Dags för lite ”modellande”

Hej raringar. Fredag veckan går mot sitt slut. Bara några få dagar kvar av april sen går vi in i majmånad, min favoritmånad. Jag fyller år och dottern fyller år och bonussonen fyller år. Plus det är månaden innan sommaren kommer på plats. Vilken är din favoritmånad?

Förra året fick töserna frågan att gå modell för Lindex och tjejerna ÄLSKADE DET. Även ni år fick de fråga och de var inte sena att nappa på det. Helsingborg City hade kvällsöppet och många butiker visade upp sina kollektioner på röda mattan, vädret levererade och det var riktigt fint ordnat. Efter tog vi en spontan middag på Ved by Maria. Det var Sis med svåger och dottern Alice och jag, M och töserna. Det blev en smarrig pizza med rödbeta,valnötter,ruccola, honung och ost mmmmmums!

Idag har dwt varit mest högläge med foten, ja okey jag spacklade,målade och jobbade lite med. MEN högläge – har djävulusisk ont i min fd opererade fot! Ska träffa läkaren efter sommaren, blir nog dessvärre operation igen 🙁 Jaja nog om det. Jag hoppas ni har en fin fredag.

Kram,kram

Hejaklacken

Friterad pannkaka med glass

Onsdag och familjen vet att det är PIGLÖRDAG. Detta är en klar favorit här hemma

Friterad pannkaka med glass, maränger och mjölkchoklad 

  • Färdig pannkakssmet
  • Glass
  • Maränger 
  • Frityrolja
  • Mjölkchoklad alt chokladsås 

Värm upp olja på 170 grader använd gärna en temp och kolla så det inte blir för varmt. Ta en stor soppslev. Doppa botten på sleven i smeten och sedan i oljan, lyft och se på färgen, ta upp den och doppa en gång till och sen ner oljan med. Ta upp sleven när smeten fått fin färg. Låt den svalna och lyft försiktigt av locket, du kanske behöver en kniv att ta ev den med.

Upprepa samma procedur. Nu fyller du den med glass maränger och choklad.

Voilà så har du en perfekt efterrätt. Passar barn som vuxna 🙂

Middag med syster och ett snyggt trädäck.

Solen skiner och vi har varit uppe med tuppen. M tvättar trädäcket så det blir fint till vår/sommar och självklart till kommande studenten. Snart ska jag klättra upp på taket och spola vårt uterumstak, vi har så mycket träd utanför så hälften av alla blad och pinnar hamnar på vår tomt. Skulle vilja ha genomskinligt plasttak till uterummet för att kunna få in mer ljus, men det får vi ta till nästa år.

Igår så var vi hembjudna till mia storasyster Pia och min svåger. Det var så längesen, och så är det när livet kommer mellan. Men äntligen sågs vi och det var välbehövligt. Som vanligt så går tiden alldeles för snabbt och helt plötsligt var klockan över midnatt och det var dags att åka hem.  Men det bjöds på en jätte god plock/förrätt med melon,basilika, bresola och mozzarella så fräscht! Till varmrätt så blev det Biff tagliata med rostad vitlökssåså och smashed potato. OMG – detta var så sjukt gott.  Och till efterrätt blev det tiramisu, nomnomnom. ”Koka kaffe,vispa grädde – hotshot hotshot” Japp det bjöds även på hotshot 🙂 Dock hade syster missat att köpa grädde, men som tur var så bor min bonusson några våningar upp så M drog upp och hämtade grädde, haha. Jag somnade mätt,glad och nöjd 🙂

Saga fick fria händer och sminkade mig och fixade håret. Så skönt att bli ompysslad plus hon är väldigt duktig
Adele min lilla linslus 🩷

Nä nu ska jag klättra upp på taket, ha en god söndag på er.
KRAM KRAM

Lax & Saffrasoppa

Soppa, sooooooppa – jag älskar det. Här kommer receptet som hela familjen kommer gilla.

Lax & Saffransoppa
6 personer
  • 1 gul lök
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsakstärning
  • 5 dl milda mat
  • Bladpersilja
  • 6st laxfilé
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st apelsin
  • salt
  • peppar
  • Cayennepeppar
  • Paprikakrydda
  • Persiljakrydda
  • örtkrydda
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 st frp saffran
  • 1 msk olja
  • 2 st vitlök
  • 2dl vitt vin el matlagningsvin
  • 6 st potatisar alt nypotatis (små runda som du bara slänger i.)
  1. Skala löken och vitlöken. Strimla löken och hacka vitlökarna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär potatisarna och palsternackan i bitar.
  2. Ta fram en stor kastrull , fräs löken,vitlöken i oljan
  3. Lägg i tomatpuré, saffran, buljongtärning, vatten, vinäger, vita vinet och salt. Sjud på svag värme under lock tills potatisen är nästan mjuk, ca 10 minuter.
  4. Häll ner grädden och sjud ytterligare några minuter tills potatisen är mjuk.
  5. Skär upp laxen i bitar
  6. Pressa saften ur apelsinen och tillsätt den i grytan.
  7. Lägg i laxen och låt den sjuda på svag värme cirka 3-4 minuter under lock tills det blir färdigt
  8. Hacka persiljan. Servera fiskgrytan toppad med persilja

Fantastiskt gott vin som jag köpte från vingården vi besökte i vintras.

En fredag på stan

Time Flies… Herregud, dessa veckor nu går så jädrans snabbt och våren kom PANG här är jag. Jaja de säger att tiden går snabbt när man har kul, så måste vara det 😉

I fredags så mötte jag upp Åse, Daniel, Fnulan, hennes man Fredrik,Madde, Mats & Magnus för en middag på stan.
Magnus, och Linda Bengtzing, hade en spelning på Helsingborgs konserthus – EN JÄKLA MASSA SCHLAGER och efter det strålade vi samman på Diplomat för lite gott häng och god mat.

Denna gången inledde jag med deras Gambas med pil pil, sjuuuuukt god! Sen tog jag favoriten, Ljummen sallad med chevre och betor. Några timmar och en flaska rödvin senare så avslutade jag och syster med män med några dansteg på Heat. 90-talsmusik och Peter Siepen som DJ. Ja det blev en riktigt skön och härlig Fredag.

Bild tagen av Åse

Nutellapizza

Alltså denna goding, vem kan motstå den?

Och den är så enkel att göra, perfekt till morgondagens piglördag.

  • 1 st Pinsa (jag använde mig av Zeta)
  • Nutella
  • Färska jordgubbar

Följ anvisningarna på brödet. När den är klar, ta ut från ugnen. Bred på mitellan direkt och skiva upp frukten och lägg på. Vi hade jordgubbar.

Voila

Bubbel till Oss vuxna 🙂

Påskafton & Annandagpåsk

Alltså dessa dagar sa pang och så är ledigheten över igen. Men vi har njutit till fullo, och barnen har sluppit rutinerna-  lika så för oss, skönt med sovmorgnar och inga fasta rutiner (för en stund). Idag så tillagade jag en hel kyckling i ugnen till det ugnsrostade grönsaker med skysås och bea. Mamma kom hit igår och åt med oss och vi hade en super mysig eftermiddag/kväll.

 

Påskafton  – Då var vi hemma hemma hos svägerskan och svåger på påskmiddag. De bjöd på en super god trerätters – Kärringröra, grillade oxfile med ungsrostad potatis, primörer  och portvinsås och till efterrätt en citronglaserad sockerkaka. Såååå gott. Vi hade helt enkelt en mysig eftermiddag/kväll med familjen även här.

”Världens bästa lilla smörrebrödstallriken i Helsingborg”

Varje gång som M har gjort sina grymma smörrebröd så kommer frågor om där finns något recept att tillgå. Då jag har dålig koll på exakt vad han har på- och i rätterna så fick han i uppgift att, en gång för alla, sätta dem på pränt. Så håll tillgodo…

Rostbiffsmacka med dijoncreme, pepparrot och karamelliserad lök

  • 150 g tunt skivad rostbiff
  • kavring
  • 2 salladsblad
  • 1 halv gul lök
  • 3-4 skivor inlagd smörgåsgurka
  • 0,5 dl färskost Gräslök
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1 msk dijonsenap (gärna grovkornig)
  • 2 tsk honung
  • Riven pepparrot
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Stek löken i olja och smör till den blir gyllenbrun. Låt svalna. Blanda samman färskost, creme fraische, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och peppar.

Smöra 2 brödskivor kavring och lägg på salladsblad. Fördela rostbiffen på bröden och lägg på 2-3 gurkbitar på varje macka. Klicka på dijoncremen och toppa med den karamelliserade löken. Innan servering så strö över färskriven pepparrot

Smörrebröd med panerad spättafilé och remoulad

  • Kavring
  • 2 salladsblad
  • 2 st Spättafiléer
  • Remouladsås
  • Smör
  • Citronskivor
  • Rostad lök

Extremt enkelt recept då jag valde att köpa två färdigpanerade filéer och därmed enbart behövde ungsvärma dem i 15 minuter och sen låta dem svalna. Smöra kavringen och lägg på salladsblad. Placera fisken ovanpå respektive macka och klicka på rikligt med remouladsås. Toppa med en citronskiva och strö över rostad lök. Glöm inte en sist touch av pepparkvarnen innan servering

”Sött möter salt”

  • Kavring
  • 2 salladsblad
  • 2-3 nypotatisar
  • Bacon
  • 200 g matjesill
  • Creme Fraische
  • Ljus sirap
  • Peppar

Pricken över i:et på smörrebrödstallriken och så himla enkel att laga till.

Koka potatisarna och ställ sen in dem i kylen så att de får svalna. Finhacka baconen i små bitar och stek upp till krispig yta – låt rinna av på hushållspapper. Smöra två kavring och lägg på två salladsblad. Dela sen potatisarna i skivor och placera dem på mackorna så att de täcker hela ytan. Gör samma ska med matjesillen dvs fördela bitarna över hela ytan på smörgåsarna.

Klicka på creme fraiche och strö över baconbitarna. Ringla sen över ljus sirap över mackorna och förbered dig på en riktig käftsmäll av sött och salt

Tänk på att samtliga recept är för två personer. Och glöm för guds skull inte en dansk öl och en ”lille en”

Scroll to top