Livet…

Vart tog den här helgen vägen?

Helt plötsligt är det Söndag och i morgon väntas en ny arbetsvecka. Jag ska inte klaga, vi har haft en lugn och skön helg, hunnit med en del men framför allt, stannat upp och tagit det lugnt. Idag har jag mer eller mindre diffsat runt i morgonrocken. Vi hade bokat en middag på lördagen men sonen åkte på en förkylning i fredags och ja man måste ju följa vad herr Tegnell har sagt. Så det var att boka av och vara hemma o kurera oss.

Har inte uppdaterat på ett tag, men ibland så behöver man en paus och ägna tiden till livet som ibland går alldeles för snabbt. Just nu är inte inspirationen med mat på topp, jag har inte ”känslan” för att laga mat. Samma sak så har många frågat om en sminkvideo, och ja den kommer att komma, lovar 😉

Är det fler än jag som längtar efter julen? Tände just nu ett ljus från Ikea som bara luktade ”Jul” – jag längtar faktiskt. Men det är för tidigt får vänta en månad till 🙂

Ha e fortsatt fin söndag på er, nu ska jag krypa ner i soffan, och jag lär väl somna där..

Lördagens förrätt blev Bruschetta med lufttokad skinka och till varmrätt Oxfilé med ädelostsås med smörstekta päron och valnötter. Yummmy *S
Köpte även hem
Amore Bianca Prosecco by Emilio Ingrosso. Jag gillar ju Cava som ni vet, och tycker den är godare en prosecco men denna var riktigt god. Så ett tips 🙂

Fredag på en söndag…

Då var vi här igen. Ännu en vecka har passerat. Ännu en helg…

Känns som att det går undan nu. Full rulle på jobbet där vi klarat av en lansering i veckan, med allt vad det innebär, och nu inväntar vi, med spänning, på hur detta skall tas emot av omvärlden och vilken respons vi kommer få. Å andra sidan är det hit vi slitit för att komma och nu hoppas man att få skörda, och får betalt, för alla de timmar man lagt ner på att får en fungerande hemsida.

I onsdags var vi alla fall ute och firade lanseringen. Det blev dock rätt lugnt, och städat, då jobb väntade dagen efter men vi unnade oss både god mat, och dryck, på en av Helsingborgs främsta restauranger (enligt mig) – Baricca  Tror aldrig jag blivit besviken på deras mat, eller service, och även denna gången var det riktigt gott. Dessutom med trevlig sällskap av arbetskamrater från både Sverige och Danmark.

I fredags överraskade dottern oss med en middag som hon själv komponerat ihop. Visst fick man rycka in och stötta men ändå kul att hon tog initiativet och det blev riktigt gott. Pasta, fläskfile och en riktigt god sås på grädde, vitvinsvinäger, vitlök och kycklingfond! Så enkelt men samtidigt så himla gott. Både jag och M var överens om att detta skall vi ta med oss till nästa middagsbjudning. För det behöver verkligen inte vara så avancerat när det väl ska bjudas till fest…

I dag blev jag med ny cykel. Har funderat på det väldigt länge då jag haft min förra cykel i nästan 15 år och senaste året har det verkligen märkts. Med andra ord så är det slutreparerat (även om M fixat till den så att de stora barnen kan använda den) och jag nu kan stoltsera med en splitter ny treväxlad damcykel för att ta mig till och från jobb om dagarna. Det är en av fördelarna med att vårt nya kontor bara ligger 2-3 kilometer bort. Med andra ord så tar det knappt 10 minuter att cykla dit vilket passar mig som handsken. Så får man dessutom möjlighet att röra på sig vilket aldrig är fel

Nä, nu ska jobba lite och låta kvällens mat sjunka in. Vi plockade fram en kycklingfile, från Ven, och slängde ihop en indisk gryta. Man kan ju inte låta bli att imponeras av en file som ligger på närmre 650 gram och räcker, med råge, till två personer. Lite annat än de kycklingfileer som man köper på ICA och som mest består av vatten. Har man väl testat närodlat så är det svårt att gå tillbaka till något annat. Hursom så blev grytan kanon och vi fick dessutom chansen att testa ännu ett av våra viner från GastroWine. Denna gången en vit Rioja som verkligen passade perfekt till kvällens mat. Och därmed har vi bara en ynka flaska kvar från vår beställning så att fylla på vinkylen är en av kvällen uppgifter. Är du själv sugen på att shoppa lite så använd gärna min kod SAMONE10 så erhåller du 10% på din beställning.

Fredagsdrinken – Balon43

Egentligen en sommardrink om nu ska säga så, men den funkar lika bra som en höstdrink med 😉

Ingredienser (1drink)

  • 4 cl Licor 43
  • 10 cl sodavatten
  • Juicen från en halv citron
  • Citron och apelsin att garnera med

Tillagning

  1. Fyll ett glas med is
  2. Häll i Licor 43 och citronjuice
  3. Fyll upp med sodavatten
  4. Garnera med citron och apelsin
  5. Servera

 

Fiskgryta

Måndag och jag är sugen på soppa till middag. Det blir nog en repris på denna goding 🙂  Den uppskattat av hela familjen och den är även väldigt god om du slänger i lite musslor.

Fiskgryta med potatis och aioli
(4 portioner, 7sp p/p utan aioli)

  • 800 g potatis
  • 4 morötter
  • 2 tsk olja
  • 1 frp pastasås med basilika
  • 2,5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g torskfilé
  • 1/2 påse frysta haricots verts
Tina fisken och haricots verts. Koka potatisen. Tvätta och skiva morötterna. Fräs morötterna i oljan i en stor gryta några minuter. Tillsätt pastasås, vatten och smulad buljongtärning.
Skär fisken i bitar och lägg ner den och bönorna i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter.
Voila, färdigt. Servera med potatis och aioli.
Aioli kan du köpa färdigt eller göra själv.

Fredagsdrinken – Passoã Russchian

Hej raringar. Äntligen fredag, solen skiner och det är fortfarande skönt ute (iallafall i Helsingborg) Här har ni en perfekt fredagsdrink. Kanske en drink under tiden du lagar mat, eller en drink att välkomna dina gäster med.

Passoã Russchian
(1drink)

  • 5 cl Passoã
  • Toppa med Schweppes Russchian ca 1-1,5 dl
  • Limskiva
  • Is

Häll upp Passoã och Schweppes Russchian i ett highballglas. Fyll på med is och garnera med en limeskiva. Voila, lätt,enkelt och gott. Trevlig fredag.

Mangosalsa med grillad kyckling och couscousfyllda salladsblad

Så fräsch och så gott!

Grillad kyckling med mangosalsa och couscousfyllda salladsblad
4 personer 5sp/p

  • 1/2 msk fänkålsfrö
  • 1/2 msk anchochilipulver
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 600 g kycklingfilé
  •  couscous (ca 2dl per /person
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 cosmopolitansallad

Mangosalsa

  • 1 mogen mango
  • 4 salladslökar
  • 1 gurka
  • 1 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 lime ca 3 msk saft
  • 1 msk olivolja
  • salt
Mortla fänkålsfröna och blanda dem med resten av kryddorna. Blanda kryddorna ordentligt med kycklingfiléerna. Grilla kycklingen på direkt värme så den får fin färg och sedan på indirekt värme tills innertemperaturen är 72°C. Låt kycklingen vila ca 5 minuter efter den har blivit färdig.
Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.
Skala, skär bort kärnan och tärna mangon. Ansa och strimla salladslökarna fint. Dela och kärna ur gurkan och chilin, tärna gurkan och hacka chilin fint. Skär koriandern grovt. Pressa saften ur limen. Blanda mango och grönsaker med limesaft, olivolja och koriander. Smaka av med salt.
Plocka av salladsbladen. Lägg couscousen i salladsbladen. Skiva kycklingen och lägg den på couscousen. Toppa med salsan.
Smaklig måltid 🙂

Vilken dag..

Vilken härlig söndag!  22 grader och stor sol, precis vad jag behövde.

Med andra ord så har dagen, mestadels, spenderats ute och vi har fått gjort en himla massa. Det har krattats löv, plockat undan madrasserna till loungen som är även flyttad till framsidan. Dessutom har vi färdigställt vinterskyddet till poolen.

På tal om lounge så är tanken att investera en ny, till baksidan, inför nästa år. Vi känner nämligen att vi behöver en större, och en skönare, men den kommer köpas nästa vår. M har dessutom varit borta delar av dagen, sonen har haft match och sen så hade HIF hemmamatch. Så jag och minis har som sagt spenderat dagen ute, pannkakor i solen och även lite ”solande” hann vi med.

I fredags så var det dags att flytta till vårt nya kontor som bara ligger ca 5 min ifrån mig, hur bra är inte det? Nära till hemmet, och nära till dagiset, nära till restauranger, ja nära till det mesta. Plus att den är nyrenoverad och har en skön industrikänsla över sig. Jag har även fått ett eget kontor. Så ingen söndagsångest att det är Måndag i morgon, utan man vill ju bara till nya kontoret 😉

Nu väntar vi hem dottern som har varit borta mer eller mindre hela dagen, det är ju så det är när den åldern kommer, ständigt på vift. Känns jobbigt när de blir äldre och är inte lika beroende av sin mamma, men jag det får bli ett annat inlägg. När hon kommer, då ska jag krypa ner i sängen och vänta på John Blund.

Hoppas ni har haft en skön helg.

Nya lokalen!
Ett super gott vitt vin till förrätten vi åt i lördags

Tips på ett gott rött boxvin.

Scroll to top