Tiden bara rinner iväg…

Puh, redan onsdag och vad hände liksom. Full rulle i helgen med middagsbjudning, fotboll mm och sen in på jobbet igen på måndag. Ja, jag vet att jag inte är unik men inser ju nu att jag varit lyckligt lottad att inte ”behöva” jobba heltid under småtjejernas första år. Missförstå mig inte – jag tycker om att jobba och kände att det var läge att gå upp i tid när jag blev erbjuden mitt nya jobb. Men jag tror att jag glömt vad det innebär att jobba heltid. Samtidigt är vi ju även en större familj nu än tidigare så…det är mycket som blivit annorlunda

Mitt i planeringen inför midsommar så hann jag i alla fall även att klippa mig. Håret kortades ner rejält och jag blev jättenöjd. Precis som alltid när jag klipper mig hos Malin på No27 Midsommar ja, egentligen skulle vi firat ute i Mörarp med kom fram till att det blev på hemmaplan. Vi blir två familjer så det lär bjudas på massor med god mat, lekar och skratt. Jag har dessutom gett mig på ett försök att göra en egen snaps. M älskar ju kryddat brännvin så jag hoppas att han kan ge mig ett gott betyg när flaskan åker fram på midsommarafton.

Nu håller vi bara tummarna för att vädergudarna är med oss på fredag. Vad jag hörde så ser det inte allt för bra ut och vi vet ju att midsommar brukar vara lite si och så – rent vädermässigt. Sen brukar vi iofsg fira midsommar nere i Spanien så man har lite dålig koll på hur vädret har varit här de senaste åren

Hur ska ni själv fira?

Midsommar förra året firades i CB

Gin och Tonic med Syrensirap

Gin och Tonic med Syrensirap ( 1drink)

  • 6 cl gin
  • 1/2 citron, saften
  • 1 dl tonic
  • 3 cl syrensirap (se recept nedan)
  • Isbitar

Syrensirap:

  • 5 dl syrenblommor (utan stammar och blad)
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 5 björnbär
  1. Skölj syrenklasarna under kallt vatten.
  2. Lägg blommorna i en gryta och värm tillsammans med socker och vatten tills allt socker är upplöst.
  3. Höj värmen och låt koka i två minuter.
  4. Pressa ner blommorna med en mortel eller cocktailstöt så de mosas lite.
  5. Låt dra i minst två timmar, sila sedan genom en fin sil och pressa blommorna och bären så all saft och färg följer med.Kok upp igen i ca 5 min. Förvara i kyl.
  6. Fyll ett glas med is. Häll på med gin.
  7. Pressa i saften från en halv citron och fyll på med tonic.
  8. Toppa med syrensirap och rör om.
  9. Servera med några extra syrenblommor.

Blev snuvad!!

Blev snuvad på kvällen…

Igår när jag skulle natta Adele (Eden hon sov redan) så gick vi in ”Mammas säng” vår då 😉  Vi mös och ja hon somnade och ja det gjorde jag med.Kvart i elva vaknade jag och trodde det var mitt i natten, gick ut morrandes till M och frågade varför han inte hade väck mig, tydligen så hade han gjort det. men tror han inte, haha. Tillbaka till sovrummet och av med kläderna och tro det eller ej så somnade jag rätt snabbt igen. Jag behövde väl alla dom timmarnas sömn.

Men det jag skulle säga var att de nya stolarna kom häromdagen. Yeeey!

Tyvärr så fick vi reklamera våra skinnstolar (andra gången) och stolarna fick inte att få tag i längre så det fick bli nya. Så 8 nya stolar fick vi ut. En helt annan sort stol, men jag gillar dom. De passar verkligen in till bordet och allt annat runt omkring. Sen så älskar jag vårt mörka träbord men ja ni vet ju själva, jag är så sugen emellanåt på att byta. Ett snyggt sten/marmorbord hade inte varit fel hos oss. Men men någon gång så.

Före…

Ett lite annorlunda sommarlov…

Det är tidig morgon här i Helsingborg och jag är på väg till jobbet. Tanken slår mig dock att det inte alls var här som jag skulle varit den här morgonen. Nä, vi skulle stått vid en rasplats, strax utanför Lyon, och käkat en medhavd frukost. M skulle, troligtvis, slumrat till någon timme innan vi fortsatt vår resa mot första stoppet i spanska Salou. Dit borde vi kommit fram i eftermiddag vilket innebär att jag doppat fötterna, i medelhavet, vid 16-snåret i eftermiddag. Men ett virus ville annorlunda…

Nu har vi ju skrinlagt våra planer sedan några veckor tillbaka och man har börjat vänja sig vid tanken att det blir en hemester i stället för en semester. Men visst känns det lite extra när resdagen är här och vi tvingas stanna hemma. Men jag är ju fast besluten att göra det bästa av situationen och, herregud, Sverige är fantastiskt och det ska bli kul att även få upptäcka de smultronställe som faktiskt finns i vår direkta närhet.

I går var det skolavslutning här i Helsingborg. Studenterna klev ut redan i fredags, bla Martins äldste son Kalle, och nu var det det den yngre skaran som kan se fram emot ett långt, och skönt, sommarlov. Erik slutade 9:an, Saga åttan och Liam lämnade femman bakom sig. Det blev fika i trädgården och skönt poolhäng under resten av dagen. Tanken var att vi skulle försöka gå ut och äta men då dottern ville spendera kvällen med sina kompisar så blev det till att beställa hem lite mat istället. Även om samhället, sakta, öppnas upp så är det fortfarande viktigt att stötta våra lokala restauranger och matställe. I går blev det asiatiskt från Wok On Fire och en smaskig efterrätt från Sweet House! kan lugnt säga att man gick till sängs nöjd och belåten…

Nä, nu väntar jobb några veckor till innan det är dags för några veckors semester. För barnen är sommarlovet redan igång och om två veckor så kan även minstingarna gå på sommarledighet. Å andra sidan så älskar det sin förskola så de lär, till skillnad mot de stora barnen, absolut inte uppskatta ledigheten. men efter några dagar vid poolen så lär även två obstinata 4-åringar mjukna upp – även om det fortfarande är helt inställda på en sommar i Cabo Roig

En fantastisk överraskning

I morgon är det skolavslutning i Helsingborgs grundskolor. Därmed skulle vi, under morgondagen, satt oss i bilen mot Cabo Roig. Men så blev det ju, av självklara anledningar, inte. Men under gårdagen dök svärföräldrarna upp med en rejäl överraskning som vi kan vila ögonen på om längtan till ”vårt andra hem” blir för stort. Svärfar, Kason.se, är konstnär och ställer ofta ut sina tavlor i de södra delarna av landet. Han målar gärna vad som kallas “grafisk konst” som är ett uttryckssätt med typografi (text) eller figurativa motiv, oftast en kombination av båda. Alla målningar görs i olja och han har en fantastisk förmåga att anpassa sina målningar efter den miljö som de skall placeras i. Har du inte tagit del av hans konst tidigare så tycker jag gott att du ska kika in. Vi blev extremt nöjda och älskar att han fångat precis de element, och känslor, som omger oss under våra resor till solen.

Kason har ju även gjort några andra tavlor som vi har i hemmet. Vår inflyttningspresent (tavlan med alla vinsorter) är ju ett exempel på hans konst och den är vi ju så himla glada för. Inte minst för alla personliga detaljer…

Vår inflyttningspresent där Kason avbildat vårt hus på vinetiketten ”En middag utan vin är som en dag utan sol”

MugCake

Godkväll raringar… Jag har fått så många frågor ang lördagens efterrätt. Så här kommer receptet 🙂

MugCake – 2 personer (3 sp p/p)

  • 2 bananer
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk florsocker
  • bär

Mosa banan och blanda med uppvispade ägg och vaniljsocker. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao. Vänd i banansmeten och häll över i fyra mikrovågståliga muggar. Sätt in i mikron på 600 W 2-3 minuter. Toppa med bär och pudra över florsocker.

Lite smått och gott!

Redan onsdag och inser att jag inte bloggat sedan i söndags. Men det blir ju lite såhär när man jobbar och det samtidigt bjuds på långa, soliga, och sköna sommarkvällar. För visst gäller det att passa på när solen väl tittar fram.

Både måndagen, och tisdagen, har inneburit sena kvällar på vår uteplats. Rätt skönt att inte knäppa på TVn och somna i soffan utan istället sitta och prata över ett glas vin. Eller ta ett kvällsdopp i vår, numera, 27-gradiga pool! (Ja, jag är överlycklig över att vår poolvärmepump kommit på plats). I går satte dessutom M upp en ny belysning på baksidan och det inhandlades en utedusch. M har ju snöat in sig på att hålla poolen i perfekt skick och när den väl är inkopplad så behöver vi inte springa in varje gång som det skall duschas innan bad. Perfekt!

Sen var det maten! I vår familj så gör vi nog som de flesta dvs lägga upp en veckomeny och storhandla på måndagen. Så även denna vecka. Men just de sköna kvällarna gör ju något med en och man spenderar hellre kvällarna ute än framför spisen. Därför blir det en del hämtmat vilket ändå känns rätt bra i dessa tider då de lokala restaurangerna behöver allt stöd man kan ge. I går fick vi ett ryck och beställde mat via Banh Mi King, en vietnamesisk streetfood restaurang som har de mesta fantastiska rätterna. Dessutom har de en egen app och första gången man beställer får man 20% på menyn. Det blev kyckling till mig och biff till M. Dessutom drog vi till med fyra ”Rolls” med såväl fläsk som jätteräkor. Sååå himla gott och något jag start kan rekommendera. Ikväll blir det dock till att återgå till utgångsplanen, ställa sig vid spisen, och tillaga såväl kycklingbiffar som vegoschnitzlar.

 

Efterlängtad kvällsdoppet

Långa kvällar i loungen

Uteduschen som ska koppla in idag 🙂

Scroll to top