4 personer ( 5 sp per portion)
- 100 g Äggnudlar okokta
- 1 tsk Rapsolja
- 500g kycklingfärs
- 1 st Citrongräs, 1 stjälk
- 2 cm, färsk Ingefära
- 4 st Limeblad, kaffir
- 1 st Morot
- 1 kruka(or) Mynta
- 100 g Böngroddar
- 3 msk Soja, japansk
- 1 st Lime
- 1 krm Svartpeppar
- 2 huvud(en) Sallad, 12 gemsalladsblad eller hjärtsallad (Tänk på att hjärtsalladen är mindre, då kan du lägga till några få extra)
- 4 st Salladslök
- 1-2 tsk Sesam Oil Blue Dragon
Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan av dem i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av och skär dem i mindre bitar. Ställ åt sidan.
Hetta upp en wokpanna med olja. Tillsätt färs när woken blivit riktigt varm och woka tills köttet fått färg och är genomstekt, rör hela tiden, då kycklingfärsen har lätt att brännas vid, häll i lite sesam oil och rör om.
Ta bort de sega ytterbladen på citrongräset, hacka sedan stjälken fint. Skala och riv ingefära och finstrimla limeblad (har du torkade limeblad så är det bara att smula till dom lite smått. Tillsätt citrongräs, ingefära och hälften av limebladen och woka vidare några minuter. Ta av pannan från plattan.
Skala och skär morot i små stavar och strimla mynta. Tillsätt böngroddar, morot, mynta, soja, limesaft och nudlar i woken och vänd runt så att allt blandas. Krydda med peppar.Tvätta och torka av salladsbladen. Skeda ner köttfärsröran, strö över de återstående limebladen och finstrimlad salladslök. Servera direkt.
Ett jättegott vin till är Hubert Beck – Nr 12105 ni hittar den här