🙂 Jag har länge velat fixa till hallen, var trött på skohyllan som även var sönder, det behövdes spacklas och målas om på väggarna helt enkelt fräschas upp. Så igår fick jag ett ryck. Drog ut allt,skruvade ner hyllan, ner med alla krokar och lyfte ut skohyllan.
Jag hittade en jätte söt skänk/bänk på Ikea som vi köpte. Spackla,slipa och målade väggarna. Spegelvände allt, och voila en ny snyggare hall 🙂
Sen mitt i allt så var det dags för mitt besök hos frisören. Bestämde mig för att inte ljusa upp botten denna gång, utan ville ge mer liv, slinga det och mörka till det. Fick en liten mindre chock i spegeln, men man vänjer sig. Och jag har haft alla möjliga färger är ju egentligen van. Men jag trivs med bra det, och det är alltid kul att förnya sig, man måste våga! 🙂
Jag har ju inställning att ”går det att fira något så ska man fira”. I dag blev det frukost och paket för M då Fars Dag var här. Sen passa det ju utmärkt att han även hade namnsdag så man fick ytterligare en anledning att fira lite extra.
Efter en skön förmiddag så rullade vi, planlöst, ner till stan med twinsen. Tanken var att vi skulle ner till lekplatsen, vid Fria Bad, men uppenbarligen är den nerplockad pga renovering så det blev en gångtur genom stan istället. Så småningom så hamnade vi på Munthes för en bit mat. En perfekt söndag/fars dag helt enkelt tyckte M…
Men varje år, varje fars dag så påminns man att man faktiskt saknar en egen pappa att uppvakta extra.
Jag var pappas flicka när jag var liten,såg upp för honom, målade mina tavlor i garaget och körde traktorn vid tre. När jag var 11 år gammal gick vi skilda vägar eller ja pappa valde att lämna och sen dess har jag knappt haft en pappa i mitt liv. Sett och pratat med honom då och då under åren men nästan exakt 10 år sedan så såg jag honom för sista gången – på min sons 1års kalas. Så ja, jag har ingen pappa trots att han är i livet. Jag kan inte sticka undan med att jag alltid har haft en stor saknad i mitt liv att ha en pappa, en pappa som skulle bara finnas där, tröstat mig och skyddat mig under sina vingar. Minns dagen fortfarande när han lämnade, jag kastade mig på sängen i mitt rum och grät, och jag gjorde nog det ganska så länge. Jag väntade varje kväll på att han skulle komma tillbaka, men så blev det inte.
Jag är inte arg, jag är inte hämndlysten utan jag har förlåtit honom. Han valde en annan väg i livet, en väg utan sin familj. M förlorade sin pappa i ung ålder och hur mycket han vill ha sin pappa hos sig så går ju inte det. Men min pappa lever och bor i samma stad men vill inte vara delaktig i mitt liv…behöver inte säga mer.
Så ja, Samone som barn sakna sin pappa så mycket, och barnen har alltid saknat en morfar.
Det är inte ofta man blottar djupa delar av sitt hjärta så här på detta sättet, men behövde bara skriva..
Hoppas ni alla haft en underbar söndag, stor kram på er.
Blomkålspizza med svamp och skinka
4 personer 6 sp p/p
1 st Bkomkålshuvud
2 st ägg
50g riven ost 12%
2 msk Fiberhusk
1 msk Oregano
2dl Passerade Tomater
250 g Champinjoner
Strimlad skinka 200g
100g riven parmesanost
Salt
Peppar
1 röd lök
1st Röd paprika
Sätt ugnen på 200°.
Riv blomkål fint (på rivjärn eller i matberedare/mixer) och blanda i ägg, ost, fiberhusk, oregano.
Platta ut degen med hjälp av en slev på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugn i ca 20-25 minuter.
Koka upp passerade tomater och krydda med sal, svartpeppar och oregano. Låt puttra på svag värme utan lock så att det reduceras ner och blir lite tjockare.
Ta ut botten ur ugnen och bre på tomatsås, lägg på strimlade löken, skivade champinjoner och skinka. Strö över ost och gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter. Strö över färsk basilika vid servering.