I dag trotsade vi regnskurarna…

Vilken härlig helg det blev trots all regn och rusk. Vi har ätit gott och njutit av att vara både inne och ute.

Idag så trotsade vi regnskurarna och spenderade några timmar i Ängelholm – i Hembygdsparken. Det var på med regnkläder på de små och sköna skor och jackor till oss så klarade även vi regndropparna. Tjejerna uppskattade det riktigt mycket, massor med djur, spring i trollskogen och gungandet på lekplatsen.

Nu har vi dock landat i soffan, tjejerna sover nästan, Tv avstängd, brasan tänd, och huset fyllt med skön musik. Ett perfekt avslut på en skön helg.

Låter bilderna tala…

 

Spabad, HM och piglördag…

Jobba, jobba, jobba – det är väl ungefär så det ser ut med mindre än 2 veckor kvar till semester. Men då är det ändå rätt skönt att de ljusa kvällarna håller i sig så att man ändå kan utnyttja att sommaren är här…

Onsdag innebär, som vanligt, Piglördag och idag satte M ihop sin Carpaccio med sparris och paprikapesto! Jag älskar den och det är en perfekt förrätt då man kan dela på en tallrik. Lägg till ett glas skumpa som pricken över i:et! Till middag så bjöd jag på min chiligryta som faktiskt uppskattas av hela familjen vilket är kul. Ni hittar receptet här.

Har precis kommit in från ett spabad som blev något försenad pga att ett bud från HM stod utanför dörren. En hel drös med kläder till twinsen så ni kan ge er på att tjejerna kommer att bli lyckliga när detta skall packas upp igen imorgon! Köpte samtidigt två ursnygga baddräkter till mig. Har hatat baddräkter förut men efter har köpt denna för några veckor sen så  måste säga jag gillar det! Denna  och denna, och sist men inte minst denna.

Nä, nu väntar lite extrajobb innan sängen. Har ju designat ett gäng nya tröjor som skall ut till försäljning så håll koll under veckan på vad som dyker upp.

Vilket makalöst väder – nyheter på G!

Wow, jag säger bara Wow! De senaste dagarna har varit helt makalöst fantastiska och Helsingborg, och Sverige för den delen, visar sig verkligen från sin bästa sida.

Strålande sol och riktigt varmt och gott! Det innebär strand- och poolhäng, grillning och, inte minst, sena kvällar som spenderas utomhus utan att ens ha en tanke på att knäppa på TV:n. Precis som jag vill ha det…

I fredags gick jag, och M, ut en vända på stan. Det blev middag på Strandhuset och efter en lång promenad så rundade vi av med en drink i Norra hamnen. Visst har man hela tiden ”coronakänslan” i bakhuvudet och man inser även att svenskarna, numera, tar rätt lätt på pandemin med tanke på folkmyllret, på Gröningen, och alla överfulla restauranger. Men pandemin har ju även fått de flesta av oss att stanna up, stanna hemma ,och, framförallt, värdesätta sin vardag och inse att man bor i en helt fantastisk del av Sverige. Det var verkligen utlandsvibbar när vi gick hem genom sommarnatten.

I går blev det en ännu mer magisk dag/kväll som började med en kaffe och ett dopp i/vid poolen. Såå himla glad att vi valde att renovera redan förra sommaren och därmed stod extremt bra rustade när vi nu skulle spendera sommaren hemma. Det blev en cykeltur, med twinsen, för inhandling av bullar och en frukost ute. Sen satte vi oss i bilen och for ner till Pålsjöbaden. Precis lagom med folk och här blev distanseringen mer påtaglig och vi verkligen njöt i fulla drag.

Kvällen spenderades med god mat, och dryck, medan dottern skötte musiken och där satt vi långt in på småtimmarna. Något som verkligen känns idag. Men å andra sidan så ligger dagen öppen utan en massa måsten osv

Så var det ju det där med nyheter. Fick tillbaka en del prover på lite nya tröjor och även bla ett grillförkläde.En självklarhet till sommarens alla grillkvällar. Med andra ord så håll koll i bloggen för snart finns de uppe till försäljning.

Grönsakssoppa

Hej raringar…Hur mås det i solen? Vilket underbart väder vi har i Skåne idag och det ser ut som att det kommer se bra ut hela veckan.

Jag fick så mycket DM på min grönsakssoppa som jag la ut för några dagar sen på instagram. Så här kommer receptet. Det är så himla enkelt och ja riktigt gott. Och du kan slänga eller ta bort de grönsaker. Som du vill ha och inte ha.

Grönsakssoppa 0sp

  • ICAs grytgrönsaker i påse
  • Extra morötter, palsternacka, lök
  • Vitkål
  • Vatten
  • Salt och peppar
  • Vitlökspulver
  • Grönsaksbuljong
  • Grönsakskrydda
  • Färsk timjan
  • Chilipulver

Ja detta är bara så simpelt. Fyll en kastrull med vatten, skala grönsakerna koka upp och tillsätt buljong och kryddor Smaka av och låt det puttra tills det blir klart. Jag la en klick Larsa yoghurt 0%.

Midsommarhelgen

Det hade, som vanligt, kommit olika uppgifter om vädret på midsommar. Denna eviga diskussion. De senaste åren har vi inte behövt bry oss då vi befunnit oss i Spanien men när firandet förlagts till Övfre så höll vi alla tummar, och tår, att gudarna skulle vara med oss. Och vilket väder vi fick…

Wåhlanders tågade in vid 15-snåret för en dag/kväll som inte slutade förrän vid 02 på natten. Då hade vi hunnit med allt från sillmiddag, bad i poolen, kubb, grillning och nattamat. Allt detta utan en endaste droppe regn! Vilken härlig midsommar. Dessutom kan vi redan nu konstatera att även nästa midsommar firas på svensk mark då det stundar bröllop, vid den tiden, nästa år och det vill vi ju inte missa. Med andra ord så får Spanien skjutas på till efter midsommar även 2021

Trots att det blev fest in på småtimmarna så vaknade hyfsat tidigt igår. Älskar när vi kan ligga kvar i sängen och småtjejerna kommer in till oss och man bara kan ligga och ”smådra” sig. Efter frukosten så gick vi ut och röjde lite i trädgården. Skönt när man inte har något direkt planerat utan bara kan ta det som det kommer. På kvällen blev det sushi, från Reko, innan vi båda somnade på soffan 🙂

Även söndagen är ett oskrivet blad även om vi båda är inne på att sätta oss i bilen för en lite utflykt. Var resan bär hän återstår att se! Vad har ni själv för planer idag?

 

Fredagsdrinken (Midsommardrinken) Pommegina

Jag tänkte jag skulle redan nu lämna ut receptet på midsommardrinken.

Somrig och läskande god.

  • 10 cl Apelsinjuice
  • 10 cl granatäppeljuice
  • 1 dl granatäppeljuice kärnor
  • 1/2 flaskaprosecco
  • 8 cl Cointreau
  • Myntakvistar för dekoration

Tilsätt apelsin, granatäpplejuicen och granatäpplekärnorna I en karaff. Toppa med ca ½ flaska prosecco. Dekorera glaset med lite mynta! Servera i ett is fyllt glas.

Tiden bara rinner iväg…

Puh, redan onsdag och vad hände liksom. Full rulle i helgen med middagsbjudning, fotboll mm och sen in på jobbet igen på måndag. Ja, jag vet att jag inte är unik men inser ju nu att jag varit lyckligt lottad att inte ”behöva” jobba heltid under småtjejernas första år. Missförstå mig inte – jag tycker om att jobba och kände att det var läge att gå upp i tid när jag blev erbjuden mitt nya jobb. Men jag tror att jag glömt vad det innebär att jobba heltid. Samtidigt är vi ju även en större familj nu än tidigare så…det är mycket som blivit annorlunda

Mitt i planeringen inför midsommar så hann jag i alla fall även att klippa mig. Håret kortades ner rejält och jag blev jättenöjd. Precis som alltid när jag klipper mig hos Malin på No27 Midsommar ja, egentligen skulle vi firat ute i Mörarp med kom fram till att det blev på hemmaplan. Vi blir två familjer så det lär bjudas på massor med god mat, lekar och skratt. Jag har dessutom gett mig på ett försök att göra en egen snaps. M älskar ju kryddat brännvin så jag hoppas att han kan ge mig ett gott betyg när flaskan åker fram på midsommarafton.

Nu håller vi bara tummarna för att vädergudarna är med oss på fredag. Vad jag hörde så ser det inte allt för bra ut och vi vet ju att midsommar brukar vara lite si och så – rent vädermässigt. Sen brukar vi iofsg fira midsommar nere i Spanien så man har lite dålig koll på hur vädret har varit här de senaste åren

Hur ska ni själv fira?

Midsommar förra året firades i CB

Gin och Tonic med Syrensirap

Gin och Tonic med Syrensirap ( 1drink)

  • 6 cl gin
  • 1/2 citron, saften
  • 1 dl tonic
  • 3 cl syrensirap (se recept nedan)
  • Isbitar

Syrensirap:

  • 5 dl syrenblommor (utan stammar och blad)
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 5 björnbär
  1. Skölj syrenklasarna under kallt vatten.
  2. Lägg blommorna i en gryta och värm tillsammans med socker och vatten tills allt socker är upplöst.
  3. Höj värmen och låt koka i två minuter.
  4. Pressa ner blommorna med en mortel eller cocktailstöt så de mosas lite.
  5. Låt dra i minst två timmar, sila sedan genom en fin sil och pressa blommorna och bären så all saft och färg följer med.Kok upp igen i ca 5 min. Förvara i kyl.
  6. Fyll ett glas med is. Häll på med gin.
  7. Pressa i saften från en halv citron och fyll på med tonic.
  8. Toppa med syrensirap och rör om.
  9. Servera med några extra syrenblommor.

Scroll to top