Tips på Blus & Byxor

Jag har fått så många frågor och komplimanger på mina byxor och min blus, tack snälla ?

Blusen kommer från H&M och den hittar ni här.

Byxorna kommer från Zara och finns som svarta och beiga. Jag köpte faktiskt dom svarta igår. De är High waisted och så otroligt sköna och snygga. Ni hittar dom här.

 

Bali & Getost och Oxfile!

Här om dagen så åkte jag tillbaka till Bali igen och köpte en större Budda figur samt så kom lag över en söt serveringsbricka i spegelglas. Det är fint att servera drinkar på eller bara ha som ”prydnad” och sätta fina ljus på.

Som ni kanske vet så gillar jag getost och det är bara så jäkla gott. Så i lördags fick det bli ugnsrostad getost med parmaskinka,timjan, pinjenötter. Till varmrätt blev det Oxfilé med ugnsgrönsaker, svamp & paprika-aioli.

Ugnsrostad getost med parmaskinka,timjan, pinjenötter.
2 personer

  • 2 skivor södervinge medelhavbröd
  • 2 skivor chèvre, ca 1,5-2 cm tjocka
  • 2 skivor parmaskinka, (gärna den ekologiska över disk)
  • Ruccola (2 nävar)
  • 1,5 msk pinjenötter (rostade)
  • 1-2 msk valnötsolja
  • färsk timjan, att dekorera med
  • 2 tsk Crema di Balsamico

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Lägg bröden på en plåt och ringla valnötsolja över. Sätt in i ugnen i ca 5 min till det blir lite lätt rostat.

Öppna luckan till ugnen och lägg på en skiva chèvre på varje brödbit. Låt gratineras i ugnen i ca 10 min till osten börjar smälta och få en gyllene yta.

Ta ut brödet med den gratinerade osten och lägg upp på serveringstallrikar. Lägg på en näve ruccola på varje, lägg upp parmaskinkan snyggt, toppa med pinjenötter och ringla till sist över balsamico på och kring kreationen. Ansluta med att strö över lite flingsalt & toppa med en kvist färsk timjan. Färdigt att servera!

Oxfilé med ugnsgrönsaker, svamp & paprika-aioli
2 personer

  • 2 skivor oxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 50 g kantareller
  • smör till stekning
  • Chimichurra

Paprika-aioli

  • 1 dl majonnäs lätt hellmans
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk hackad inlagd paprika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
Ugnsgrönsaker
  • 200g palsternacka
  • 4 morötter
  • 2 rödbetor
  • 1 gul paprika
  • 2 tsk olja

Sätt på ugnen på 225g.

1. Paprika-aioli: Blanda ingredienserna.

2. Ugnsgrönsaker: Skala och dela potatis, rotfrukter och paprika. Lägg dem på ett ugnssäkert fat i olika grupper och droppa över olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.

4. Stek kantarellerna i smör i stekpanna. Torka filéskivorna torra och stek dem på hög värme i 2 min i smör per sida. Sätt  Salta och peppra. Blanda lite av ugnsgrönsakerna med chimichurran, spara resten av chimchurran och servera som tillbehör.

5. Lägg upp ugnsgrönsakerna i botten på tallrikar. Lägg köttet och kantarellerna ovanpå. Toppa med aiolin.

Vinet Cigarra Gran Passo passade utmärkt till maten.

I dag trotsade vi regnskurarna…

Vilken härlig helg det blev trots all regn och rusk. Vi har ätit gott och njutit av att vara både inne och ute.

Idag så trotsade vi regnskurarna och spenderade några timmar i Ängelholm – i Hembygdsparken. Det var på med regnkläder på de små och sköna skor och jackor till oss så klarade även vi regndropparna. Tjejerna uppskattade det riktigt mycket, massor med djur, spring i trollskogen och gungandet på lekplatsen.

Nu har vi dock landat i soffan, tjejerna sover nästan, Tv avstängd, brasan tänd, och huset fyllt med skön musik. Ett perfekt avslut på en skön helg.

Låter bilderna tala…

 

Spabad, HM och piglördag…

Jobba, jobba, jobba – det är väl ungefär så det ser ut med mindre än 2 veckor kvar till semester. Men då är det ändå rätt skönt att de ljusa kvällarna håller i sig så att man ändå kan utnyttja att sommaren är här…

Onsdag innebär, som vanligt, Piglördag och idag satte M ihop sin Carpaccio med sparris och paprikapesto! Jag älskar den och det är en perfekt förrätt då man kan dela på en tallrik. Lägg till ett glas skumpa som pricken över i:et! Till middag så bjöd jag på min chiligryta som faktiskt uppskattas av hela familjen vilket är kul. Ni hittar receptet här.

Har precis kommit in från ett spabad som blev något försenad pga att ett bud från HM stod utanför dörren. En hel drös med kläder till twinsen så ni kan ge er på att tjejerna kommer att bli lyckliga när detta skall packas upp igen imorgon! Köpte samtidigt två ursnygga baddräkter till mig. Har hatat baddräkter förut men efter har köpt denna för några veckor sen så  måste säga jag gillar det! Denna  och denna, och sist men inte minst denna.

Nä, nu väntar lite extrajobb innan sängen. Har ju designat ett gäng nya tröjor som skall ut till försäljning så håll koll under veckan på vad som dyker upp.

Vilket makalöst väder – nyheter på G!

Wow, jag säger bara Wow! De senaste dagarna har varit helt makalöst fantastiska och Helsingborg, och Sverige för den delen, visar sig verkligen från sin bästa sida.

Strålande sol och riktigt varmt och gott! Det innebär strand- och poolhäng, grillning och, inte minst, sena kvällar som spenderas utomhus utan att ens ha en tanke på att knäppa på TV:n. Precis som jag vill ha det…

I fredags gick jag, och M, ut en vända på stan. Det blev middag på Strandhuset och efter en lång promenad så rundade vi av med en drink i Norra hamnen. Visst har man hela tiden ”coronakänslan” i bakhuvudet och man inser även att svenskarna, numera, tar rätt lätt på pandemin med tanke på folkmyllret, på Gröningen, och alla överfulla restauranger. Men pandemin har ju även fått de flesta av oss att stanna up, stanna hemma ,och, framförallt, värdesätta sin vardag och inse att man bor i en helt fantastisk del av Sverige. Det var verkligen utlandsvibbar när vi gick hem genom sommarnatten.

I går blev det en ännu mer magisk dag/kväll som började med en kaffe och ett dopp i/vid poolen. Såå himla glad att vi valde att renovera redan förra sommaren och därmed stod extremt bra rustade när vi nu skulle spendera sommaren hemma. Det blev en cykeltur, med twinsen, för inhandling av bullar och en frukost ute. Sen satte vi oss i bilen och for ner till Pålsjöbaden. Precis lagom med folk och här blev distanseringen mer påtaglig och vi verkligen njöt i fulla drag.

Kvällen spenderades med god mat, och dryck, medan dottern skötte musiken och där satt vi långt in på småtimmarna. Något som verkligen känns idag. Men å andra sidan så ligger dagen öppen utan en massa måsten osv

Så var det ju det där med nyheter. Fick tillbaka en del prover på lite nya tröjor och även bla ett grillförkläde.En självklarhet till sommarens alla grillkvällar. Med andra ord så håll koll i bloggen för snart finns de uppe till försäljning.

Grönsakssoppa

Hej raringar…Hur mås det i solen? Vilket underbart väder vi har i Skåne idag och det ser ut som att det kommer se bra ut hela veckan.

Jag fick så mycket DM på min grönsakssoppa som jag la ut för några dagar sen på instagram. Så här kommer receptet. Det är så himla enkelt och ja riktigt gott. Och du kan slänga eller ta bort de grönsaker. Som du vill ha och inte ha.

Grönsakssoppa 0sp

  • ICAs grytgrönsaker i påse
  • Extra morötter, palsternacka, lök
  • Vitkål
  • Vatten
  • Salt och peppar
  • Vitlökspulver
  • Grönsaksbuljong
  • Grönsakskrydda
  • Färsk timjan
  • Chilipulver

Ja detta är bara så simpelt. Fyll en kastrull med vatten, skala grönsakerna koka upp och tillsätt buljong och kryddor Smaka av och låt det puttra tills det blir klart. Jag la en klick Larsa yoghurt 0%.

Midsommarhelgen

Det hade, som vanligt, kommit olika uppgifter om vädret på midsommar. Denna eviga diskussion. De senaste åren har vi inte behövt bry oss då vi befunnit oss i Spanien men när firandet förlagts till Övfre så höll vi alla tummar, och tår, att gudarna skulle vara med oss. Och vilket väder vi fick…

Wåhlanders tågade in vid 15-snåret för en dag/kväll som inte slutade förrän vid 02 på natten. Då hade vi hunnit med allt från sillmiddag, bad i poolen, kubb, grillning och nattamat. Allt detta utan en endaste droppe regn! Vilken härlig midsommar. Dessutom kan vi redan nu konstatera att även nästa midsommar firas på svensk mark då det stundar bröllop, vid den tiden, nästa år och det vill vi ju inte missa. Med andra ord så får Spanien skjutas på till efter midsommar även 2021

Trots att det blev fest in på småtimmarna så vaknade hyfsat tidigt igår. Älskar när vi kan ligga kvar i sängen och småtjejerna kommer in till oss och man bara kan ligga och ”smådra” sig. Efter frukosten så gick vi ut och röjde lite i trädgården. Skönt när man inte har något direkt planerat utan bara kan ta det som det kommer. På kvällen blev det sushi, från Reko, innan vi båda somnade på soffan 🙂

Även söndagen är ett oskrivet blad även om vi båda är inne på att sätta oss i bilen för en lite utflykt. Var resan bär hän återstår att se! Vad har ni själv för planer idag?

 

Fredagsdrinken (Midsommardrinken) Pommegina

Jag tänkte jag skulle redan nu lämna ut receptet på midsommardrinken.

Somrig och läskande god.

  • 10 cl Apelsinjuice
  • 10 cl granatäppeljuice
  • 1 dl granatäppeljuice kärnor
  • 1/2 flaskaprosecco
  • 8 cl Cointreau
  • Myntakvistar för dekoration

Tilsätt apelsin, granatäpplejuicen och granatäpplekärnorna I en karaff. Toppa med ca ½ flaska prosecco. Dekorera glaset med lite mynta! Servera i ett is fyllt glas.

Scroll to top