Servera denna roliga ”pink lady” gin-cocktail till någon speciell. Gör din egen sirap i grenadinstil för wow-faktorn 🙂
Pink lady cocktail
1 Drink
- 5cl London Dry gin
- 3 tsk grenadin (se tips nedan om du vill göra egen sirap)
- 1 stor äggvita
- 1 remsa med torkad citronskal för att garnera
- 1 maraschino-körsbär, för att garnera
Ställ in ett cocktailglas i kylen för att kyla det. Häll gin och grenadin i en cocktailshaker och fyll sedan med is. Skaka tills utsidan av shakern känns iskall. Sila blandningen i en kanna och kasta isen.
Ner med äggvitan i shakern och häll i ginblandningen. Skaka väl tills äggvitan skummar . Häll cocktailen i glaset. Trä på körsbäret på cocktailpinnar, om du använder det, använd det sedan för att garnera glasen tillsammans med det torkade citronskalet
Tips: Häll 200 ml granatäpplejuice (100% juice, inte juicedryck) i en kastrull. Tillsätt 200 g frysta röda blandade bär, saften av ½ citron och 2 msk strösocker. Puttra i 5-10 minuter, rör om ibland tills frukten är mjuk och vätskan minskar något. Sil, låt svalna och häll i en steriliserad flaska. Den förvaras i kylen i upp till en vecka.