Tomatcarpaccio med mozzarella och hallon

Tomatcarpaccio med mozzarella och hallon
4personer 5 sp p/p

  • 35 g salladsmix
  • svartpeppar, nymalen
  • 125 g färska hallon
  • 1 msk Zeta Balsamico Hallon
  • 5 tomater
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Garda
  • 1 förpackning Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella di Bufala)
  • flingsalt

Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat. Krydda med flingsalt, peppar och olivolja. Riv isär hallonen i mindre bitar och blanda försiktigt med hallonbalsamico, låt dra några minuter.Toppa tomaterna med riven burrata, ringla över hallon och hallonvinäger och strö över basilika före servering.

Livet tar ju inte slut pga coronapandemin

Det kan ju låta lite hårt och missförstår nu inte min inledning. Jag är fullt medveten vilken skada som det här viruset orsakar världen och att där är många människor som drabbas riktigt hårt av den här pandemin. Vissa så pass illa att man får sätta livet till. Detta har jag, givetvis, full respekt för. Men för oss övriga, som ännu inte är där eller har fått en lättare form av viruset, så måste ju livet få rulla på så ”vanligt” som möjligt…

Sen kan man ju fråga sig vad som egentligen betecknas som vanligt numera. I dag har vi hela familjen hemma – av olika anledningar dock. Samtliga barn är lite småförkylda och, som förälder, är det svårt att avgöra om/när de kan gå på dagis eller skolan. men med tanke på att både jag och M jobbar hemifrån så håller vi även barnen hemma. Detta trots att småtjejerna skriker sig till gråt över att inte få gå till dagis. Men, imorgon så siktar vi på att de ska få komma i väg då de inte alls är sjuka utan Adele haft lite hosta den senaste veckan.

Mannen klättrar på väggen då all idrott är inställd. Sonens P12 lag spelade dock match i söndags och givetvis var M på plats. Doften av gräs och lite fotboll gjorde honom extremt foglig under resten av den dagen men i måndags var det kört igen. Haha – det är inte lätt när man är gift med en fotbollsnörd 🙂 Själv saknar jag möjligheten att kunna gå ut och äta en bit mat. Egentid med mannen osv. Jo, jag är medveten om att man fortfarande kan gå ut och äta men det känns ju inte så roligt med de förutsättningar som gäller i dagsläget. Så det får väl bli Take Away istället…

I övrigt så står både tvättmaskin och diskmaskin där det stod innan pandemin. Detsamma gäller tyvärr även för dammsugaren. Med andra ord så går vardagslivet vidare med tvätt, städning osv. Dessutom har jag en hund som står och blänger på mig så det får bli en runda runt skogen innan jobbet kallar igen…

Hur hanterar ni själv vardagen?

Heta chilliräkor

En av mina nya favvisar, ojoj älskar chilli,räkor,vitlök – den kombon. Nomnomnom

Heta Chilliräkor
4 portioner 4sp p/p

  • 750 g räkor med skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 stark röd chilipeppar, ex piri-piri
  • 1/2 dl raps- och olivolja

Till garnering

  • färsk timjan
  • chilipeppar

Skala räkorna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och hacka chilipepparn fint. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Fräs vitlök och chili tills det får färg. Tillsätt räkorna och vänd runt i den heta oljan en kort stund, så att de blir varma. Servera gärna med en skivad baguette. Garnera med timjan och chilipeppar.

Efterlängtad Helg

Igår fick vi lite ”feeling” och körde en italiensk middag. Det blev Limoncello i fördrinken, plock med både mozarella, skaldjur och ost. Till varmrätt blev det fyllda Cannelonis med krabba i tomatsås. Sååå himla gott! Faktiskt så lyckat att jag kommer köra en del saker i repris redan ikväll…

Fördrinken, med limoncello, vodka, bubbel och basilika ska jag ut och göra redan nu och salladen, med ruccola, mozarella, jordgubbar, hallon och hallonbalsamico kommer passa perfekt till kvällens grill.

Annars hade jag lite större förhoppningar på lördagen då man vaknade till solsken. Det blev en långfrukost innan vi gick ut och fortsatte med projektet på vår framsida. Men vi hann bara med 2 timmar innan molnen började dra in och det gick från en solig vårdag till en mörk, och rå, höstdag. Men vi hoppade in i bilen och passade på att göra en del ärende (inkl handla till min kära mor som vi satt i karantän – i förebyggande syfte bör påpekas) så nu kan vi enbart koppla av och förbereda kvällens middag.

Jag är förresten på gång att köra ett nytt race med tröjbeställningar. Mitt lilla experiment, i början på året, blev himla lyckat och sedan dess har förfrågningar trillat in. Så nu känns det som ett bra tillfälle att åter beställa. Om inget annat kan kanske mina t-shirts ta er lite närmre den varma sommaren, i en hammokk, med ett glas prosecco i handen. Vill du in och kika på tröjorna så hittar du länken här

Fredagsdrinken – Honey Sour

Fredagsdrinken – Honey Sour
Recept för en drink

  • 4 cl Tennessee Honey
  • 3 cl sockerlag
  • 1 lime
  • 1 äggvita

Pressa lite limesaft på en tallrik samt häll lite socker på en ny tallrik. Doppa glaskanten på tallriken med lime sedan den med socker. Ställ in glaset i frysen ca 15,30 min innan servering Pressa limen häll allt i en shaker med mycket is och skaka. Häll upp i ett cocktailglas.

Njut

Nytt jobb och en ev inställd semestertripp…

Jag har börjat nytt jobb och M går på halvfart. Med andra ord så har jag överlåtit maten till honom. I går blev det hans specialare, till barnens stora glädje, – panerad skinkschnitzel med hasselbackspotatis och ungsrostade rotfrukter. I dag fick han, trots alla Coronarapporter, lite utlandsfeeling och gjorde en indisk currygryta. Skönt när man blir lite uppassad och någon annan, för en gång skull, tar hand om matlagningen…

Jag började, som sagt, på ett nytt jobb i måndags och huvudet känns lite tungt, men så är det när man fullmatas med nya information. Och när man kommer hem så hinner man inte riktigt med det som man oftast bruka göra. men så är det väl alltid när något är nytt och man går in i en omställning. Det blir, helt enkelt, till att prioritera bort vissa saker tills man landat, och anpassat sig, till den nya ordningen.

På tal om utlandsfeeling så pratade vi precis om Spanien. Det värker ju enormt mycket att vi eventuellt får ställa in sommarens semester. Jag menar en sommar utan mitt CB? Det kommer ju kännas konstigt! Och vi ser ju verkligen fram emot 1 månad där, och det är ju ngt vi har valt att göra varje år. MEN nu är situationen som den är och vi vet inte hur länge det kommer att vara så här men vi får göra det bästa av det hela och att acceptera läget. M var i kontakt med spanjorerna igår och de ser ändå positivt på det hela även om alla sitter i karantän och får jobba hemifrån. Som de själv menar – det är några månader kvar och allt kan hända. Men med tanke på att Spanien, i dagsläget, har fler dödsfall än Kina så ser det lite väl mörkt ut…

Blir det en sommar hemma, ja då får det bli det och då får vi göra det bästa av situationen. Även Sverige är ju fantastiskt på sommaren, inte minst här i Helsingborg. Och vi ska inte gnälla, vi valde att renovera vår baksida förra sommaren så vi har ju faktiskt det mesta för att kunna sätta lite guldkant på tillvaron. Och Sangria finns ju även på Systembolaget 😉 Barnen har numera en pool att hänga i, vi kan få sköna grillkvällar och förhoppningsvis varmt och gott även på hemmaplan

Jag hoppas ni alla mår bra och fortsätter att vara det.

Kram på er

Kyckling på Savojkålsbädd och saffranhollandaise

Måndagmorgon och vi har en ny vecka framför oss. Idag så tipsat jag om en rätt som går snabbt, enkelt och gott! Savojkål gillar jag skarpt, krispigare och kan användas till mycket.

Kyckling på Savojkålsbädd och saffranhollandaise
4 personer 5sp p/p

  • 4st kycklingfilé
  • 2 st vitlökskltftor
  • Savojkål
  • 2tsk olja
  • saffran 1st
  • salt & peppar
  • 2st paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 st rödlök
  • 2st förkorta rödbetor
  • 1,5 dl hollandaisesås (kall) Ex Rydbergs
  • Färsk oregano (garnering

Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingfiléerna i  stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, sätt mitt i ugnen tills kycklingen når sin innertemperatur på 68 grader. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.

Stek alla grönsakerna i oljan tills de fått fin färg, ca 5 min. krydda med salt.

Krydda såsen med riven vitlök och saffran. Skär kycklingen i skivor.  Lägg savojkålen på tallriken sedan grönsakerna, kycklingen och toppa med såsen. Garnera med oregano och servera.

 ’

Scroll to top