Fredagsdrinken – Pornstar Martini

”En av de mest googlade drinkreceptet av alla cocktails du kan hitta. Trots det provocerande namnet är det en väldigt uppskattad drink.
Drinken skapades i modern till av den brittiske bartendern Douglas Ankrah i hans bar LAB. Drinken hette från början Maverick Martini efter en herrklubb i Cape Town, Sydafrika. Men Douglas ändrade det senare på grund av drinkens ”stämningsfullt och frestande” karaktär.”

Pornstar Martini (1 glas)

  • 1 mogen passionsfrukt
  • 5 cl vaniljvodka eller vodka
  • 2 cl passionsfruktslikör
  • 2 cl färsk limejuice
  • 2 cl sockerlag
  • Prosecco
  1. Dela och skeda ur passionsfrukten ner i shakern
  2. Häll i alla ingredienser
  3. Skaka och sila upp i ett cocktailglas
  4. Servera med ett litet glas prosecco bredvid


Ugnsstekta grönsaker med fläskfilé och proseccosås

Godmorgon raringar, hur har ni det i regnet?

Torsdag, och nästan hela veckan har redan gått. Nu känns det ju ändå att sommaren har lämnat oss och att vi går åt det kalla och mörka. Då gäller det att göra det bästa av det, tända ljus, tända brasan och bo in oss. Men jag ändå att solen kommer träda fram rätt ofta ändå.

Jag måste tipsa om denna rätt, den är så himla god, och funderar på om man ska göra den ikväll igen 😉

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker
6-8 peroner

  • 1kg fläskytterfilé
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk neutral olja

      Grönsakstillbehör

  • 1 msk smör
  • 100 g svartkål
  • 300 g palsternackor
  • 200 g svartrötter
  • 200 g rotselleri,
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk flingsalt

      Proseccosås

  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2 dl mousserande vitt vin (prosecco)

Skär bort fettkappan på fläskytterfilén. Strö ut salt och peppar på en skärbräda och vänd köttet i kryddorna. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör och olja. Stick in en ugnstermometer och tillaga i ugn på 200° till en innertemperatur på 70°. Låt köttet vila under folie fram till serveringen.

Grönsakstillbehör:

Höj ugnsvärmen till 250° och fördela grönsaksstavarna på en plåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min. Blanda i svartkålen med de rostade grönsaksstavarna och smaka av med salt och peppar.

Proseccosås:

Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på grädde, fond, timjan och prosecco. Låt koka ner till hälften och smaka av med salt.

Skär köttet i 2 cm skivor och lägg upp på tallrikar tillsammans med grönsakerna. Mixa såsen skummig med en stavmixer och häll på precis innan servering.

Renovering Pågår

Har ni haft en skön helg och vilat upp er ordentligt?

Här har det väl inte riktigt vilat upp sig utan vi jobba in i det sista med att färdigställa Sagas rum. Och nu kan vi äntligen säga att vi är klara med det! Det är bara ngt litet kvar som tv, puff och gardiner, men det är sådant som kommer. M har varit sjukt grym och gjort allt arbete själv, han har rivit hennes garderob (ja samma i Liams rum som oxå ska renoveras) gipsat, målat, och lagt mattan. Hela lördagen spenderades först att handla allt sen sitta och skruva ihop det. Men nuuu, har vi en nöjd 15 åring och en lite smått avis mamma som hade lätt kunnat bo där uppe med – såååå fint 😉

Liams rum är vi redan igång med, rivit garderoben och väggen, spacklat och nu ska det målas och lägga mattan och sen ska allt köpas och även där skruvas ihop. Men det får vi använda våra kvällar till.

Så ja det har varit min helg mer eller mindre 🙂

Har du hört talas om REKO-ringen?

Det hade i alla fall inte jag. Ja, inte förrän Magnus, på Allt Om Ven, berättade om ”eventet” i samband med att vi besökte ön och deras gårdsbutik. Ni som följer bloggen vet ju att vi spenderade ett antal dagar på den vackra ön utanför Landskrona. Det inlägget kan ni förresten läsa om här om ni, mot förmodan, skulle ha missat det.

REKO-ringen är en folkrörelse, en folkfest, där lokalt producerad mat står i centrum. Syftet med Reko-ring är att den ska fungera som köp- och sälj plattform mellan producent och konsument av lokalt producerade, hantverksmässiga livsmedel, utan mellanhänder. Konsumenten ”lär känna sin mat” och har möjlighet att ställa frågor direkt till producenten. Varannan vecka samlas då ett antal lokala producenter för att leverera ut beställningar som gjorts via deras Facebookgrupp. Du hittar nötkött, pasta, ägg, saft, marmelad, kyckling – you name it! Och allt är då lokalproducerat utan några mellanhänder.

Självklart blev vi nyfikna på hur detta funkade och åkte ut till Maria Park där vi möttes av ett 15-tal olika producenter. Vi fick med oss en hel del därifrån såsom kycklingfärs, pasta, kycklinfileer mm. Snacka om godbitar. Jag passade samtidigt på att prata med dem om just REKO-ringen och de planerade att utöka eventet med ytterligare utlämningsställe. I veckan fick vi nu höra att även Rydebäck, Glumslöv och Råå nu hade inkluderats. Dessa har givetvis inte varit förbjudna från att beställa, och handla, sedan tidigare men tanken är ju att de sk utlämningsställen skall vara så nära folks hem som möjligt. Så framöver (torsdagar ojämn vecka) kommer producenterna nu även stanna till vid Stora Coops Parkering, på Landskronavägen, med start den 10 September. Den gruppen har dessutom fått en alldeles egen REKO-ring, på Facebook, där man kan gå in och beställa.

Själv ska jag nu njuta av det som vi har kvar innan det är dags för nästa beställning. Och glöm nu inte att man INTE kan handla eller betala på plats ute att alla beställningar sker via Facebook.

PS Om jag ska rekommendera något så hade Allt Om Ven en alldeles utsökt kycklinglårfilé  Sous vide som låg i smör!!! Räckte till nästan hela familjen och efter några minuter på grillen (mest för att den ska få färg) smälte i munnen DS

Fredagsdrinken – Prosecco Margaritas

Fredagsdrinken – Prosecco Margaritas 2 Drinkar
  • 1 Lime
  • 12 cl Lime färsk juice
  • 4 cl Sockerlag
  • Salt
  • 4 cl Tequila
  • 4 cl Cointreau
  • Toppa med Prosecco
  1. Ta fram en shaker. Häll i is. Blanda ihop Tequila, Cointreau, sockerlag och lime juice skaka om.
  2. Häll upp salt på litet fat. Dra limeklyftan utmed glasets kant. Snurra glaset i saltet.
  3. Häll upp blandingen i shakern i glasen. Toppa upp med iskall Prosecco. Rör om försiktigt.
  4. Pressa över lite extra lime om du vill ha den syrligare, tillsätt lite sockerlag om du vill ha den sötare.
  5. Lägg i limeskivor.

Pasta med scampi

Receptet på Zucchinipasta med räkor och chilli
2 personer 3 sp /p

  • 1st Zucchini
  • 500g oskalade Räkor
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 röd chili
  • 2 msk Vitlök, hackad
  • 2 tsk Olivolja
  • 4 msk Parmesan,riven
  • 2 msk Persilja hackad
  • 1st broccolihuvud

Jag använder min Slice-A-Roo för att kunna strimla zucchini riktigt fint. Man kan göra så mycket mer med den, detta är ngt jag verkligen kan rekommendera. Sen kokar du det bara typ ngn minut i lättsaltat vatten.
Skala räkorna. Hetta upp en panna eller kastrull med 1 tsk olja. Fräs vitlök och chili på försiktig värme. Höj värmen och fräs räkorna 1 min, ta upp dem och lätt åt sidan. Dela tomaterna och broccolin och fräs dem i resterande olja ett par minuter. Vänd i persilja, räkor, zucchini och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på varma tallrikar och strö osten över.

Voila – smaklig måltid 🙂

IMG_1093

IMG_1114

IMG_1115

Soffläge och ny design på bloggen

Idag kom ösregnet och och det mullrade som bara den, härligt med åska och framför allt behövde moder jord sitt regn. Frågan är om det ä nu vi går mot hösten, vad tror ni?

Jag har mest legat platt fall i soffan, huvudvärken är bättre men har en lättare förkylning kvar. Trött som ett ålderdomshem och känner att jag har ngt skit i kroppen, det hade varit rätt skönt att bli pigg nu.. Det är ju fler som är trötta här, skolorna har ju börjat och ja det måste ha tagit hårt på barnen för de är helt slut när de kommer hem, och de slocknar direkt när det kommer innanför dörren haha.

Apropå att vara trött, så har jag varit trött på min layout på bloggen under en längre tid nu och jag fick upp en hel del felmeddelande så jag har tagit tjuren vid hornen och gjort om den. Vad tycks? 🙂

Fick mail från Ideal  och såg att de hade 2 för 1 på deras sortiment så jag passade på att ta hem ett  Phone Necklace Cases och nya AirPods Case tror det var dessa 😉

Nä nu ska jag lägga mig under filten och mysa med de små. Skönt nog står M för maten denna vecka , och ikväll ska han laga sin ubergoda skink/ost schnitzlar och till det hasselbackspotatis och champinjonsås  – barnen ÄLSKAR det!

Ha en fin piglördag vänner..

Ny design på bloggen

Är det slut med varma sommarkvällar vid poolen?

Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot

Pepparrot och grillad lövbiff, nomnom vilken kombo….

Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot, 4 Portioner

  • 500 g lövbiff
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Ramslökssmör

  • 1 dl finskuren schalottenlök
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök (eller gräslök)
  • 200 g smör
  • salt

Till servering:

  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 3 msk finhackad färsk persilja
  • 4 ägg
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Låt köttet stå i rumstemperatur 30 min innan det ska grillas. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och fördela på t ex en plåt för att ånga av ordentligt. Koka äggen.

Ramslökssmör:

  1. Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök och smör till ett grönt fint smör. Smaka av med salt.
  2. Vänd runt potatisen i lite olja och grilla den till krispig yta (ev med grillkorg). Grilla sparrisen ca 3 min. Pensla köttet med olja och salta och peppra. Grilla 10 sekunder per sida över riktigt het glöd.
  3. Lägg potatis och sparris på ett fat, ringla över rapsolja, strö på persilja och salta. Servera lövbiffen med kokt ägg, pepparrot och ramslökssmöret.

Scroll to top