Semestermood

Man har ju semester och man vill bara suga ut det mesta av dessa dagar och njuta av varje minut som finns. Därav får bloggen lite stryk, man hinner inte riktigt med att sitta ner skriva av sig.

Veckan som har varit, har gått otroligt snabbt tycker jag men vi har hunnit med en del – vinprovning, restaurangbesök, mindre utflykter och nu, när sommaren visar sig, en massa häng i vår trädgård.

Har varit dålig med recept på mat sista tiden men nu när det är mycket ledighet, och framförallt semester, ”så tar man det som det kommer” man grilla, har sena middagar, äter lätta sallader.

Hur har ni det? Har ni semester, har ni vågat boka in någon utlandsresa?

 

Fredagsdrinken – Mojito Royal

Mojito Royal är precis som en vanlig mojito, fast i en lite lyxigare tappning. Här är sodavattnet utbytt mot champagne.

  • 4 cl ljus rom
  • 3 cl Limejuice
  • 3 cl Sockerlag
  • 4 cl Champagne
  • Mynta
  1. Häll limejuice och sockerlag i ett glas.
  2. Lägg myntan (ca 12 st blad) i ena handen och klappa ihop med din andra hand för att frigöra aromer. Lägg sedan myntabladen i glaset.
  3. Stöt myntabladen försiktigt med en muddlare eller något trubbigt redskap. De ska inte muddlas för hårt eller krossas så att de går sönder. Då blir drinken lätt besk.
  4. Tillsätt rom och fyll lite mer än halva glaset med krossad is.
  5. Rör om med en sked så att allt blandar sig.
  6. Tillsätt champagne och fyll resten av glaset med krossad is.
  7. Garnera.
 

Bröllopshelg/dag & en tur till Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Jag sitter i bilen på väg hem till barnen med ett leende på läpparna. En skön känsla som strömmar igenom kroppen, jag känner mig utvilad och fått ny energi.

Vi har, som sagt, bröllopsdag idag och vi firar sockerbröllop. 6år som gifta, det går verkligen undan tycker jag. Iallafall så väckte M mig i går morse och berättade att vi skulle iväg att han hade en överrakning till oss. Så jag packade ihop en väska och vi åkte iväg. Första stoppet för lunch blev på Verket och på lördagar så serverar dom streetfood och det är ju så gott. Efter en öl och mat i magen så gick bilen vidare dock inte så långt, utan sista stoppet blev på Varbergs Stadshotell & Asia Spa – wow vilken överraskning, jag har aldrig varit där.

Ett jättefint rum på 4:e våningen, bra och nära till spaet som finns på våning 5. Vi packade upp och hoppade i våra badkläder och tog oss till spaet. Och bara att få komma in och möta lugnet, tystheten alltså det är så rogivande. Vi fick en genomgång om de olika stationerna sen var det fritt fram. Önskade att man fick fotografera och visa er men som sagt det måste upplevas. Vi började med att göra en tvagning – som är en japansk ritual. Att tvaga sig anses vara en ritual där både kropp och själ ska renas. Du sitter på en träpall i ett av tvagningsrummen, låt varmt mjukt vatten skölja över dig. Ge dig själv tid att reflektera.

Vi testade allt som dom hade, ljusterapi,bastu, vitalitypoolen som ger massage över allt i 30 gradigt vatten, varmakällor, mörkerrummet (där M somnade och snarkade för kung och fosterland) tempelrummet ,tejasrummet. Och sen min favorit där man låg i en stor hängmatta med utsikt över havet. Jag har aldrig lyckats få ro egentligen på spa men här fick jag och jag t.om somnade och sov i 20,25 minuter. Skööönt!

M hade bokat en trerätters och till det hade vi ett vinpaket. Vilken god mat. Jag tog carpaccio som förrätt, lammytterfilé och till efterrätt en kokospannacotta.

Tack M för ett fint dygn och stort grattis på vår bröllopsdag. Vi fortsätter vårt firande där hemma, och barnen har fått i uppgift vad dom önskar för mat..

Ha en fin söndag på er.

Fredagsdrinken – Grapefruit Paloma

Fredag vänner! Med andra ord dags för fredagsdrinken. Denna gången insåg jag att det var ett tag sedan jag gjorde en drink på tequila så därför plockade jag fram en drink som man kan inta såväl söt som salt…

Grapefruit Paloma (recept för 1 drink)

  • 6 cl tequila
  • 1,5 cl färskpressad lime alt limejuice
  • 2 cl  färskpressad grapefruit juice
  • 6 cl club soda
  • 1 tsk sockerlag

Pressa saften från en lime på en tallrik och blanda lite socker och rivet limeskal på en annan. Ta sen ett cocktailglas och doppa på de olika tallrikarna för att få en härlig kant på glaset. Det är här du själv kan välja om du vill ha salt el socker. Jag valde socker då det, en lagt min smak, passar bättre med den något sura grapefrukten. Fyll sen glaset med en handfull isbitar. Pressa lime och grapefrukt så du får tillräckligt med saft och blanda sen detta, och sockerlagen, med tequila och häll upp i glaset. Fyll sedan på med clubbsodan för att få lite friskhet innan servering.

Lägg i någon skiva grapefrukt och lime så har du en riktigt god sommardrink

Continu-serien

I samarbete med Kicks & Continuhaircare 

Jag fick möjligheten att testa tre produkter från continu-serien. Continu är ett svenskt och veganskt hårvarumärke som erbjuder resultatinriktad hårvård.

Nedan hittar du de aktuella produkterna och, generellt, tycker jag de luktar riktigt gott och håret känns ”fylligt” och friskt. Detta är definitivt ngt som jag kan tänka mig att fortsätta använda . Varför inte passa på nu – på Kicks.se så har de 20% på alla deras produkter i den serien.

Continu ShampoShampo med hyaluronsyra för ett intensivt återfuktat och balanserat hår. Inkapslad sodium PCA frigörs gradvis i håret för en omedelbar och långsiktigt ökad fuktabsorption. Äppleolja adderar glans för ett friskt hår. Ger en mild rengöring som återinför fukt och eliminerar frissighet. Linfröextrakt med antioxidanter bidrar till att bibehålla hårfärg genom att skydda mot fria radikaler.

Continu Conditioner Djupt återfuktande balsam med inkapslad sodium PCA som gradvis frigörs i håret för en omedelbar och långsiktig fuktabsorption. Laddat med hyaluronsyra för intensiv återfuktning och äppleolja som bidrar till glans. Mjukgör håret och motverkar frissighet utan att tynga ner. Linfröextrakt med antioxidanter bidrar till att bibehålla hårfärg genom att skydda mot fria radikaler.

ContinuHyaluronic Acid Recovery Sachet Masque Intensiv formula med inkapslad sodium PCA som gradvis frigörs och förbättrar fuktupptagningen i håret. Hyaluronsyra bidrar till ökade fuktnivåer i torrt eller skadat hår. Formulan innehåller även djupt vårdande kokosolja och äppelolja som bidrar till glans utan att tynga ner håret. Linfröextrakt med antioxidanter bidrar till att bibehålla hårfärg genom att skydda mot fria radikaler.

Tips på Blus & Byxor

Jag har fått så många frågor och komplimanger på mina byxor och min blus, tack snälla ?

Blusen kommer från H&M och den hittar ni här.

Byxorna kommer från Zara och finns som svarta och beiga. Jag köpte faktiskt dom svarta igår. De är High waisted och så otroligt sköna och snygga. Ni hittar dom här.

 

Bali & Getost och Oxfile!

Här om dagen så åkte jag tillbaka till Bali igen och köpte en större Budda figur samt så kom lag över en söt serveringsbricka i spegelglas. Det är fint att servera drinkar på eller bara ha som ”prydnad” och sätta fina ljus på.

Som ni kanske vet så gillar jag getost och det är bara så jäkla gott. Så i lördags fick det bli ugnsrostad getost med parmaskinka,timjan, pinjenötter. Till varmrätt blev det Oxfilé med ugnsgrönsaker, svamp & paprika-aioli.

Ugnsrostad getost med parmaskinka,timjan, pinjenötter.
2 personer

  • 2 skivor södervinge medelhavbröd
  • 2 skivor chèvre, ca 1,5-2 cm tjocka
  • 2 skivor parmaskinka, (gärna den ekologiska över disk)
  • Ruccola (2 nävar)
  • 1,5 msk pinjenötter (rostade)
  • 1-2 msk valnötsolja
  • färsk timjan, att dekorera med
  • 2 tsk Crema di Balsamico

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Lägg bröden på en plåt och ringla valnötsolja över. Sätt in i ugnen i ca 5 min till det blir lite lätt rostat.

Öppna luckan till ugnen och lägg på en skiva chèvre på varje brödbit. Låt gratineras i ugnen i ca 10 min till osten börjar smälta och få en gyllene yta.

Ta ut brödet med den gratinerade osten och lägg upp på serveringstallrikar. Lägg på en näve ruccola på varje, lägg upp parmaskinkan snyggt, toppa med pinjenötter och ringla till sist över balsamico på och kring kreationen. Ansluta med att strö över lite flingsalt & toppa med en kvist färsk timjan. Färdigt att servera!

Oxfilé med ugnsgrönsaker, svamp & paprika-aioli
2 personer

  • 2 skivor oxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 50 g kantareller
  • smör till stekning
  • Chimichurra

Paprika-aioli

  • 1 dl majonnäs lätt hellmans
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk hackad inlagd paprika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
Ugnsgrönsaker
  • 200g palsternacka
  • 4 morötter
  • 2 rödbetor
  • 1 gul paprika
  • 2 tsk olja

Sätt på ugnen på 225g.

1. Paprika-aioli: Blanda ingredienserna.

2. Ugnsgrönsaker: Skala och dela potatis, rotfrukter och paprika. Lägg dem på ett ugnssäkert fat i olika grupper och droppa över olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.

4. Stek kantarellerna i smör i stekpanna. Torka filéskivorna torra och stek dem på hög värme i 2 min i smör per sida. Sätt  Salta och peppra. Blanda lite av ugnsgrönsakerna med chimichurran, spara resten av chimchurran och servera som tillbehör.

5. Lägg upp ugnsgrönsakerna i botten på tallrikar. Lägg köttet och kantarellerna ovanpå. Toppa med aiolin.

Vinet Cigarra Gran Passo passade utmärkt till maten.

I dag trotsade vi regnskurarna…

Vilken härlig helg det blev trots all regn och rusk. Vi har ätit gott och njutit av att vara både inne och ute.

Idag så trotsade vi regnskurarna och spenderade några timmar i Ängelholm – i Hembygdsparken. Det var på med regnkläder på de små och sköna skor och jackor till oss så klarade även vi regndropparna. Tjejerna uppskattade det riktigt mycket, massor med djur, spring i trollskogen och gungandet på lekplatsen.

Nu har vi dock landat i soffan, tjejerna sover nästan, Tv avstängd, brasan tänd, och huset fyllt med skön musik. Ett perfekt avslut på en skön helg.

Låter bilderna tala…

 

Scroll to top