Gryta/soppa något som man aldrig tröttnar på. Igår så gjorde en annan variant av potatis och köttfärsgrytan som jag brukar göra.
Höstgryta 5 portioner 7sp p/p
600g 12% nötfärs
1 st kålrot
3 st morötter
5dl vatten
1 st köttbuljong
1 frp Knorr Organic Kryddmix, chili con carne
1 tsk stark paprika
1 tsk vitlökspulver
Maggie Arome (ngn skvätt över när maten ska serveras)
1 frp Zeta Röda Kidneybönor
1tsk olja
Koriander
Greek yoghurt 0%
Stek färsen i en kastrull med lite olja. När det börjar bli färdig tillsätter du vatten plus buljongtärningen. Skala morötterna och kålroten och skär i kubor, låt puttra i ca 15 min, tills grönsakerna bli klara. Rör om då och då. Krydda efter smak. Tillsätt bönorna låt det små puttra några minuter. Servera i en skål.
Känner hur kroppen bara dra åt sig av allt solljus, du bli gladare och piggare och ja man får vårkänslor i kroppen…
Tjejerna sov länge i morse, och man kunde ligga kvar i stund i sängen, och det är inte så ofta. Frukost i magen som bestod av äggsmörgås med majonäs och basilika samt ett knäckebröd med grillkrydda – jag bara älskar keso!
Sen en snabb dusch och på med kläder och sen satte vi oss i bilen och körde ner mot havet. Tänka sig att vi har bara max 10 minuter till skogen och havet. Underbart…Sen så gick vi längs stranden och tankade energi från solen och havet. Tjejerna frågade om vi hade baddräkt med oss och ville bada, haha. Njaaa lite för kallt kanske för bad och lek.
Jag älskar havet, det ger mig så mycket energi och är riktigt rogivande. Alltid haft ett stort ”hjärta” för havet och när man var yngre och man kände sig ledsen eller arg så satte jag mig alltid på cykeln och satte mig där och kunde sitta i timmar och bara se ut över havet…
Igår så blev det lite grillat. Det blev ryggbiff, med grillad sötpotatis,ungsbakade tomater o paprika. Och ett glas av vårt favorit vin – 1000 Stories, nomnom. Hade ni en fin lördagkväll?
Igår så åkte vi en sväng till Dollarstore (fick tips av Lollo att där hade kommit in en del snygga grejor) Och jaaa, fanns ju en hel del, du hittar alltid något där. Fanns b.la en stor del av Jamie Olivers kollektion. Ni som känner mig vet ju att jag älskar serveringsbrickor/skärbrädor och jag har en del hemma men hittade en rund serveringsbricka som man kan snurra. Så fin och bara 200kr.
Jag köpte lite prydnadsaker samt lite smink. Body Bronzern, är riktigt snygg, speciellt på sommaren när man fått lite färg och har sommarkläder på sig.
Tulpanens dag det uppmärksammade M igår och kom hem med en bukett – vem älskar att inte få blommor? 😉
Jag ställde mig på vågen i morse och hade gått ner nästan 4 kilo. Känns rätt skönt att det händer lite, jag ju gottat till mig nu under hösten och julen. Och jag trivs inte när byxorna sitter åt eller blusarna blir små. Men jag räknar (inte slaviskt) men ”sköter mig” och jag njuter av det jag äter och gör medvetna val och prioteringar. Visst jag hade kunnat gå ner snabbare och dragit ner kalorierna duktigt men, hur kul är det? Mat och dryck är ju bara så gott och all tid och kärlek man ger åt matlagningen. Nä då går jag hellre ner långsamt.. Men alla är vi olika och fungerar på olika sätt, och det är ju ändå tur det 🙂
Apropå mat så har M suktat efter min chilligryta, så det får bli kvällens middag. Längtar faktiskt, den är riktig god 😉 Receptet till den hittar ni här
Getost,röbetor & honung! Mmm vilken mun explosion.
4portioner 9sp p/p
2 st torskblock
500 g torsk
1 kg förkokta rödbetor
30g hasselnötter (finkrossade)
100 g chèvre
1 msk flytande honung
1 schalottenlök
1 msk flytande margarin
1 msk vetemjöl
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl matlagningsgrädde 4%
1 msk fiskfond
salt & peppar
1 påse sallad
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Halvera fisk paketet och stek på hög värme så fisken får en fin knaprig yta. Ta av från plattan.
3. Skär djupa skåror i rödbetorna. Tryck ner chèvre och ringla över honung. Lägg rödbetorna i en stor ugnsfast form tillsammans med fisken. Salta och peppra fisken och sätt in i ugnen ca 10 minuter tills chèvren fått fin färg och fisken är färdig.
4. Skala och finhacka lök och fräs i margarin i en kastrull. Blanda ner mjöl och slå på matlagningsvin. Vispa tills mjölet lösts upp och blanda ner matlagningsgrädde och fond. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
5. Servera fisken med vinsås, hasselbacksrödbetor och sallad.
Räknade ut och det blev 3sp på en bit. Och det blev ca 16 bitar
1 Banan
Mörk choklad choklad 100g
4msk jordnötssmör
1 msk kokosolja
muffinsformar
Lägg ut formarna. Smält chokladen. Skiva bananen i 16 bitar. Blanda jördnötssmöret och kokosoljan tillsammans i en skål.. Lägg sedan en liten klick choklad i botten i formen, sedan bananen och ta en klick jordnötssmör och till sist en klick choklad på toppen. Sätt in sedan dom i frysen i ca 1 timme och innan du ska njuta av dom så ta fram dom och låta dom gotta till sig i 2,3 minuter. Enjoy 🙂
Måndag morgon och jag har precis lyckats avsluta detta inlägget — som faktiskt påbörjades i går kväll. John Blund och en ömmande rygg kom dock emellan…
Hade en riktigt skön söndag även om vi inte fick tummen ur att göra något. Men ibland är det faktiskt rätt behagligt att bara gå och skräpa i sin pyjamas och rodda runt en del i hemmet istället. Började dagen med en mysig frukost och ett dopp i jacuzzin. När sen M ville se sin fotboll så passade jag på att möblera om i vårt sovrum. Det blev riktigt bra och jag skiftade tom plats på min och M:s sida i sängen. Men jag är ju vanemänniska så vi får väl se hur länge jag klarar av att sova på ”fel” sida. M verkar dock nöjd då han tjatat på mig, om detta, i flera år.
Vi är även mitt uppe i planeringen av sommarsemestern och vilka/hur många stopp vi ska göra. Båda är egentligen överens om att vi skulle vilja klara oss ända till Spanien, och Cambrils, som första anhalt men det handlar om rätt många timmar i bilen. Dock är vi inte så jätte förtjusta i Frankrike och vill helst undvika. Vi har bott där några ggr, men bästa vi var på vart ändå Colmar, det var som en saga. Så vackert. Så ska vi stanna i Frankrike så är det nog där. Men då det inte behövs bokas i samma goda tid som huset i Cabo Roig så får vi väl fundera ett tag till
Ja, just det – även matlagningen tröt lite igår så det fick bli hämtmat för oss vuxna. Både jag och M har dille på sushi just nu så valet var enkelt. My god så gott! Funderar dock på att testa och göra egen sushi nästa gång. Inte pga kostanden då utan enbart att det hade varit himla kul att testa.
Är det någon av er som gjort egen sushi och har något spännande recept att dela med er så tveka inte att höra av er med tips och idéer. Nä, nu har jag två små prinsessor som pockar på min uppmärksamhet så – ha en fin måndag!