Helgen kom och gick..

Söndag och ännu en vecka går mot sitt slut. En vecka mindre på 2020 eller en vecka närmre Spanien. Tänk vad olika man kan se på saker…

Andra deltävlingen, i Melodifestivalen, är avklarad och just Mello är väl ett typexempel på hur olika man kan se och tycka. Jag fastnade rätt omgående för bidrag nummer 1 (Klara Hammarlund) och var övertygad om att hon skulle gå raka vägen till final. Men när hon slutligen stod där mot en tjej, som kallar sig Dotter, så var resan plötsligt över. Nu var det ju knappast hela vägen för mig då jag inte är jätte engagerad i tävlingen men ändå märkligt hur olika man kan tycka och tänka.

På tal om Mello så diskuterade vi just det ämnet under dagen och var rörande överens om att konceptet kanske behövs ”hottas upp” om den inte ska gå i graven. 32 bidrag känns lite väl mycket och det läggs, numera, mer fokus på de som leder programmet än de som medverkar. Rätt övertygad om att de riktiga vinnarna är de tre programledarna när vi summerar det hela i om någon månad. Ja, och vinnaren då!

Å andra sidan så är väl Melodifestivalen, tillsammans med Idol, fortfarande det viktigaste musikmediet vi har i Sverige om man ser till vilka artister som kommit fram genom åren. Men samtidigt så verkar vissa artister vara så hårt förknippade med Mello så när deras stjärna dalar, och de blir utslagna ur en deltävling, så är även deras tid i rampljuset över. Vi såg väl två tydliga exempel på det igår med Jan Johansen och Linda Bengtzing. Där lär det nog dröja innan vi hör något från de igen…

I övrigt har det, som vanligt, varit rätt mycket fokus på maten under veckan. Ibland hamnar man dock i en liten svacka då fantasin tryter och man istället faller tillbaka till allmänt tråkig (men fortfarande god) mat. I fredags blev det ankbröst där jag testade en jordärtskocksgratäng med pepparsås. Det blev nog bara såsen och ankan som blev bra medan gratängen blev lite för rinnig för min smak. Men man måste få lov att misslyckas ibland i jakten på att försöka skapa något nytt och intressant. Dessutom gjorde jag en förrätt (Råraka) som gjordes på palsternacka istället för potatis. Väldigt uppskattad och den rätt, som till vis del, räddade fredagen.

Sen var det ju det här med Spanien! Som jag längtar! Medveten om att man inte vill att tiden skall gå för snabbt och att där händer en massa kuliga saker på vägen men som jag saknar värmen och miljön till skillnad från ett kyligt Sverige. Men är det inte så att man alltid hamnar i en ”längtan” när hemlandet bjuder på tråkigt väder?

Nä, nu skall jag duka undan frukosten och förbereda tjejerna inför dagens danslektion. Hur ser er söndag ut?

Älskar M senaste tatuering.
Råraka på palsternacka. Recept kommer i veckan 🙂
Anka med jordärtskocksgratäng med pepparsås

Ägg, mozarella och baconmuffins.

Ett litet mellanmål,lätt lunch. Eller kanske to.m till lördagsfrukosten 🙂

Ägg, mozarella och baconmuffins.
3 sp för en (blir 4st)

  • 0,75 dl Sojamjöl
  • 1 12msk Vetemjöl
  • msk Grekisk yoghurt 2%
  • skiva(or)Tulip Kalkonbacon
  • 50Galbani Mozzarella 20%
  • 1/2 rödlök
  • salt
  • Valfria smaksättare (jag tog oregano och lite rosmarin)

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda vetemjölet med rismjölet (spara lite till knådandet av degen) i en skål, tillsätt yoghurten. Salta och tillsätt smaksättare om ni vill ha det. Använd lite av vetemjölet och platta ut degen. Jag använde smör&rapsolja spray i formarna så det kan lättare tas ut efter gräddning. In i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, kläck ägget i varje form. In i ugnen i ca 6 minuter. Ta ut och lägg osten,baconet och rödlöken. In i ugnen igen tills osten har smällt (ca 5 minuter)  Ta ut och låt svalna.

En natt i Malmö…

I fredags begav jag och M oss ner till Malmö. Det var svägerskan, och vännerna, på Bästa Kompisar som skulle inviga sitt nya kontor! På ett superläge, mitt i stan, har man lyckats omvandla en gammal butik till en fräsch lokal med industrikänsla. Här minglade vi för fullt och det bjöds på lite plock och en massa bubbel. Med andra ord en perfekt start på fredagskvällen! Sen var vi ett helg gäng som dansade vidare ner till Västra Hamnen och Media Evolution för deras Winter Party. En riktig toppenkväll med andra ord…

Även om det bara är 45 minuter till Malmö så är det allt för sällan som man är där. Därför passade vi på att stanna över och hade bokat in oss på Hotel Mayfair Tunneln. Ett helt ok hotell med bra läge och nära till det mesta. Dessutom älskar jag ju hotellfrukostar vilket innebar ett härlig start på lördagen.

Vid lunch drog vi oss hemåt igen och möttes tyvärr av en liten donna som inte mådde helt 100. Ett tag var vi rädda att maginfluensan hade satt sina klor i huset men, tack och lov, så mådde hon betydligt bättre idag. Det kan ju iofs varit dansen som lockade då det var inbokat ett pass på Wilsons Dance. Samtidigt passade M på att  ta en vända till Olympia där sonen hade fotbollsmatch.

Vi hann även med ett spontanbesök på IKEA idag. Eller spontan och spontan – vi hade planerat att köpa ett litet skrivbord till tjejerna och det löste vi utan problem. M fastnade dock vi deras hyllor med Sonoshögtalare och plötsligt var vi ägare till två enheter. Vi älskar ju att ha musik omkring oss och känslan av att kunna röra sig fritt, mellan kök och vardagsrum, med samma musik i högtalarna är oslagbar. Vi kommer att köpa 1-2 högtalare till för att kunna ha i såväl badrum som sovrum. I normala fall så ligger dessa väldigt högt i pris så ingen blir gladare än vi att de har börjat samarbeta med IKEA med en rejäl prissänkning på köpet

Imorgon väntar så en ny vecka vilket innebär att jag är hemma med tjejerna under måndagen. Jag älskar vår egentid och det gör nog tjejerna med. Nu har dock även M fått för sig att vara hemma så vi får väl se om vi beger oss ut på något äventyr istället för soffhäng…

Kesoplättar med kardemumma, sylt och grädde

Fick upp en bild mitt minnesflöde på Facebook och blev så sugen på att ta och göra det igen.. Det blev kesoplättar till lunch. Jag smaksatte denna gång med kardemumma och lit sylt och grädde på. Riktgt riktigt gott. Och en fröjd för både ögonen och magen 🙂

Kesoplättar med kardemumma, sylt och grädde
1 person 4 sp med sylt och grädde 5sp

  • 1,5 dl KESO Cottage cheese, supermini 0,2%
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 st ägg
  • 2 msk Ica jordgubbssylt utan tillsatt socker
  • 1 msk milda mat4%
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk olja

Blanda samman ägg,fibergusk,kanel och keso. Jag använder en handmixer.

Sätt på järnet,häll i olja, klicka i smeten. Stek tills dom är färdiga. Lägg på en tallrik och  tillsätt sylten och grädden.

Sista dagen för beställning av tröjor..

God middag!

Vad kul med den positiva respons på mitt ”lilla projekt” med egendesignade tröjor. Redan nu så har jag ett antal nya tryck klara men först tänkte jag att vi skulle slutföra den första rundan där jag valt att fokusera på tre olika tröjor ni hittar dom här

Idag är nämligen sista dagen för att beställa innan tröjorna går vidare till tryck. Jag räknar sen med ca 14 dagar innan ni har dem i er brevlåda.

Kanske har du redan beställt? Kanske har du någon vän du vill överraska med en gåva eller varför inte utsmycka ert tjejgäng med enhetliga tröjor inför nästa träff? Möjligheterna är oändliga och tröjorna är unika! Med andra ord – in och beställ 🙂

Småstjärnorna

Det är grått och det regnar och faktiskt riktigt rått ute..Tur är det väl ändå att man får lite sol då och då så man hinner tanka energi, det är ju på så sätt man överlever sådana här dagar.

Igår så satt vi lite smått och planerade vår bilresa och just nu funderar vi på om vi ska stanna i Cambrils eller Mataro det ligger inte så långt ifrån varandra. Men det är rätt skönt att veta att dagen efter så har vi bara 4-5 timmar till Cabo Roig. Då hinner man komma dit på tidig eftermiddag och packa upp och sedan dra och fylla upp kyl och frys..

Jag hoppas dock att vi kommer få en lång sommar samt en varm vår, så man kan hoppa i poolen i April, Maj. Vi sa att detta året ska vi skaffa en poolvärmepump. Man vill ju kunna hoppa i en varm och skön pool och barnen ska kunna bada längre. Någon som har något bra tips eller vet något mer, får ni jätte gärna skicka ett mail till mig eller kommentera nedan.

Sen så har man ju som sagt alltid något att pilla med i huset, vi ska lägga mer sten, laga lite brädor, flytta trädgårdslandet, byta taket på uterummet. Så japp, låt våren komma och sommaren vara såååå lång 🙂

Åhh föresten, tjejerna hade sin första danslektion i söndags. Dom har ju gått och längtat så himla länge och dom Ä L S K A D E det! Jag misstänkte inget annat. Vi har nog uppvisning varje dag, morgon och kväll. Teater,sång och dans är det som är inne här och ja vi får se vad framtiden säger..

Chokladpudding med färska hallon

Så simpelt men ack så gott. Perfekt till en efterrätt eller bara till när kvällssuget kommer.

Chokladpudding med färska hallon
3 personer 4sp p/p

  • 1 st Njie ProPud pudding choklad 500g (stora)
  • 1msk florsocker
  • 1 ask färska hallon.

Servera upp chokladen i skålar, lägg över färska hallon i skålarna och trö lite florsocker över. Du kan även riva lite mörk 70% över.

Som sagt enkelt, men väldigt gott 🙂

Scroll to top