Whiskey Sour

Whiskey Sour – 2 glas

  • 10 cl bourbon
  • 6 cl färskpressad citronjuice
  • 4 cl sockerlag
  • 2 äggvitor
  • eventuellt angostura (några droppar)
  1. Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka utan is.
  2. Tillsätt sedan is i shakern och skaka tills drinken blir väl kyld.
  3. Sila upp i kylda coupetteglas, eller andra cocktailglas, gärna på fot.
  4. Valfritt: Toppa med några droppar angostura bitter. Avsluta med att pudra över lite kanel.

Elsa Form

Samtidigt som vi köpte den nya soffan så köpte vi en Ryamatta oxå, en stor vit och långhårig. Men efter ett tag så blev mattan ”platt” och tråkig och jag satt och ruggade upp den mer eller mindre 1-2 ggr i veckan. Och ja en vit matta och barn och hund och nära en terassdörren är inte vidare smart.

Så häromdagen så kom en ny goding hem, som jag har suktat efter ett tag – en matta från Elsa Form. 200X290 (älskar stora mattor) Ni hittar den här – Rusta

Påskafton rakt över gräsmattan

Godmorgon på er..

Jag har valt att ligga kvar lite extra i sängen, och det händer sällan då man vaknar ganska tidigt och att jag blir stressad över att dagen går. Men IDAG så ligger jag kvar en stund. Tjejerna kör al in med sin uppvisning och jag passar på att blogga lite.

Påskafton så bestämde vi oss för att köra knyte hemma hos syrran (hon bor bara några meter härifrån). Vi hade även lite över från när vi handlade på Billström så det fick följa med dit. Jag gjorde även en liten janson, ett måste typ 🙂  Så vi hade en mysigt påskafton med massor av gott gott. Men man saknade sin stora familj och speciellt mamma, längesen nu. Jag hoppas ni har haft en skön ledighet och njuter så gott ni kan.

 

Påsken inleddes i Falsterbo…

Det blev torsdag och påsken stod för dörren. Lite ledighet väntar och vi passade på att ta en tur ner till svägerska/svåger i Falsterbo. Fantastiskt väder och inget slår känslan av att bli bortskämd med god mat, och dryck, samt trevligt sällskap. Självklart var Corona den stora samtalsämnet men när man, till viss del, återgår i ett normalt läge så kändes det nästan som att världen utanför försvann. Insåg verkligen att jag behövde detta då man saknat det sociala de senaste veckorna. Dessutom oerhört gott att få tanka energi…

På hemvägen blev det en runda inom Billströms Fisk & Catering som öppnat upp i Rydebäck, precis vid avfarten intill E6:an. Det blev lite olika sorters sill, lite silltårta och en fantastisk kavring. Har ni vägarna förbi så kan jag definitivt rekommendera ett besök för att kittla smaklökarna. Dessutom håller de en hög servicegrad för att inte tala om kvaliteten på maten. Det mesta gick dock åt i gårkväll när jag och M hade lite ”minipåskfirande” men resterna åker med till syrran, och svåger, lite senare idag när det är dags för knyte och påskhelgens andra ”firande”

Hur firar ni själv er påskhelg?

Tiden rusar fram…

Inser att det gått alldeles för många dagar sedan jag bloggade. Men det blir nog så när det fina vädret plötsligt tittade fram och det började klia i ”trädgårdstarmen”. Vi hann nämligen med en himla massa i helgen och att kunna göra det med solen i ansiktet gör ju, samtidigt, att det inte känns speciellt tungt. Det har spolats plattor, byggts ett grillbord, skurats trädäck och burits ut utemöbler. Med andra ord så är vi, redan nu, rustade för att våren kan göra sitt intåg på riktigt…

Annars rullar allt på. Jag jobbar för fullt. Pga av de tider som vi befinner oss i så blir det ömsom på kontoret och ömsom på hemmafronten. Sen saknar jag givetvis mina arbetskollegor men då vi börjar varje dag med ett avstämningsmöte så får man den dosen ändå. Sen har vi ju egentligen kontakt hela tiden. Den enda skillnaden är ju att vi inte sitter intill varandra på kontoret

Nu väntar påsken så imorgon blir det en tripp till svåger/svägerska i Falsterbo. Alla är ju friska och då vi, indirekt, inte tillhör riskgruppen så kan det ju bli skönt att få träffa lite människor igen. De senaste veckorna har ju, mer eller mindre, inneburit självisolering trots att vi egentligen inte har behövt det. Men man märker ändå att man, undermedvetet, håller sig mer hemma och undviker att göra onödiga resor. Däremot så är ju resten av påsken ett, än så länge, oskrivet blad men jag tror att vi kommer spendera den mesta av tiden hemma i trädgården. Har man hus så tar det liksom aldrig slut. Samtidigt är det rätt avkopplande och man märker att man även skingrar tankarna och att det, på det stora hela, nästan känna som att allt är som vanligt

Nä, nu håller vi tummarna för att det fina vädret håller i sig och hoppas dessutom på att det kan bli lite varmare. Vi väntar fortfarande på att börja förbereda vår pool för badsäsongen och då det mesta tyder oxå att det blir en semester hemmavid så blir det till att investera i någon form av uppvärmningssystem. Men den bollen lägger jag på M och hoppas att han kan lösa det på bästa sätt

Idag är det piglördag ju – jag älskar onsdagar! Så jag har satt bubblet på kylning och ska luska ut vad vi ska ha till middag. Bjuder på lite bilder från helgen, stor kram på er.

Dags för Påskfest på förskolan 🙂

Tomatcarpaccio med mozzarella och hallon

Tomatcarpaccio med mozzarella och hallon
4personer 5 sp p/p

  • 35 g salladsmix
  • svartpeppar, nymalen
  • 125 g färska hallon
  • 1 msk Zeta Balsamico Hallon
  • 5 tomater
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Garda
  • 1 förpackning Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella di Bufala)
  • flingsalt

Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat. Krydda med flingsalt, peppar och olivolja. Riv isär hallonen i mindre bitar och blanda försiktigt med hallonbalsamico, låt dra några minuter.Toppa tomaterna med riven burrata, ringla över hallon och hallonvinäger och strö över basilika före servering.

Scroll to top