En förväntansfull lördag…

Hej på er! Hur mår ni?

Kom och tänka på hur man, vanligtvis, brukar inleda samtal när man stöter in i vänner och bekanta. Vanligtvis slänger man ur sig en inledande mening såsom ”Allt väl?” men känns det egentligen rätt i de tider vi befinner oss? Numera lurar coviden runt hörnet och då vi, troligtvis, alla skall få en släng av den så tänker jag att ”Hur mår du?” eller ”Hur mår ni?” känns mer passande att inleda ett samtal med. Eller vad tycker ni?

Själv är jag en människa som vill tro att jag har ett stort hjärta. En person som försöker, så mycket det går, att peppa och bry mig om människor. Det handlar inte om att samla poäng utan det är verkligen för att jag bryr mig om hur människor mår och kan se mig själv i många av de situationer som mina vänner, bekanta och följare hamnar i. Kanske beror det på att jag själv kan sätta mig in i situationer, som mamma, hur barn behandlas eller det faktum att jag själv är rätt utlämnande i min blogg. Livet är inte alltid en dans på rosor och det är verkligen inte mitt liv heller. Men min ambition är ändå att försöka göra så mycket som möjligt av den tid vi har på jorden och kan jag få en människa att må bra bara genom att lyssna eller peppa dem så vet jag att, om jag själv skulle hamna i en jobbig sits, så finns de där för mig.

Ni kan tro att jag blev glad när det, helt plötsligt, stod ett blomsterbud utanför min dörr för någon timme sedan. Först trodde jag att det var M som stod bakom det men av han fick jag ju en blomma igår och om så varit fallet så hade jag nästa trott att han slagit huvudet eller vunnit på tipset. Jag blev jätteglad och du som skickade blommorna, du vet vem du är, och du gjorde verkligen min dag. Att lyssna på ditt liv och den sits du hamnat i är det minsta jag kan göra då du är värd så mycket mer i livet

Nä, nu ska jag börja styra upp kvällens middag som jag kan garantera blir av det lite mer annorlunda slaget. Då menar jag kanske inte innehållsmässigt utan snarare på vilket sätt den genomförs. Men utan att avslöja för mycket så kika gärna in på min Instagram under kvällen så ska ni få se hur jag fått ihop det hela i dessa tider. Spännande va?

Ha nu en fantastisk lördag och glöm inte att vi bara har ett liv – så gör det bästa av varje dag för, just den dagen, kommer aldrig mer igen…

En riktigt god och fruktig öl

Ni som följer mig vet att jag föredrar ett gott rödvin eller ett glas cava. Men emellanåt så köps det hem eller annan öl – dock främst på sommaren då det är så himla gott att svalka sig med en iskall öl. I går kom dock M hem med en riktigt spännande flaska som verkligen tilltalade mig.

Timmermans Kriek Lambicus (Nr 1685) är ett belgiskt öl med smak av körsbär. Ja, ni hör ju hur det låter! Initialt så var jag skeptiskt och förväntade mig något riktigt sliskigt men den här ölen var riktigt, riktigt god och dessutom skulle den passa alldeles utmärkt till en efterrätt (ska bara komma på vad jag skall laga för att kunna köpa hem den igen) Ska nog testa denna och byta ut hallonen mot körsbär .

Enligt Systembolagets egen sida så beskrivs den som fruktig, något syrlig smak med sötma och tydlig karaktär av körsbär, inslag av mandel. För att inte tala om doften som påminde mig om jul och mandelmassa.

Nä, det blir till att planera in en chokladdessert till helgen så jag får möjlighet att avnjuta en falska Timmermans igen. Annars finns den tydligen även med aprikossmak vilket givetvis måste testas så håll utkik.

Födelsedag och skuggig halloween

Det är skuggigt ute Mamma – ja det är riktigt Halloween väder ute. När det är dimmigt ute så tycker Eden att det är skuggigt, söte!

Lördag och det är så skönt att fortsätta njuta av ledigheten. Jag tog semester Torsdag,Fredag och tro mig det var välbehövligt, samt att barnen har höstlov och jag vill spendera tiden med dom.

Liam fyllde 12 år igår och han har blivit så stor detta sista året. Och han är faktisk himla rolig att hänga med, han har humor, charmig och har så stort hjärta. Han önskade inte sig mycket, det som stod högst upp på listan var El-scooter och fotbollshandskar. Vi hade länge tittat på en E-scootern, men det har varit slut under en längre tid. Och när jag frågade återförsäljaren i söndags så sa hon att hon visste inte då Corona har ställt till det. Jag tittade på måndag morgon – och wow de hade fått in 5 st. Så snabbt iväg och köpte den. Så igår så packade han upp den han blev så glad så han skakade. Visst är det underbart när man ser glädjen hos dom?!

På födelsedagen så fick dessutom Liam bestämma maten, och han ville ha trerätters. Till förrätt blev toast nutella, varmrätt revbenspjäll med potatisgratäng och till efterrätt chokladfondue.  Jag gjorde dock en annorlunda toast till oss, samt grillad ryggbiff till varmrätt. En god middag och mysig kväll.

Idag ska de små på kalas, halloweenkalas hos sin dagiskompis. Som de har längtat och de har sedan länge bestämt sig att de skulle vara Anna i Frost samt Häxa 🙂

Jag ska iväg och köpa en playwoodskiva till sängen, ja ni hörde rätt. Har fått tips från min kiropraktiker att göra det. Jag behöver få en hård yta att sova på. Den ska dock ligga under bäddmadrassen. Men ja jag hoppas det hjälper. Jag har smärtor i ryggen hela tiden och det börjar bli så jobbigt.

 

Mina fina 12-åring

Fredagsdrinken – El Diablo

Djävulens drink – passar bra att servera nu när det är Halloween . El Diablo är en populär och enkel tequila-cocktail som är en favorit 🙂

Fredagsdrinken – El Diablo
(2 drinkar)

  • 8 cl Tequila, lagrad eller olagrad
  • 4 cl Crème de Cassis
  • 4-6 cl limejuice, färskpressad (beror på hur sur man vill ha den. Jag gjorde 4cl på en drink.
  • 1-2  ginger beer
  • Blåbär & lime till utsmyckning

Häll ingredienserna i en shaker, fyll sedan ett glas med is. Häll i innehåller från shakern till glaset med is och  toppa med ginger beer (finns på systembolaget och andra välsorterade livsmedelsaffärer, annars går gingerale bra).

Oro och en dos av Lollo

Regnet öser ner utanför och huset är fullt med tända ljus. Älskar ljudet av regn som smattrar mot fönster, tak och mark.

Helgen började ju på ett sätt som jag inte hade riktigt tänkt mig. Mer eller mindre så spenderade M sin dag och kväll på akuten. För att göra en lång historia kort så har M känt ett jäkla tryck över bröstet samt svårt med andningen. Detta började redan i onsdags eftermiddag. I fredags blev allt mycket värre och han åkte till VC där dom sedan skickade honom till akuten där han sedan blev inlagd. Han tog en del prover samt ett Covid-19 . Det var negativt och proverna visade inget. Ingen röntgen på lungorna som jag tycker e väldigt märkligt. Samt att de sedan skickar hem en patient som anads tungt och blir andfådd av det lilla minsta och även har ett jäkla tryck över bröstet. Men men hem kom han sen så var båda så trötta så vi somnade direkt på soffan.  Vi vet fortfarande inte vad det kan vara, men han ska ringa VC på måndag och be dom göra nya tester (som vi har blivit tipsade om)

I lördags så kom bästa Lollo med barnen, Saga kockade kvällsmaten och efter det blev det pyjamas och film. En riktig mysig kväll/natt, behövde få Lollo dosen.

Idag så har det bara varit slapp, pyjamasen har varit på. Ett dopp i spaet. Nu har vi precis ätit lite Thai och jag ska krypa ner i en nybäddad säng – bästa känslan. Hoppas ni har haft en fin söndag.

 

Fredagsdrinken – French 75

French 75 är en cocktail tillverkad av gin, champagne, citronsaft och socker. Det kallas också en 75 cocktail, eller på franska helt enkelt en Soixante Quinze. Drycken går från första världskriget och en tidig form skapades 1915 i New York Bar i Paris – senare Harry’s New York Bar – av barmannen Harry MacElhone. Detta blev en av M favoriter. Och ja jag kan hålla med – den blev riktigt god.

Fredagsdrinken – French 75
(2 drinkar)

  • 4 cl Gin, av typen London dry exempelvis Beefeater
  • 4 cl citronjuice, färskpressad
  • 4 cl sockerlag, (50/50 socker och vatten)
  • 2 Champagne, eller Prosecco
  1. Gör sockerlagen. Ta hälften socker och hälften vatten. Värm upp och låt svalna.
  2. 2. Blanda med citronjuice, gin och skaka med is. Häll upp i glas och toppa med champagne.

Krämig soppa på rostad butternutpumpa, rostade pumpakärnor och koriander

Soppa, jag älskar soppa. Det är så himla gott och finns massor med konstilationer med soppor.

Ikväll blev det pumpasoppa.. Så himla gott så jag längtar till lunchen när den ska ätas igen 😉

Krämig soppa på rostad butternutpumpa, rostade pumpakärnor och koriander
4 personer 3 sp p/p

  • 1butternutpumpa
  • 1chili
  • 2-3klyfta(or)vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl mild amat 15%
  • salt
  • peppar
  • 1 dl greek yoghurt 0%
  • koriander
  1. Förbered grönsakerna. Skala pumpan och skär den i rejäla bitar. Fröna kan du rosta i panna och toppa soppan med.
  2. Skär chilin i grova strimlor på längden, avlägsna fröna. Den här soppan blir ganska het. Om du inte gillar hetta minska på mängden chili. Tillsätt vitlöksklyftorna oskalade och lägg pumpa, chili och vitlöksklyftor på en plåt.
  3. Tillsätt oljan och rör om
  4. Stek pumpor, chili och vitlöksklyftor i ugnen på 225 grader i 20-30 min tills de har fått en fin färg.
  5. Koka upp vattnet i en kastrull. Pressa ut vitlöksklyftorna från skalet. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen och de rostade grönsakerna. Låt koka långsamt i 10 minuter.
  6. Tillsätt milda mat och greek yoghurt. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg på koriander och en klick greek yoghurt

Scroll to top