Kronärtskockscrème med krämig räkpasta

Vad ska vi äta till middag ikväll är den stora frågan… Kanske denna? Faktiskt lite smått sugen på pasta

4 personer 6sp p/p

  • 4 port bönpasta
  • 580 g handskalade räkor i lake
  • 1 zucchini
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 130 g kronärtskockscrème
  • 1 kruka körvel el torkad
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 st salladslök
  • 1 st röd chilli
  • 1tsk cayennepeppar
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala räkorna. Skär zucchinin i tärningar. Stek dem i olivoljan, salta och peppra. Blanda ner grädde och kronärtskockscrème och koka upp.Hacka körveln och dela tomaterna. Vänd ner i såsen tillsammans med räkorna. Låt det bli varmt. Blanda pastan och såsen och servera.

Smörrebröd och familjehäng

Nu har jag krupit tillbaka i soffan och det har varit en sådan dag där jag faktiskt inte har lämnat huset utan bara gått runt i pyjamas och myst runder hemma. Så skönt och välbehövligt. Har faktiskt haft ont i magen och mått illa ett tag nu och jag misstänker magkatarr. Haft det innan och känner igen symtomen, så jag känner inte mig i form precis. Men jaja det är bara att härda ut det…

Fasiken vet ni, jag är klar med julklapparna. Helt galet och första gången på många år. Det är så himla skönt och det innebär inga stressiga dagar att springa i butiker utan man kan lägga den energin på annat.

Igår så var det dags för den årliga luciafirandet på förskolan, så duktiga de är allesamman och Eden & Adele sjöng för glatta livet – underbart. Senare på kvällen så kom syrran Åse med familj hit på mat – M gjorde sina goa smörrebrö, nomnom. Gillar ni det?

Satt och funderade lite hur 2020 ska bli för bloggen linsalusen. Om ni vill att jag ska fortsätta som nu, eller vill ni ha mer inlägg om kläder och inredning, tips, inredning? Kom gärna med förslag och ideér – så himla kul att höra hur ni tänker 🙂

Knyten med ädelost,grönkål,päron och valnötter.

12 dagar…

I morgon är det 12 dagar kvar till Julafton! 12 dagar – var tog dagarna egentligen vägen? Å andra sidan så julfiras det nästan dagligen här på Övfre med lucköppningar och små överraskningar. Med tanke på att merparten av julklapparna redan är lösta så känner jag mig ändå förvånansvärt lugn…

Det ska även bli skönt med lite julledighet då det känns som att det gått i ett sen vi kom hem från sommarsemester. För min del så ser den 20:e dessutom bli min sista dag på jobbet. I alla fall för i år men kanske även helt och hållet. Vi får se…

Även barnen och M ser fram emot ledigheten och att kunna varva ner under någon vecka eller två. Med en stor familj så är det alltid mycket tider som skall passas och att bara kunna släppa allt och istället njuta av varandras sällskap – ja, det är något som man gör alldeles för sälla numera. dessutom är det bara julafton och nyårsafton som är uppbokade. Till skillnad mot många andra som har ett så intensivt schema i mellandagarna för att vara alla släktingar till lags så de är helt slut när det väl är dags för att börja jobba igen.

Hur ser er egen julledighet ut? Ska ni vara hemma? Utlandssemester? Kommentera gärna

Sköna pyjamasdagar framför mig ❤️

Äntligen har vi målat om trappan, iallafall bättrat på den igen med vit färg.

Eden valde att vara Lucia i år på dagis.
Adele ville vara en pepparkakstjej

Jul och Nyår

Vi har gått några dagar in i December och man märker redan hur dagarna rusar iväg! En del julklappar är redan fixade, vilket är skönt, då målet faktiskt är att ha allt klart innan mitten på December. Sen hamnar ju fokusen mycket på hur årets sista vecka ska fortlöpa…

Ni som följer bloggen vet ju att vi brukar ha julen hos oss. Och vi brukar vara väldigt många. Detta året blir det faktiskt Åse som har julen hos sig. Och eftersom vår äldsta syster kommer fira på annat håll så blir vi inte lika många som vi brukar. Men det ska bli skönt att kunna gå bort och, även om alla hjälps åt, kunna fokusera lite mer på barnen än att ta hand om disk, mat osv

Planeringen för nyår är också i full gång och till skillnad mot julen så har den hamnat på min lott. Med andra ord så lär det bli en brakfest på Övfre…

Vi blir fyra par, med barn, så här ska huseras 18 personer så då passar det utmärkt att vi beställer mat från en restaurang i stan. Sen har vi bordsdukningar, barnens mat, dryck osv som ska planeras. Men då jag älskar fest så ser jag snarare detta som jätteroligt än jobbigt. Dessutom har ju M lovat att snickra ihop en musiktävling så även han är fullt sysselsatt…

Nä, nu ska jag leta drinkar, till nyår, för 2020 måste ju allt firas in med lite ny inspiration..,

Hur ska ni själv fira jul och nyår?

Bild från förra julen?

Ännu en helg som flög förbi…

Söndag kväll och gästerna har precis åkt hem. Nu handlade dock bara om en adventsfika, och det var Magnus och Lollo, så med tanke på hur kul vi har så blev det nästan lite tomt när de åkte.

Jag och Lollo har annars spenderat hela dagen på loppis. Inte fyndat då alltså utan försökt sälja av lite kläder. Tyvärr var det nog fel forum, och kanske det faktum att det var skyltsöndag på stan, för det var inte många kronor vi fick in. Det räckte i alla fall till platshyran vilket var tur…

Annars har det mest handlat om julpyntande, julbak och städ. I går for M iväg till tippen, vilket behövdes, och kom hem med en gran. Efter diverse pyntande så ställde jag mig och bakade i närmre tre timmar. Kan lugnt säga att jag var rätt färdig när M serverade kvällens middag.

Hur långt har ni själva kommit med pyntandet? Medveten om att jag är rätt tidig i år men skönt att få det gjort och dessutom tycker hela familjen att det är rätt mysigt att mötas av både tomtar och granar när man kliver upp på morgonen. Det ger en liksom en skönare start på dagen.

Nä, nu ska snart tjejerna i säng och då jag, vid ett svagt ögonblick, gav M tummen upp till att se Martin Scorceses, The Irishman, ikväll så är det filmkväll som väntar. Upptäckte precis att den är över 3 timmar lång så risken är väl att man tar några powernaps från och till…

 

Jul och kanske en Ernst i mitt hem?!

Hej på er… Jag har haft lite bloggtorka sista tiden, men nu är jag här 🙂 Om några dagar så går vi snart in i December, sista månaden på detta året. Barnen likaså vi vuxna längtar till julen, ledigheten, bara strosa runt i en skön pyjamas (som måste införskaffas asp). Barnen längtar iofs till presenterna, jag till julmat,julbak och ja man äter väl upp sig som en lite julegris, haha.

Till helgen köper vi granen och jag ska köra sista julpyntet på utsidan. Jag säger ”jag” för M är inte så intresserad att göra detta, han är ingen Ernst precis men fint och mysigt vet jag att han tycker när det är klart. Han kommer dock inte undan så lätt, för han får hjälpa till sen att packa ihop julen igen 😉

”Min Martin-Ernst ;)”

Igår så satt vi upp våra nya hängande hylla. Jag har alltid saknat ngt i köket, vi har inga skåp på väggarna Så då hittade jag denna och blev lite smått kär. Älskar industrikänslan och tycker även att det är snyggt att blanda stilrent, industri och gammalt. Blir att man sätter sin egna personliga prägel på det.

Ha en fin Tisdag på er.

Äntligen fick vi vår saknade del till soffan, tog bara 1,5- 2 månader!

Asiatiska wraps med kycklingfärs

4 personer ( 5 sp per portion)

  • 100 g Äggnudlar okokta
  • 1 tsk Rapsolja
  • 500g kycklingfärs
  • 1 st Citrongräs, 1 stjälk
  • 2 cm, färsk Ingefära
  • 4 st Limeblad, kaffir
  • 1 st Morot
  • 1 kruka(or) Mynta
  • 100 g Böngroddar
  • 3 msk Soja, japansk
  • 1 st Lime
  • 1 krm Svartpeppar
  • 2 huvud(en) Sallad, 12 gemsalladsblad eller hjärtsallad (Tänk på att hjärtsalladen är mindre, då kan du lägga till några få extra)
  • 4 st Salladslök
  • 1-2 tsk Sesam Oil Blue Dragon

Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan av dem i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av och skär dem i mindre bitar. Ställ åt sidan.

Hetta upp en wokpanna med olja. Tillsätt färs när woken blivit riktigt varm och woka tills köttet fått färg och är genomstekt, rör hela tiden, då kycklingfärsen har lätt att brännas vid, häll i lite sesam oil och rör om.

Ta bort de sega ytterbladen på citrongräset, hacka sedan stjälken fint. Skala och riv ingefära och finstrimla limeblad (har du torkade limeblad så är det bara att smula till dom lite smått. Tillsätt citrongräs, ingefära och hälften av limebladen och woka vidare några minuter. Ta av pannan från plattan.

Skala och skär morot i små stavar och strimla mynta. Tillsätt böngroddar, morot, mynta, soja, limesaft och nudlar i woken och vänd runt så att allt blandas. Krydda med peppar.Tvätta och torka av salladsbladen. Skeda ner köttfärsröran, strö över de återstående limebladen och finstrimlad salladslök. Servera direkt.

Ett jättegott vin till är Hubert Beck – Nr 12105 ni hittar den här

 

Winter i s coming

Kaffe och äggamackan som de små säger så fint. Det är deras favorit frukost, ägmmacka med kaviar eller banäse (majonäs). Sitter och tittar på nyhetsmorgon och de berättar att Influensan är på igång och idag startar influensavaccineringen dock är den ju inte 100%.
Usch tvi, vill inte ha massa sjukdomar här hemma, men åter igen du kommer ju aldrig ifrån det. Men då kommer vi till de stora debattfrågan – ska ni vaccinera er?

Jag har haft en hel del heta diskussioner om just detta ämnet, 50% ska göra det och den andra delen ska inte göra det. Jag tycker det är upp till var och en vill man vaccinera sig så ja då gör man det. Jag och min familj tillhör denna gruppen att vi aldrig har gjort det och kommer inte heller att göra det, iallafall inte i dagsläget. Men man får helt enkel ta och respekterar varandras beslut om det.

Scroll to top