Har du hört talas om REKO-ringen?

Det hade i alla fall inte jag. Ja, inte förrän Magnus, på Allt Om Ven, berättade om ”eventet” i samband med att vi besökte ön och deras gårdsbutik. Ni som följer bloggen vet ju att vi spenderade ett antal dagar på den vackra ön utanför Landskrona. Det inlägget kan ni förresten läsa om här om ni, mot förmodan, skulle ha missat det.

REKO-ringen är en folkrörelse, en folkfest, där lokalt producerad mat står i centrum. Syftet med Reko-ring är att den ska fungera som köp- och sälj plattform mellan producent och konsument av lokalt producerade, hantverksmässiga livsmedel, utan mellanhänder. Konsumenten ”lär känna sin mat” och har möjlighet att ställa frågor direkt till producenten. Varannan vecka samlas då ett antal lokala producenter för att leverera ut beställningar som gjorts via deras Facebookgrupp. Du hittar nötkött, pasta, ägg, saft, marmelad, kyckling – you name it! Och allt är då lokalproducerat utan några mellanhänder.

Självklart blev vi nyfikna på hur detta funkade och åkte ut till Maria Park där vi möttes av ett 15-tal olika producenter. Vi fick med oss en hel del därifrån såsom kycklingfärs, pasta, kycklinfileer mm. Snacka om godbitar. Jag passade samtidigt på att prata med dem om just REKO-ringen och de planerade att utöka eventet med ytterligare utlämningsställe. I veckan fick vi nu höra att även Rydebäck, Glumslöv och Råå nu hade inkluderats. Dessa har givetvis inte varit förbjudna från att beställa, och handla, sedan tidigare men tanken är ju att de sk utlämningsställen skall vara så nära folks hem som möjligt. Så framöver (torsdagar ojämn vecka) kommer producenterna nu även stanna till vid Stora Coops Parkering, på Landskronavägen, med start den 10 September. Den gruppen har dessutom fått en alldeles egen REKO-ring, på Facebook, där man kan gå in och beställa.

Själv ska jag nu njuta av det som vi har kvar innan det är dags för nästa beställning. Och glöm nu inte att man INTE kan handla eller betala på plats ute att alla beställningar sker via Facebook.

PS Om jag ska rekommendera något så hade Allt Om Ven en alldeles utsökt kycklinglårfilé  Sous vide som låg i smör!!! Räckte till nästan hela familjen och efter några minuter på grillen (mest för att den ska få färg) smälte i munnen DS

Fredagsdrinken – Prosecco Margaritas

Fredagsdrinken – Prosecco Margaritas 2 Drinkar
  • 1 Lime
  • 12 cl Lime färsk juice
  • 4 cl Sockerlag
  • Salt
  • 4 cl Tequila
  • 4 cl Cointreau
  • Toppa med Prosecco
  1. Ta fram en shaker. Häll i is. Blanda ihop Tequila, Cointreau, sockerlag och lime juice skaka om.
  2. Häll upp salt på litet fat. Dra limeklyftan utmed glasets kant. Snurra glaset i saltet.
  3. Häll upp blandingen i shakern i glasen. Toppa upp med iskall Prosecco. Rör om försiktigt.
  4. Pressa över lite extra lime om du vill ha den syrligare, tillsätt lite sockerlag om du vill ha den sötare.
  5. Lägg i limeskivor.

Pasta med scampi

Receptet på Zucchinipasta med räkor och chilli
2 personer 3 sp /p

  • 1st Zucchini
  • 500g oskalade Räkor
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 röd chili
  • 2 msk Vitlök, hackad
  • 2 tsk Olivolja
  • 4 msk Parmesan,riven
  • 2 msk Persilja hackad
  • 1st broccolihuvud

Jag använder min Slice-A-Roo för att kunna strimla zucchini riktigt fint. Man kan göra så mycket mer med den, detta är ngt jag verkligen kan rekommendera. Sen kokar du det bara typ ngn minut i lättsaltat vatten.
Skala räkorna. Hetta upp en panna eller kastrull med 1 tsk olja. Fräs vitlök och chili på försiktig värme. Höj värmen och fräs räkorna 1 min, ta upp dem och lätt åt sidan. Dela tomaterna och broccolin och fräs dem i resterande olja ett par minuter. Vänd i persilja, räkor, zucchini och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på varma tallrikar och strö osten över.

Voila – smaklig måltid 🙂

IMG_1093

IMG_1114

IMG_1115

Soffläge och ny design på bloggen

Idag kom ösregnet och och det mullrade som bara den, härligt med åska och framför allt behövde moder jord sitt regn. Frågan är om det ä nu vi går mot hösten, vad tror ni?

Jag har mest legat platt fall i soffan, huvudvärken är bättre men har en lättare förkylning kvar. Trött som ett ålderdomshem och känner att jag har ngt skit i kroppen, det hade varit rätt skönt att bli pigg nu.. Det är ju fler som är trötta här, skolorna har ju börjat och ja det måste ha tagit hårt på barnen för de är helt slut när de kommer hem, och de slocknar direkt när det kommer innanför dörren haha.

Apropå att vara trött, så har jag varit trött på min layout på bloggen under en längre tid nu och jag fick upp en hel del felmeddelande så jag har tagit tjuren vid hornen och gjort om den. Vad tycks? 🙂

Fick mail från Ideal  och såg att de hade 2 för 1 på deras sortiment så jag passade på att ta hem ett  Phone Necklace Cases och nya AirPods Case tror det var dessa 😉

Nä nu ska jag lägga mig under filten och mysa med de små. Skönt nog står M för maten denna vecka , och ikväll ska han laga sin ubergoda skink/ost schnitzlar och till det hasselbackspotatis och champinjonsås  – barnen ÄLSKAR det!

Ha en fin piglördag vänner..

Ny design på bloggen

Är det slut med varma sommarkvällar vid poolen?

Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot

Pepparrot och grillad lövbiff, nomnom vilken kombo….

Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot, 4 Portioner

  • 500 g lövbiff
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Ramslökssmör

  • 1 dl finskuren schalottenlök
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök (eller gräslök)
  • 200 g smör
  • salt

Till servering:

  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 3 msk finhackad färsk persilja
  • 4 ägg
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Låt köttet stå i rumstemperatur 30 min innan det ska grillas. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och fördela på t ex en plåt för att ånga av ordentligt. Koka äggen.

Ramslökssmör:

  1. Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök och smör till ett grönt fint smör. Smaka av med salt.
  2. Vänd runt potatisen i lite olja och grilla den till krispig yta (ev med grillkorg). Grilla sparrisen ca 3 min. Pensla köttet med olja och salta och peppra. Grilla 10 sekunder per sida över riktigt het glöd.
  3. Lägg potatis och sparris på ett fat, ringla över rapsolja, strö på persilja och salta. Servera lövbiffen med kokt ägg, pepparrot och ramslökssmöret.

Är det nu det vänder?

Är det sista varma soldagen vi har idag?

Jag skulle egentligen vara på jobb, men hade en sådan huvudvärk när jag gick och la mig och när jag skulle gå upp vid 05 i morse så var den kvar plus att jag kände att jag har typ ngt på g i kroppen. Så det var bara att somna om och sova ut. Stora delar av dagen så har jag legat i skuggan i vår lounge och tro det eller ej så har jag sovit. Tror kroppen behövde det, så det är bara att lyssna på den.

Vi lämnade en skön helg bakom oss, med mycket sol, bad och en hel del grillande..Avslutade med kvällsmat på stranden i Söndags  och såg solnedgången – älskar havet det är verkligen något helt magiskt med det. Och en solnedgång, vem gillar inte det liksom 😉

Jag ville bara kika in och säga att jag har inte glömt bort er 🙂

Fredagsdrinken – RabarBeer

Otroligt god drink som bara är ett måste.

RabarBeer 2 Drinkar

  • 2 kvist rosmarin
  • 3 cl citronsaft
  • 8 cl Fläderblom rabarber Kiviks
  • 330 ml Öl (jag använde en lager)
Häll i citronjuicen i ett glas, dra av bladen av rosmarinen och tryck till dom i citronjuicen och låt dra ett tag. Fyll glasen med is. Sila av juicen i och dela upp i två glas. Fyll på med fläder/rabarber saften, toppa med ölen. Garnera gärna med rosmarinkvist och rabarberkrull.
Njuuuut

Texmexsallad

Snabbt, enkelt och jäklig gott!!

  • 3 kycklinglårfiléer, grillade
  • 2 kycklingchorizo, grillade
  • 2 majskolvar, grillade
  • 380 g svarta bönor, avsköljda (på burk) (bruttovikt)
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 rödlök, i halvmånar
  • 70 g salladsmix
  • 2 tortillabröd
  • limeklyftor, till servering

Dressing

  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt

Avokadoröra

  • 2 avokador
  • 20 g färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt
  1. Avokadoröra: Mosa avokadon och blanda med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
  2. Skär kyckling och korv i mindre bitar och skär av majsen från kolvarna med en kniv. Blanda med bönor och grönsaker på ett fat eller en plåt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Stek tortillabröden i olja till fin färg, salta. Skär i mindre bitar och servera med salladen, avokadoröran och limeklyftor.

Scroll to top