Fredagsdrinken – French 75

French 75 är en cocktail tillverkad av gin, champagne, citronsaft och socker. Det kallas också en 75 cocktail, eller på franska helt enkelt en Soixante Quinze. Drycken går från första världskriget och en tidig form skapades 1915 i New York Bar i Paris – senare Harry’s New York Bar – av barmannen Harry MacElhone. Detta blev en av M favoriter. Och ja jag kan hålla med – den blev riktigt god.

Fredagsdrinken – French 75
(2 drinkar)

  • 4 cl Gin, av typen London dry exempelvis Beefeater
  • 4 cl citronjuice, färskpressad
  • 4 cl sockerlag, (50/50 socker och vatten)
  • 2 Champagne, eller Prosecco
  1. Gör sockerlagen. Ta hälften socker och hälften vatten. Värm upp och låt svalna.
  2. 2. Blanda med citronjuice, gin och skaka med is. Häll upp i glas och toppa med champagne.

Krämig soppa på rostad butternutpumpa, rostade pumpakärnor och koriander

Soppa, jag älskar soppa. Det är så himla gott och finns massor med konstilationer med soppor.

Ikväll blev det pumpasoppa.. Så himla gott så jag längtar till lunchen när den ska ätas igen 😉

Krämig soppa på rostad butternutpumpa, rostade pumpakärnor och koriander
4 personer 3 sp p/p

  • 1butternutpumpa
  • 1chili
  • 2-3klyfta(or)vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl mild amat 15%
  • salt
  • peppar
  • 1 dl greek yoghurt 0%
  • koriander
  1. Förbered grönsakerna. Skala pumpan och skär den i rejäla bitar. Fröna kan du rosta i panna och toppa soppan med.
  2. Skär chilin i grova strimlor på längden, avlägsna fröna. Den här soppan blir ganska het. Om du inte gillar hetta minska på mängden chili. Tillsätt vitlöksklyftorna oskalade och lägg pumpa, chili och vitlöksklyftor på en plåt.
  3. Tillsätt oljan och rör om
  4. Stek pumpor, chili och vitlöksklyftor i ugnen på 225 grader i 20-30 min tills de har fått en fin färg.
  5. Koka upp vattnet i en kastrull. Pressa ut vitlöksklyftorna från skalet. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen och de rostade grönsakerna. Låt koka långsamt i 10 minuter.
  6. Tillsätt milda mat och greek yoghurt. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg på koriander och en klick greek yoghurt

Längtan…

Kroppen skriker efter att få resa, att få leva ett ”normalt” liv igen.

En del av er säger men  – åk det gör vi och livet är GREAT, andra men för fan åk inte det är en pandemi i världen.  Allt gör ju som dom vill. Vi har vakt att stanna hemma, men visst får man lov att längta?

Att få få flyga, ja då som ogillar att flyga – längtar jU!

London, fotboll, guinness och pubarna, shopping och musikalerna..
Längtar tillbaka till Skottland, där vi fick vara och uppleva denna fantastiska hårresande resa med bästisarna.
Grekland åh Grekland, 6 år sedan men ack Grekland är ändå Grekland.
Och vårt älskade Spanien – Cabo Roig. Bilandet, att packa bilen och sedan packa in oss och vi får uppleva land efter land på vägen. Längtan är så stor. De små pratar om ”det andra huset i Spanien”, ”mamma du luktar Spanien (när jag har en viss kräm på mig”, de stora saknar sitt andra hem. Och vi, det bästa som hände var att vi fann detta stället och faktiskt ser det som ”vårt” Ja vi äger ju såklart inte det, men du vet känslan, när man inte vill att någon annan ska ha det, för det är ju vårt 🙂

Ja gud längtan är så stor! Har ni åkt iväg något eller ska ni? Hur tänker ni?

Marknader..

Att värma bullar/mat på instrumentbrädan är sedan länge känt 🙂
Bye bye Swedenland

Livet…

Vart tog den här helgen vägen?

Helt plötsligt är det Söndag och i morgon väntas en ny arbetsvecka. Jag ska inte klaga, vi har haft en lugn och skön helg, hunnit med en del men framför allt, stannat upp och tagit det lugnt. Idag har jag mer eller mindre diffsat runt i morgonrocken. Vi hade bokat en middag på lördagen men sonen åkte på en förkylning i fredags och ja man måste ju följa vad herr Tegnell har sagt. Så det var att boka av och vara hemma o kurera oss.

Har inte uppdaterat på ett tag, men ibland så behöver man en paus och ägna tiden till livet som ibland går alldeles för snabbt. Just nu är inte inspirationen med mat på topp, jag har inte ”känslan” för att laga mat. Samma sak så har många frågat om en sminkvideo, och ja den kommer att komma, lovar 😉

Är det fler än jag som längtar efter julen? Tände just nu ett ljus från Ikea som bara luktade ”Jul” – jag längtar faktiskt. Men det är för tidigt får vänta en månad till 🙂

Ha e fortsatt fin söndag på er, nu ska jag krypa ner i soffan, och jag lär väl somna där..

Lördagens förrätt blev Bruschetta med lufttokad skinka och till varmrätt Oxfilé med ädelostsås med smörstekta päron och valnötter. Yummmy *S
Köpte även hem
Amore Bianca Prosecco by Emilio Ingrosso. Jag gillar ju Cava som ni vet, och tycker den är godare en prosecco men denna var riktigt god. Så ett tips 🙂

Fredag på en söndag…

Då var vi här igen. Ännu en vecka har passerat. Ännu en helg…

Känns som att det går undan nu. Full rulle på jobbet där vi klarat av en lansering i veckan, med allt vad det innebär, och nu inväntar vi, med spänning, på hur detta skall tas emot av omvärlden och vilken respons vi kommer få. Å andra sidan är det hit vi slitit för att komma och nu hoppas man att få skörda, och får betalt, för alla de timmar man lagt ner på att får en fungerande hemsida.

I onsdags var vi alla fall ute och firade lanseringen. Det blev dock rätt lugnt, och städat, då jobb väntade dagen efter men vi unnade oss både god mat, och dryck, på en av Helsingborgs främsta restauranger (enligt mig) – Baricca  Tror aldrig jag blivit besviken på deras mat, eller service, och även denna gången var det riktigt gott. Dessutom med trevlig sällskap av arbetskamrater från både Sverige och Danmark.

I fredags överraskade dottern oss med en middag som hon själv komponerat ihop. Visst fick man rycka in och stötta men ändå kul att hon tog initiativet och det blev riktigt gott. Pasta, fläskfile och en riktigt god sås på grädde, vitvinsvinäger, vitlök och kycklingfond! Så enkelt men samtidigt så himla gott. Både jag och M var överens om att detta skall vi ta med oss till nästa middagsbjudning. För det behöver verkligen inte vara så avancerat när det väl ska bjudas till fest…

I dag blev jag med ny cykel. Har funderat på det väldigt länge då jag haft min förra cykel i nästan 15 år och senaste året har det verkligen märkts. Med andra ord så är det slutreparerat (även om M fixat till den så att de stora barnen kan använda den) och jag nu kan stoltsera med en splitter ny treväxlad damcykel för att ta mig till och från jobb om dagarna. Det är en av fördelarna med att vårt nya kontor bara ligger 2-3 kilometer bort. Med andra ord så tar det knappt 10 minuter att cykla dit vilket passar mig som handsken. Så får man dessutom möjlighet att röra på sig vilket aldrig är fel

Nä, nu ska jobba lite och låta kvällens mat sjunka in. Vi plockade fram en kycklingfile, från Ven, och slängde ihop en indisk gryta. Man kan ju inte låta bli att imponeras av en file som ligger på närmre 650 gram och räcker, med råge, till två personer. Lite annat än de kycklingfileer som man köper på ICA och som mest består av vatten. Har man väl testat närodlat så är det svårt att gå tillbaka till något annat. Hursom så blev grytan kanon och vi fick dessutom chansen att testa ännu ett av våra viner från GastroWine. Denna gången en vit Rioja som verkligen passade perfekt till kvällens mat. Och därmed har vi bara en ynka flaska kvar från vår beställning så att fylla på vinkylen är en av kvällen uppgifter. Är du själv sugen på att shoppa lite så använd gärna min kod SAMONE10 så erhåller du 10% på din beställning.

Fredagsdrinken – Balon43

Egentligen en sommardrink om nu ska säga så, men den funkar lika bra som en höstdrink med 😉

Ingredienser (1drink)

  • 4 cl Licor 43
  • 10 cl sodavatten
  • Juicen från en halv citron
  • Citron och apelsin att garnera med

Tillagning

  1. Fyll ett glas med is
  2. Häll i Licor 43 och citronjuice
  3. Fyll upp med sodavatten
  4. Garnera med citron och apelsin
  5. Servera

 

Fiskgryta

Måndag och jag är sugen på soppa till middag. Det blir nog en repris på denna goding 🙂  Den uppskattat av hela familjen och den är även väldigt god om du slänger i lite musslor.

Fiskgryta med potatis och aioli
(4 portioner, 7sp p/p utan aioli)

  • 800 g potatis
  • 4 morötter
  • 2 tsk olja
  • 1 frp pastasås med basilika
  • 2,5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g torskfilé
  • 1/2 påse frysta haricots verts
Tina fisken och haricots verts. Koka potatisen. Tvätta och skiva morötterna. Fräs morötterna i oljan i en stor gryta några minuter. Tillsätt pastasås, vatten och smulad buljongtärning.
Skär fisken i bitar och lägg ner den och bönorna i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter.
Voila, färdigt. Servera med potatis och aioli.
Aioli kan du köpa färdigt eller göra själv.
Scroll to top